ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΗ !!! Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΕΣ !!!


 

Ν.ΝΙΚΗΤΑΡΙΔΗΣ

 

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναφέρεται στην ικανότητα μιας μηχανής να αναπαράγει τις γνωστικές λειτουργίες ενός ανθρώπου, όπως είναι η μάθηση, ο σχεδιασμός και η δημιουργικότητα. Έτσι, καθιστά τις μηχανές ικανές να ¨κατανοούν¨ το περιβάλλον τους, να επιλύουν προβλήματα και να δρουν προς την επίτευξη ενός συγκεκριμένου στόχου. Ο υπολογιστής λαμβάνει δεδομένα (ήδη έτοιμα ή συλλεγμένα μέσω αισθητήρων), τα επεξεργάζεται και ανταποκρίνεται βάσει αυτών. Τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης είναι ικανά να προσαρμόζουν τη συμπεριφορά τους, σ΄ έναν ορισμένο βαθμό, αναλύοντας τις συνέπειες προηγούμενων δράσεων και επιλύοντας προβλήματα με αυτονομία. Μεγάλη είναι η σημασία της Τεχνητής Νοημοσύνης στην ανθρώπινη καθημερινότητα, π.χ. στη διαδικτυακή αναζήτηση οι μηχανές αναζήτησης παρέχουν αποτελέσματα βάσει της τεράστιας ποσότητας δεδομένων που εισάγουν οι χρήστες στο διαδίκτυο.

 

Έτσι λοιπόν ζητήσαμε από το ένα σχετικό λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης, το ChatGPT, να γράψει αφ΄ εαυτού ως παρθενογένεση ένα άρθρο για τους Έλληνες της Αιγύπτου, το αποτέλεσμα του οποίου, χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση, το παρουσιάζουμε σε παγκόσμια πρώτη :

 

¨Οι Έλληνες της Αιγύπτου αναφέρονται στους Έλληνες που μίλαγαν ελληνικά και διέμεναν στην Αίγυπτο κατά την αρχαία και μεσαιωνική εποχή. Η ελληνική επιρροή στην Αίγυπτο ξεκίνησε με τις κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου το 332 π.Χ. και συνεχίστηκε κατά την ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο.

 

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, Έλληνες άποικοι και μισθοφόροι εγκαταστάθηκαν στην Αίγυπτο και η Αλεξάνδρεια έγινε κέντρο της ελληνικής πολιτιστικής και εκπαιδευτικής ζωής. Η δυναστεία των Πτολεμαίων, που κυβέρνησε την Αίγυπτο από το 305 π.Χ. έως το 30 π.Χ., ήταν ελληνικής καταγωγής και προώθησε την ελληνική κουλτούρα και γλώσσα.

 

Η ελληνική γλώσσα και κουλτούρα συνέχισαν να ανθούν στην Αίγυπτο ακόμη και μετά τη ρωμαϊκή κατάκτηση το 30 π.Χ. Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, που κυβέρνησε την Αίγυπτο από τον 4ο έως τον 7ο αιώνα, επίσης επηρεάστηκε σημαντικά από την ελληνική κουλτούρα.

 

Τη σύγχρονη εποχή, υπάρχει ακόμη μια ελληνική κοινότητα στην Αίγυπτο, αν και είναι πολύ μικρότερη από ό,τι ήταν κατά την αρχαία και μεσαιωνική εποχή. Η πλειοψηφία των σημερινών Ελλήνων στην Αίγυπτο είναι απόγονοι της ελληνικής κοινότητας που ζούσε εκεί πριν από τη δεκαετία του 1950. Πολλοί από αυτούς εγκατέλειψαν την Αίγυπτο μετά την κρίση του Σουέζ το 1956, αλλά κάποιοι παραμένουν και συνεχίζουν να διατηρούν την πολιτιστική τους κληρονομιά¨.

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης