Αντιδράσεις στους Τουρκοκυπρίους πυροδοτεί η συμφωνία Λευκωσίας – Καΐρου για το φυσικό αέριο (Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων)


 

 

 

 

Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η παραβίαση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων με την υπογραφή της συμφωνίας για το φυσικό αέριο που θα υπογραφεί μεταξύ της Κύπρου και της Αιγύπτου, αναφέρει με ανακοίνωσή του, που εξέδωσε στις 22 Αυγούστου ο Μπαρίς Μπουρτζιού.

 

 

 

 

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Μπουρτζιού (που είναι εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη), σχολίασε τα δημοσιεύματα για την επίσκεψη του Αιγύπτιου Υπουργού Πετρελαίου στη Λευκωσία και την υπογραφή μιας συμφωνίας για την πώληση φυσικού αερίου προς την Αίγυπτο με την “ελληνο-κυπριακή διοίκηση”, όπως αναφέρει η γραπτή δήλωση του κ. Μπουρτζιού, προσθέτοντας ότι “οι ενεργειακές πηγές στο περιβάλλον της Κύπρου είναι κοινός πλούτος Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων”.

 

 

 

 

Χωρίς να λαμβάνει υπόψη της αυτή την πραγματικότητα, υποστηρίζει ο Μπαρίς Μπουρτζιού, η “ελληνοκυπριακή διοίκηση” προβαίνει σε «μονομερείς» πρωτοβουλίες και ρυθμίσεις για την εξόρυξη και εμπορία αυτών των πηγών, «πράγμα που φέρει την έννοια της παραβίασης των κοινών δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.»

 

 

 

 

“Σε μια κρίσιμη περίοδο που έχουμε εντατικοποιήσει τις προσπάθειες εξεύρεσης μιας συνολικής λύσης του κυπριακού προβλήματος πρέπει να είμαστε μακριά από προσεγγίσεις που, δηλητηριάζοντας τη διαδικασία, αυξάνουν την ένταση. Δεν πρέπει να ξεχνιέται ότι στο πρόσφατο παρελθόν παρόμοιες αρνητικές ενέργειες διέλυσαν το τραπέζι (των συνομιλιών)”.

 

 

 

 

Κάνοντας αναφορά στην εξομάλυνση των σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ και το σχεδιασμό μεταφοράς του ισραηλινού αερίου μέσω της Τουρκίας στην ΕΕ, ο κ. Μπουρτζιού αναφέρει ότι το πιο ωφέλιμο και το πιο λογικό είναι να βρεθεί άμεσα λύση στο Κυπριακό και το κυπριακό φυσικό αέριο, μαζί με το ισραηλινό, να φτάσει στην ΕΕ μέσω της Τουρκίας. Ένας τέτοιος σχεδιασμός θα είναι ωφέλιμος για όλες τις πλευρές και χωρίς αμφιβολία θα συμβάλει στη λύση του Κυπριακού, κατέληξε ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη.

 

 

 

 

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

 

 

 

 

Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν μπορούν να τεθούν υπό αμφισβήτηση, δήλωσε με τη σειρά του στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

 

 

 

 

 

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τη δήλωση του Μπαρίς Μπουρτζιού σήμερα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι πάγια θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ότι ο φυσικός πλούτος ανήκει στο κράτος και μετά την επίλυση του Κυπριακού το σύνολο του κυπριακού λαού θα μπορεί να επωφεληθεί.

 

 

 

 

Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης