Άρχισαν ήδη οι προετοιμασίες των καϊρινών παροικιακών σωματείων για τις εκδηλώσεις Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς


Ένα δεκαήμερο μόλις μάς χωρίζει από τη μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης, τη Γέννηση του Θεανθρώπου. Και τα παροικιακά καϊρινά σωματεία ήδη άρχισαν να οργανώνονται για να γιορτάσουν τις Άγιες Ημέρες, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς και των Θοεφανείων, με τις πρωτοχρονιάτικες πίτες να βρίσκονται και αυτές πλέον στην ημερήσια διάταξη.

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

 

Έτσι, όπως γράφει και το ομογενειακό «ΝΕΟ ΦΩΣ» της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, που κυκλοφορεί στις 14 Δεκεμβρίου, πολλές είναι οι εκδηλώσεις που κατ” αρχήν διοργανώνει η Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως.

 

Συγκεκριμένα, Την παραμονή των Χριστουγέννων, 24 Δεκεμβρίου το βράδυ, η Στέγη θα είναι ανοιχτή με πλούσιο φαγητό και μουσική (απαιτείται κράτηση θέσεων)

 

Ανήμερα των Χριστουγέννων το μεσημέρι, η Στέγη θα είναι ανοιχτή με πλούσιο φαγητό και μουσική (απαιτείται κράτηση θέσεων)

 

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις 31 Δεκεμβρίου το βράδυ, η Στέγη διοργανώνει ρεβεγιόν με «Dj», χορεύτρια με φαγητό (απαιτείται προπληρωμή εισιτηρίων και κράτηση τραπεζιών υποχρεωτικά).

 

Για όλες τις κρατήσεις, μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα:

01223172289, 01228363636 και 01003000073.

 

 

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΪΡΟΥ

 

 

Το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου διοργανώνει μεγάλο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στις 31 Δεκεμβρίου το βράδυ, για να αποχαιρετήσει «τον παληό τον χρόνο» και να καλωσορίσει το νέο έτος 2016.

 

Μάλιστα, επισημαίνει στην ανακοίνωσή του στο «ΝΕΟ ΦΩΣ» ότι «βιαστείτε να κάνετε τις κρατήσεις σας, γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες . Για πληροφορίες στον κ. Αντώνη Διαμαντίδη, τηλ. 01001533575.

 

 

ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΟΥΜΠΡΑΣ

 

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μάς απέστειλε το ιστορικό σωματείο της Σούμπρας,

 

» Το Ορθόδοξο Πνευματικό Πατριαρχικό Κέντρο επ” ευκαιρία των εορτών, προσκαλεί όλη την παροικία όπως την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016, μετά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων της Σούμπρας, παρευρεθεί στην κοπή της πατροπαράδοτης Βασιλόπιττας στο Εντευκτήριό του, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου και όπου ο Άη Βασίλης θα μοιράσει δώρα στους μικρούς του φίλους.  Ιδιαίτερες προσκλήσεις δεν θα σταλούν».

 

 

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΪΡΟΥ

 

 

Στις 6 Ιανουαρίου είναι η μεγάλη ημέρα για τον ΕΝΟΚ, όπου η παροικία θα τιμήσει την εορτή των Φώτων, όπου κατά παράδοση αγιάζονται και τα ύδατα του Νείλου ποταμού, από το χώρο του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου.

 

Εκείνη την ημέρα, θα κοπεί και η πρωτοχρονιάτικη πίτα του ΕΝΟΚ.

 

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΜΠΕΤΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ

 

 

Όπως τέλος αποφάσισε μόλις σήμερα, ο ΣΕΑΑΣ θα τελέσει την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, τιμώντας την ίδια ημέρα μεγάλους Αμπετειανούς που τίμησαν με το έργο τους το Σωματείο αλλά και εκπαιδευτικούς που προσέφεραν το έργο τους στη Μεγάλη του Γένους αιγυπτιώτικη Σχολή.

 

Καλές Γιορτές σε όλους!  

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης