Από την Αίγυπτο ξεκίνησε ήδη το μεγάλο άνοιγμα της ελληνικής εταιρείας «ΓΙΩΤΗΣ» στον αραβικό κόσμο


Η εταιρεία Γιώτης προστίθεται στη λίστα των ελληνικών επιχειρήσεων από τον κλάδο των τροφίμων που ετοιμάζονται να ζήσουν το δικό τους αραβικό όνειρο.

 

Ακολουθώντας τα χνάρια των Chipita, Vivartia και Λούλη, η Γιώτης ετοιμάζεται να εκδράμει παραγωγικά προς Ανατολάς.

 

Ήδη η ελληνική βιομηχανία, η οποία τρέχει επένδυση 10 εκατ. ευρώ στο Αγρίνιο για τη δημιουργία νέου εργοστασίου, βρίσκεται σε επαφές με επενδυτικά κεφάλαια από τη Μέση Ανατολή. Αντικείμενο των επαφών η δημιουργία παραγωγικών μονάδων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, μέσω joint ventures.

 

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχός της, η εταιρεία έχει κάνει ήδη το πρώτο βήμα στην Αίγυπτο όπου τοπική μικρή βιομηχανία έχει αναλάβει τη συσκευασία προϊόντων της.

 

Το ενδιαφέρον της Γιώτης, που μεταξύ των άλλων παράγει και παιδικές τροφές, για την επέκτασή της προς Ανατολάς, τόσο παραγωγικά όσο και μέσω εξαγωγών -σ.σ. η εταιρεία μετά από τρία χρόνια προεργασίας ξεκινά εξαγωγές στην Κίνα- έχει να κάνει φυσικά με την αύξηση του πληθυσμού σε αυτές τις αγορές και του βιοτικού επιπέδου.

 

Και αν η Γιώτης είναι η τελευταία εταιρεία στη λίστα των ελληνικών επιχειρήσεων που θέλουν να εκδράμουν παραγωγικά προς ανατολές χώρες, η Chipita του Σπύρου Θεοδωρόπουλου ήταν η πρώτη. Το βάπτισμα του πυρός σε μουσουλμανική χώρα η Chipita το έλαβε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 όταν μέσω κοινοπραξίας με την οικογένεια Berzi δημιούργησε εργοστάσιο στην Αίγυπτο.

 

Σημειώνεται πως το ενδιαφέρον τους προς Ανατολάς πέρα από τις δύο προαναφερθείσες επιχειρήσεις έχουν στρέψει τόσο ο όμιλος Vivartia, όσο και ο όμιλος Λούλη.

 

 

Πηγή: euro2day.gr

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης