Σ.Α.Ε.: εκδήλωση “Από την Αθώρ του Νείλου στην Αφροδίτη του Αιγαίου”


Στις 20 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε, στο Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων, εκδήλωση με τίτλο «Από την Αθώρ του Νείλου στην Αφροδίτη του Αιγαίου». Κοινό θέμα που συνδέει τις δύο θεές, ο Έρωτας, θεός κι αυτός, που με τα βέλη του στοχεύει τις καρδιές ανδρών και γυναικών κάθε ηλικίας.

 

 

 

 

Εξαιρετικά τα κείμενα του φιλολόγου – συγγραφέα Ιούλιου Κέρπη, παρουσιάστηκαν από τον ίδιο, την Αγγελική Βλαχάκη – Δημητρίου, φιλόλογο και τον Πάνο Κατέρη, ηθοποιό – σκηνοθέτη.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του Συνδέσμου, ερμηνεύοντας φαραωνικούς ύμνους και ποιήματα της Σαπφούς και της Μαρίας Πολυδούρη, όλα μελοποιημένα από τον μαέστρο της χορωδίας Γιάννη Λαζαρίδη, σε χορωδιακή επεξεργασία δική του και επεξεργασία για πιάνο της καθηγήτριας Φιφίκας Μπρουσιανού.

 

 

 

 

Ο Τάκης Σφακιανόπουλος είχε την τεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης.

 

 

 

 

Η εκδήλωση, την οποία άνοιξε η Έφορος Πολιτιστικών κ. Θεμιστοκλέους, τελείωσε με την επίδοση, από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Κ. Μιχαηλίδη και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, του βιβλίου «Η ιστορία της Αλεξάνδρειας» του Γ. Σταυρινού, προς τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης