Brandy Sour: Το εθνικό κοκτέιλ της Κύπρου και η ιστορία με τον βασιλιά Φαρούκ


 

Ο βασιλιάς Φαρούκ της Αιγύπτου, επισκέφθηκε το 1946 τις Πλάτρες.

 

Το brandy sour, ένα δροσιστικό κοκτέιλ με κύρια συστατικά το κονιάκ, το λεμόνι, τη σόδα και την αγκοστούρα, είναι ένα από τα πρώτα στοιχεία που απολαμβάνει ο επισκέπτης που καταφθάνει στην Κύπρο. 

 

Πρόκειται για ένα κατεξοχήν κυπριακό ποτό, το οποίο κρύβει μια ιδιαίτερη και άγνωστη σε πολλούς ιστορία που χρονολογείται πολλά χρόνια πριν. 

 

Η ιστορία γεννήθηκε στο Τρόοδος, το οποίο κατά τις περασμένες δεκαετίες αποτέλεσε την επιλογή των διακοπών για δεκάδες συγγραφείς, ποιητές, καθώς και διεθνείς προσωπικότητες, κυριολεκτικά από όλο τον κόσμο. 

 

Μια από αυτές ήταν και ο βασιλιάς Φαρούκ της Αιγύπτου, ο οποίος το 1946 επισκέφθηκε το ξενοδοχείο Φόρεστ Παρκ στις Πλάτρες, ζητώντας να του φτιάξουν ένα αλκοολούχο δροσιστικό ποτό, που όμως η εικόνα του θα έμοιαζε σε Ice Tea, λόγω των μουσουλμανικών χρηστών ηθών.

 

Έτσι, ο βοηθός του διαδόχου ζήτησε διακριτικά από τον μπάρμαν του ξενοδοχείου να του φτιάξει ένα κοκτέιλ που εμφανισιακά θα έδινε την εντύπωση πως πρόκειται για παγωμένο τσάι με γεύση λεμόνι, αλλά ουσιαστικά θα ήταν αλκοολούχο.

 

Σημειωτέον, ότι ο ίδιος μπάρμαν, ο Στέλιος Σουρμελής, εργάστηκε και για το ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας, όπου κατάφερε να παρασκευάσει 400 brandy sour σε χρόνο ρεκόρ, κατακτώντας μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

 

https://economytoday.sigmalive.com    

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης