Αποχωρούν επιχειρηματίες από το Ντουμπάι, λόγω αδυναμίας να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)


 

 

 

Πολλοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Ντουμπάι αναγκάζονται να αποχωρήσουν λόγω αδυναμίας να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Η επιβράδυνση της οικονομίας λόγω δραστικής πτώσης στις τιμές του πετρελαίου υποχρεώνει την κυβέρνηση να περικόψει τις κρατικές δαπάνες και να «παγώσει» επενδυτικά προγράμματα. Αυτό έχει ως συνέπεια οι επιχειρηματίες να μην είναι σε θέση να εξοφλήσουν τα χρέη τους και να κινδυνεύουν με πτώχευση. Ομως, μία τέτοια προοπτική κάθε άλλο παρά απλή είναι στο εμιράτο του Ντουμπάι. Δεδομένου ότι οι ακάλυπτες επιταγές και η χρεοκοπία φυσικών και νομικών προσώπων θεωρούνται ποινικά αδικήματα, οι επιχειρηματίες, που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τη χώρα. Πίσω τους αφήνουν πανάκριβα αυτοκίνητα και άλλα πολυτελή περιουσιακά στοιχεία.

 

 
Τα στοιχεία της εταιρείας ασφάλισης πιστώσεων, Coface, δείχνουν πως μεταξύ του γ΄ τριμήνου του 2015 και του α΄ τριμήνου του τρέχοντος έτους περίπου 237 ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων αποχώρησαν από το Ντουμπάι. Οι σοβαρότερα πληγέντες από την επιβράδυνση κλάδοι είναι οι πρώτες ύλες –ειδικότερα τα μέταλλα– και οι κατασκευές. Σύμφωνα με τον επικεφαλής για τις δραστηριότητες Μέσης Ανατολής της Coface, Μάσιλο Φαλκιόνι, «οι εταιρείες βρίσκονται αντιμέτωπες με καθυστερήσεις τεσσάρων μηνών στις πληρωμές τους από την πελατεία τους, το οποίο σημαίνει πως θα πρέπει να αναμένουν οκτώ μήνες κατά μέσον όρο για να εισπράξουν ρευστό. Τέλος, ο κ. Φαλκιόνι προβλέπει καλύτερες προοπτικές ενόψει των δαπανών σε υποδομές για την Παγκόσμια Εκθεση Εξαγωγών του 2020 στο Ντουμπάι.

 

 

 

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

 

 

 

 

One response to “Αποχωρούν επιχειρηματίες από το Ντουμπάι, λόγω αδυναμίας να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)”

  1. Αγαπημένοι συμπολίτες αυτής της Πολύ Ωραίας Υδρογείου, το περίμενα να συμβεί πολύ ΑΡΓΌΤΕΡΑ , αλλά δυστυχώς συνέβει πολύ ποιώ νωρίτερα .
    Προσπαθώ εδώ και 5 Χρόνια να σας ΕΝΗΜΕΡΏΣΩ για το τι θα μας συμβεί , αλλά κανείς δεν ΜΠΟΡΕΊ να το αντιληφθεί .
    Η ΖΩΉ ΚΑΙ Η ΔΎΝΑΜΗ ΤΗΣ ΚΆΘΕ ΧΏΡΑΣ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΊΤΕΣ , ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΎΝ , ΘΑ ΧΆΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΊΔΙ ΜΟΡΦΩΜΈΝΟΙ – ΑΜΌΡΦΩΤΟΙ – ΠΛΟΎΣΙΟΙ – ΦΤΩΧΟΊ – ΔΥΝΑΤΟΊ ΚΑΙ ΑΔΎΝΑΤΟΙ .ΔΙΌΤΙ ΌΤΑΝ ΠΑΎΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΊΤΕΣ ΤΟ ΔΙΚΑΊΩΜΑ (ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΊ) ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΉ , ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΟΥΝ ΤΑ ΠΆΝΤΑ , ΚΑΙ ΤΌΤΕ ΘΑ ΈΡΘΕΙ ΤΟ ΤΈΛΟΣ ΤΗΣ ΥΔΡΟΓΕΊΟΥ , ΘΑ ΣΚΟΤΏΝΕΙ Ο ΈΝΑΣ ΤΟΝ ΆΛΛΟΝ , ΠΟΛΕΜΏΝΤΑΣ
    ΜΕ ΠΌΛΕΜΟ Η ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΆ ΣΧΈΔΙΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΆΒΕΙ Η ΝΈΑ ΤΆΞΗΣ ΠΡΑΓΜΆΤΩΝ , ΑΝΕΝΌΧΛΗΤΑ ΠΛΈΟΝ ΝΑ ΓΊΝΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΆΡΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΊΤΕΣ ΝΑ ΖΟΎΝΕ ΌΠΩΣ ΟΙ ΠΡΩΤΌΤΟΚΟΙ , ΔΗΛΑΔΉ ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΡΧΉ – ΝΑ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΌ ΝΑ ΞΑΝΆ ΣΤΑΥΡΩΘΕΊ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΎΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑΊΑ ΧΛΩΡΊΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΊΔΑ , ΠΟΥ ΓΙΑΥΤΌ ΤΟΝ ΛΌΓΟ ΉΡΘΑΜΕ ΓΙΑ ΖΉΣΟΥΜΕ –ΚΑΙ ΌΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΊΝΟΥΜΕ ΠΡΌΒΑΤΑ ΜΌΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΆΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΈΆΣ – ΌΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΆΣΟΥΜΕ ΘΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΠΡΌΒΑΤΑ ΧΩΡΊΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌΤΗΤΑ – ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΎΡΑ .
    Πιστεύω να μπορέσω να σας αποστείλω το σχόλιο για το μεγάλο καρτέλ .
    Πέμπτη 3/9/2015.
    Το μεγαλύτερο Καρτέλ του Αιώνα
    Στην Ελληνική Επικράτεια .
    Μεταξύ της Ελληνικής Κυβερνήσεως των τελευταίων Πέντε Ετών και των Τραπεζών (Ελληνικών και Ξένων ).
    Με μόνο και μοναδικό Απώτερο Σκοπό , καθοδηγούμενοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση να προδώσουμε την Πατρίδα μας ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΆ , πτωχεύοντας των Έλληνα Πολίτη τον ΜΟΝΑΔΙΚΌ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΉ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΈΝΗΣ ΜΑΣ ΧΏΡΑΣ . ΚΑΘΟΔΗΓΏΝΤΑΣ ΌΛΟ ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΊ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΒΟΉΘΕΙΑ από το Δ.Ν.Τ.
    Αγαπητoi Κύριoi ,αυτήν την Πρόστυχη – και Προδοτική Συνεργασία δεν την συμπεριέλαβα στο Λεύκωμά μου διότι πραγματοποιηθεί μετά από την Πενταετία , οπότε σας την προσφέρω , είναι μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΆΘΗ Ο ΛΑΌΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΊΝΕΙ , ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΊΣΕΙ .
    Α.- Όλοι οι συμπολίτες μας (όποιον και ερωτήσετε )το γνωρίζουν , ότι μας τηλεφωνούσαν όλες αι ΤΡΆΠΕΖΕΣ χωρίς εξαίρεση , τρεις ίσως και περισσότερες φορές την εβδομάδα , ότι πρέπει οπωσδήποτε να περάσουμε από τα γραφεία των δανείων , για να εισπράξουμε το ΔΆΝΕΙΟ που δεν είχαμε ποτέ ζητήσει , ότι μας είχε εγκριθεί το ποσόν των 30.000.- Ευρώ ίσως και περισσότερα .
    Β.- Γνωρίζετε πόσοι συμπολίτες ανταποκρίθηκαν ?????
    Είναι τόσοι όσοι αποτελούν τα ΚΌΚΚΙΝΑ ΔΆΝΕΙΑ .
    Γ.- Γνωρίζετε με ποιώ κριτήριο προσήλθαν , οι συμπολίτες μας στο κάλεσμα των ΤΡΑΠΕΖΏΝ ??????.
    1.- Όσοι τους αρέσει να ζητούν ΔΆΝΕΙΑ άσκοπα , αφού τους τα προσέφεραν απλόχερα όλες αι ΤΡΆΠΕΖΕΣ .
    2.- Όσοι είχαν εργοστάσια η εισαγωγές η τέλος πάντως είχαν ανάγκη από το τζίνι τα δέχτηκαν (αφού όλα τα οικονομικά κυλούσαν με κανονική ροή ) και έπαψαν να τρίβουν το λυχνάρι .
    3.- Όσοι είχαν την εργασία τους , έχοντας όμως κάποια έλλειψη , χάρηκαν με την ανακοίνωση των ΤΡΑΠΕΖΏΝ , και το δέχτηκαν .
    4.- Όσοι είχαν διασυνδέσεις με τα ΛΑΜΌΓΙΑ , ανασκουμπώθηκαν και αμέσως βρήκαν τον ΜΠΆΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΏΝΗ , συνεργαζόμενοι με τες Τράπεζες και με τους Άρχοντες , βρίσκοντας ένα ωραίο και αποτελεσματικό τρόπο . α.- Να επιτρέψουν στοίς Τράπεζες να κάνουν τον σκοπό τους Πραγματικότητα , με τον τρόπο της αποδοχής του δανείου από τους Έλληνες Πολίτες , να τους φέρουν στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΥΠΟΔΟΎΛΩΣΗ στο Τραπεζιτικό Σύστημα , με την ευλογία των αρχόντων , βρήκαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν την Λίστα Λαγκάρντ ,Μήπως έχει κανείς Αντίρρηση ??????. β- – Πήραν την άδεια από τον Μπάρμπα , να πραγματοποιήσουν το τέλειο Σχέδιο . Να βρουν έναν αλλοδαπό (Πακιστανό – Ιρακινό- Ιρανό )και να τον παρουσιάσουν στεις Τράπεζες σαν έναν Επενδύτη (εργοστασιάρχη ) που έχει την επιθυμία να επενδύσει στην Ελλάδα , αφού τον Στόλιζαν και του είχαν ετοιμάσει όλα τα δέοντα πιστοποιητικά τον παρουσίαζαν στεις Τράπεζες , αφού έπαιρναν μεγάλα χρηματικά Ποσά , τον έστελναν στην Πατρίδα του , δίνοντας του ένα μικρό ποσό – ενώ αυτοί μοίραζαν τα υπόλοιπα με την Ευλογία των Τραπεζών με τα Λαμόγια του Μπάρμπα στην Κορώνη βλέπε Λίστα Λαγκάρντ. Αυτός είναι ο πραγματικός τρόπος που άνοιξαν τα χρηματοκιβώτια τους αδειάζοντας τοις καταθέσεις όλων των καταθετών , χωρίς λόγο και αιτία -Με Μόνο λόγο την Οικονομική Καταστροφή – και υποδούλωση της ΠΑΤΡΊΔΟΣ μας στο Δ.Ν.Τ. Μετά από αυτά και τα άλλα γεγονότα του δεύτερου Μέλους του Καρτέλ – το Πόρισμα είναι ότι δεν ζήτησε ο Έλληνας Πολίτης αυτό το Γεγονός – τα λεφτά που πέταξαν στοίς τσέπες – δεν πρέπει να τα αποπληρώσουμε ο Ελληνικός Λαός – αλλά μόνο οι Άρχοντες με τα συμφωνημένα μεταξύ των Τραπεζών
    Δ.-Ήρθε η σειρά του Δεύτερου Μέλους του Καρτέλ σας το παρουσιάσω . 1.- Μετά την μοιρασιά των συμφωνημένων , και όλα είναι έτοιμα για την εκτέλεση του δεύτερου μέρους του Καρτέλ , από την ποιώ προδοτική Διακυβέρνηση των Αιώνων , την αποστολή των Ελλήνων Πολιτών στην Οικονομική Λαιμητόμο (αυτοί είναι που προσπαθούν να ξανά κοροϊδέψουν τον Έλληνα Πολίτη για να του πάρουν την συγκατάθεση του να δεχτεί να του βάλουν οριστικά, αυτήν την ΦΟΡΆ ΤΗΝ ΤΑΦΌΠΛΑΚΑ ) . 2.- Άρχισε αμέσως η Κυβέρνηση να απολύει τους Δημόσιους Υπαλλήλους (αποδυναμώνοντας Ι.Κ.Α από εισφορές και ανεβάζοντας τον αριθμό των Συνταξιούχων ) . 3.- Έδωσε το Πράσινο φώς στους Εργοδότες να απολύουν τους Εργαζόμενους – ενώ αυτοί με λιγότερα Έξοδα να παράγουν την ίδια παραγωγή και να την διαθέτουν στην ίδια τιμή , με περισσότερο κέρδος – έτσι αποδυνάμωναν την δύναμη του Καταναλωτή . 4.- Να καταργεί το εργατικό Δίκαιο – ΔΕΝ υπήρχε Πλέον Κράτος , ΉΜΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΈΛΕΟΣ της ΑΡΧΉΣ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. 5.- Μας αφαίρεσε τα διάφορα επιδόματα , το δώρο των Χριστουγέννων-του Πάσχα – το επίδομα αδείας , μας αποσυντόνισε από την Οικονομική καθημερινή Ζωή μας.
    Ε.- Με αυτά και με άλλα πολλά αποδυνάμωσαν , την δύναμη του μεγαλύτερου καταναλωτή , του Έλληνα Πολίτη .
    Ζ.- Αποδυναμώνοντας την αγορά , μας έφεραν εκεί που ήθελαν , οι Σύμμαχοί μας για να μην μπορέσουμε πλέον Οικονομικά να στηριχθούμε δίχως το Δ.Ν.Τ. Όπως ζήσαμε τα τελευταία 5 χρόνια με τα μαγαζιά να κλείνουν το ένα με τα το άλλο , μαζί με όλα τα επακόλουθα .
    Η.- Έτσι αποδυναμωμένοι , ποιος θα μπορούσε να αποπληρώσει τα χρέη του ????. 1.- Άρχισαν αι Τράπεζες να Διαμαρτύρονται για την μη Είσπραξης των χρημάτων τους. 2.- Αυτόματα η Κυβέρνηση άρχισε δήθεν ,να ενδιαφέρετε για το πρόβλημα τους , να μας ενημερώνει ότι πρέπει άμεσα να ασφαλίσει το Τραπεζικό Πρόβλημα , ώστε με το επόμενο Μνημόνιο να τα παραδώσουμε με χωρίς καμία καθυστέρηση όλα όσα είχαν Χάσει αι Τράπεζες , θα ήθελα εάν έχουν λίγο φιλότιμο να μας πουν τουλάχιστο πόσα είχαν μοιράσει εδώ και εκεί και πόσα μοιράστηκαν μεταξύ τους?????. Ώστε να μπορέσουμε να προβλέψουμε πότε θα μπορέσουμε να δούμε το Φώς στην άκρη του ΤΟΎΝΕΛ ????. Ώστε να γνωρίσουμε πόσα χρεώθηκε ο Ελληνικός και πόσα πρέπει να επιστρέψουνε τα Λαμόγια συν τα όσα πρέπει να μας επιστρέψουν αι Κυβερνήσεις , διαφορετικά δεν δεχόμαστε να αποπληρώσουμε σαν τα κορόιδα όπως κάθε φορά , πρέπει να καταλάβουν ότι τους πήραμε χαμπάρι και δεν μπορούν να το σκάσουνε από την Δικαιοσύνη.
    Εάν δεν έχουμε την δίκαιη επιστροφή του Ιδρώτα μας , την Υγεία μας μαζί με το μέλλον των παιδιών μας , μην περιμένετε να ξανανοίξουν τα μαγαζιά τα σχολεία , με κανονική λειτουργία της Οικονομικής Ζωής τη Χώρας μας , διότι όπως σας έχω αναφέρει αρκετές φορές , πρέπει οι Πολίτες να βρουν την κανονική ροή της Ζωής τους , διαφορετικά όσες επενδύσεις , με προοπτική να έχουν την αγοραστική ροή , δεν θα πετύχουν, με σιγουριά σας το εγγυούμαι αφού δεν θα έχουν οι Πολίτες ξανά αποκτήσει την δύναμη της καταναλώσεως .
    Με αυτά τα ολίγα ολοκληρώνω την ενημέρωσή μου προς τους κατάλληλους Άρχοντες της αυριανής Κυβέρνησής μας .
    Προσθέτω την ερώτηση που πρέπει να τεθεί στον τελευταίο Λαμόγια .
    Που ύστατων Κύριε Β. Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη σε όλην αυτήν Περίοδο της 5 ετίας , γιατί κρατούσατε σιγή Ιχθύος και τώρα μας παρουσιάζετε το κρυφό ταλέντο σας ,των ανθρώπων , που πουλάνε την πραμάτειά τους στην Ιχθυαγορά , Λαβράκια έχουμε Μελανούρια έχουμε και Κάρτες μπορείτε να αποκτήσετε φουσκώνοντας όπως τον Κύριο Σημίτη με τες Φούσκες.
    [email protected]
    Περιμένω την απάντησή σας , φιλικότατα ο γνωστός σας .
    Γεώργιος – Αργυρού .

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης