Χρήστος Καβαλής, Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου: «Ας κτίσουμε μαζί μία νέα περίοδο, γεμάτη από αισιοδοξία και όραμα»


ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΪΡΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΒΑΛΗ

(με αφορμή τη διεξαγωγή

της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΚΚ,

που πραγματοποιείται στην Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως,

την Κυριακή 27 Νοεμβρίου)

 

 

 

 

 

Την προσεχή Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, καλούνται τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου (ΕΚΚ) σε τακτική Γενική συνέλευση (ΤΓΣ) για την παρουσίαση των πεπραγμένων της Διαχειριστικής Επιτροπής (ΔΕ) για το έτος 2015.

 

 

 

Είναι μία ιδιαίτερα σημαντική συνέλευση, καθώς εφαρμόζει για πρώτη φορά τις νέες διατάξεις του καταστατικού, και που υπήρξε η βασική αιτία της μετάθεσης της ημερομηνίας της για το μήνα Νοέμβριο, αντί του Μαρτίου / Απριλίου που συνηθίζουμε, και όχι μόνο.

 

 

 

Άλλη σημαντική αλλαγή γίνεται στη σύνθεση της ΔΕ, με πολλά νέα άτομα καθώς πέντε (5) άτομα δίνουν υποψηφιότητα για πρώτη φορά και είναι όλοι κάτω των 45 ετών, γεγονός που σηματοδοτεί μία «παράδοση σκυτάλης» θα έλεγα στη γενιά των 40ντάρηδων. Εκ των πραγμάτων λοιπόν, από αυτό το ντεμπούτο της νέας ΔΕ, η παροικία περιμένει πολλά.

 

 

 

Το πρώτο μάθημα δόθηκε με αυταπάρνηση από τους απερχόμενους Κοινοτικούς Επιτρόπους, μερικοί θα μπορούσαν ακόμα να προσφέρουν και όμως προτίμησαν να δώσουν την ευκαιρία σε άλλους. Αλλά και οι άλλοι – οι υποψήφιοι – δεν έπεσαν στην παγίδα των προεκλογικών εντάσεων, δίνοντας ίσως το πρώτο δείγμα γραφής μιας νέας κουλτούρας που θα ήθελαν να υπάρχει! Βεβαίως, υπάρχουν οι προτιμήσεις, υπάρχει όμως και ένας διαφαινόμενος αλληλοσεβασμός που δεν έριξε το επίπεδο και μπράβο σε όλους! 

 

 

 

H συμμετοχή των νέων στην διαχείριση της ΕΚΚ μαζί με ένα πυρήνα παλαιών στελεχών, ωφείλει να δώσει ένα νέο χρώμα και μια φρεσκάδα που όλη η παροικία αναμένει και προσδοκά! Είναι λοιπόν για την νέα ΔΕ ο πήχης αρκετά ψηλά, και καλούμαστε όλοι μαζί να τον ξεπεράσουμε.

 

 

Το βασικό όμως όλων αυτών των σημαντικών για την Κοινότητα γεγονότων είναι πως η νέα ΔΕ ωφείλει να  κάνει άριστη χρήση των Εφορειών. Οι Εφορείες πρέπει να λειτουργήσουν συστηματικά, διευρύνοντας τη βάση διοίκησης της ΕΚΚ. Όλη η φιλοσοφία των αλλαγών στο τελευταίο καταστατικό ήταν για να διοικείται η Κοινότητα από κάτω προς τα πάνω και όχι αντίθετα. Οι αριθμοί μάς επιτρέπουν να έχουμε εφαρμογή της άμεσης δημοκρατίας, ας είμαστε πρωτοπόροι και σε αυτό! Θα παρουσιαστούν λοιπόν συγκεκριμένες εισηγητικές προτάσεις στη ΤΓΣ  που να εξασφαλίζουν μια απρόσκοπτη λειτουργία των Εφορειών.

 

 

 

Η συνέλευση επίσης θα τιμήσει με τον τίτλο του Μεγάλου Ευεργέτη την κα Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη, καθώς οι μέχρι σήμερα προσφορές της στην ΕΚΚ έχουν υπερβεί τα προβλεπόμενα από το καταστατικό δεδομένα, γεγονός που ομόφωνα αποφάσισε η ΔΕ.

 

 

 

 

Μία άλλη αναγνώριση θα προτείνει η ΔΕ προς τη Συνέλευση και είναι αυτή αφορά στην ανακήρυξη τριών Επιτίμων Αντιπροέδρων, που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην ΕΚΚ εδώ για πολλά χρόνια, και που πρόσθεσαν,  ο καθένας το λιθαράκι του στην πορεία του Οργανισμού.

 

 

 

 

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου της ΔΕ που περάσαμε μαζί, με άλλους 6, με άλλους 4 και με άλλους 2 χρόνια, για να φτάσουμε εδώ, κλείνοντας έναν κύκλο και με μερικούς συνεχίζοντας ένα νέο. Έγιναν πολλά πράγματα τα τελευταία έξι (6)  χρόνια, άλλοτε με τη συνεργασία, άλλοτε με διαφωνία, αλλά πάντοτε με έναν στόχο: το γενικό καλό.

 

 

 

Σάς περιμένουμε λοιπόν την Κυριακή να μιλήσουμε, να συζητήσουμε αλλά και να κτίσουμε μαζί μία νέα περίοδο, γεμάτη αισιοδοξία και όραμα.

 

 

 

 

                                                                         Χρήστος Θ. Καβαλής

                                                        Πρόεδρος της ΕΚΚ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης