Χριστούγεννα στη διεθνή εκδοχή του ERTFLIX


 

Η διεθνής εκδοχή του ERTFLIX  προβάλλει την περίοδο των Χριστουγέννων ξεχωριστό  περιεχόμενο, με ειδικό αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο με βραβευμένες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, καθώς και εορταστικά προγράμματα τα οποία μπορούν να απολαύσουν οι Έλληνες σε όλο τον κόσμο.

 

 

ΟΠΕΡΕΤΑ

 

«O βαφτιστικός»

 

Η ΕΡΤ και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζουν την αξεπέραστη οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Ο βαφτιστικός», σε μια νέα μοναδική μαγνητοσκόπηση από το ιστορικό θέατρο.

 

Η υπόθεση: Σε μια Αθήνα στον απόηχο των Βαλκανικών Πολέμων και στη δίνη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, μια σειρά από διασκεδαστικές παρεξηγήσεις προκύπτουν όταν ο Πέτρος Χαρμίδης, στρατιώτης στο μέτωπο και σύζυγος της Κικής, αποφασίζει να υποδυθεί τον βαφτιστικό της Βιβίκας, τον οποίο, όμως, εκείνη δεν θυμάται οπτικά. Ο Χαρμίδης επισκέπτεται τη Βιβίκα στο σπίτι όπου μένει με τον σύζυγό της και στο οποίο φιλοξενεί, συμπτωματικά, τη φίλη της, Κική.

 

Το έργο παρουσιάζεται σε συναυλιακή μορφή, κοντσερτάντε, μ’ ένα υπέροχο κουαρτέτο λυρικών τραγουδιστών, ερμηνεύοντας άριες και ντουέτα, μεταξύ των οποίων οι μεγάλες επιτυχίες «Στο στόμα», «Η καρδιά μου πονεί για σας» και το εμβληματικό πολεμικό εμβατήριο «Ψηλά στο μέτωπο».

 

Ερμηνεύουν: Μίνα Πολυχρόνου (Βιβίκα), Μαρία Κατσούρα (Kική), Αντώνης Κορωναίος (Xαρμίδης), Νίκος Καραγκιαούρης (Ζαχαρούλης / Συνταγματάρχης)

 

Ενορχήστρωση: Samy Elgazzar

 

Ηχοληψία: Μιχάλης Συγλέτος, Βασίλης Χανιώτης, Διονύσης Λυμπέρης

 

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Νταής

 

Διεύθυνση φωτογραφίας: Κώστας Μπλουγουράς

 

Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

 

Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Αραβίδης

 

Φωτογραφίες: Λευτέρης Σαμοθράκης

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Ένα δέντρο μια φορά»

Παραμυθένια Χριστούγεννα με τον Ευγένιο Τριβιζά

 

Είκοσι πέντε χρόνια μετά την κλασική πλέον «Φρουτοπία» και δύο χρόνια μετά «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι», ο συγγραφέας παραμυθιών Ευγένιος Τριβιζάς επιστρέφει στην Ελληνική Τηλεόραση με μία ακόμα χριστουγεννιάτικη ιστορία, η οποία απευθύνεται στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους.  Το «Ένα δέντρο, μια φορά», ένα από τα πιο αγαπητά βιβλία του, που προάγει την οικολογική ευαισθητοποίηση και μεταδίδει επίκαιρα  μηνύματα που αφορούν στη ζωή των περιθωριοποιημένων ατόμων στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις, γίνεται ταινία υψηλής ποιότητας τρισδιάστατων κινούμενων σχεδίων (3d animation).

 

Το παραμύθι εκτυλίσσεται ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, όταν συναντιούνται ένα παραμελημένο δέντρο που φυτρώνει στο άχαρο πεζοδρόμιο μιας πόλης και ένα φτωχό αγόρι. Το δέντρο, που βλέπει από τα παράθυρα των σπιτιών τα καταστόλιστα χριστουγεννιάτικα δέντρα και ζηλεύει, ζητά από το αγόρι να το στολίσει. Εκείνο όμως, δεν έχει στολίδια, ούτε και χρήματα. Πώς είναι δυνατόν να στολίσει ένα καχεκτικό δέντρο στη μέση ενός παγωμένου, βρόμικου πεζοδρομίου; Κι όμως… εκείνη η νύχτα είναι αλλιώτικη από τις άλλες, μια νύχτα ονείρων, μια νύχτα μαγική…

 

Η ΕΡΤ σε συμπαραγωγή με την Time Lapse Pictures, υλοποιεί εκ νέου τη δημιουργία ενός ημίωρου προγράμματος υψηλών προδιαγραφών. Την ταινία, ένα απολαυστικό θέαμα για όλη την οικογένεια (family show) με συγκίνηση, λεπτές αποχρώσεις του χιούμορ, πλούσια φαντασία και χωρίς ίχνος βίας, σε πρωτότυπο σενάριο του ίδιου του Ευγένιου Τριβιζά, τη σκηνοθετεί ο Παναγιώτης Ράππας (συνεργάτης του Steven Spielberg και ισόβιο μέλος της Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών του Κινηματογράφου των ΗΠΑ). Την παραγωγή υπογράφουν ο Παναγιώτης Ράππας και ο βραβευμένος με ΕΜΜΥ και υποψήφιος για το ANNIE 2007, Νάσος Βακάλης.

 

«Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι»

 

Ο Τρωκτικούλης ο ποντικούλης, κάθε φορά που βλέπει τ’ αστέρια στον ουρανό λαχταράει να τ’ αγγίξει. Όσο ο παππούς του προσπαθεί να του δώσει να καταλάβει ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον, τόσο η επιθυμία του μεγαλώνει. Ώσπου ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, ενώ βγαίνει από την ποντικότρυπά του, βλέπει στη μέση του σαλονιού ένα στολισμένο έλατο και στην κορυφή ένα ασημένιο αστεράκι. Ο δρόμος όμως μέχρι την κορυφή του δέντρου αποδεικνύεται δύσκολος και γεμάτος δελεαστικές παγίδες. Το στρατιωτάκι, η κουκλίτσα, το ναυτάκι -στολίδια του δέντρου- προσπαθούν να του αλλάξουν τα σχέδια. Αλλά ο Τρωκτικούλης, αψηφώντας τους πειρασμούς, είναι αποφασισμένος να πραγματοποιήσει το όνειρό του.

 

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Ράππας, Άγγελος Ρούβας

 

Σενάριο: Ευγένιος Τριβιζάς

 

«Τα Χριστούγεννα του αλήτη», 1962

 

Ένας άνδρας από τη Θεσσαλονίκη κατεβαίνει στην Αθήνα για να τιμωρήσει τον απατεώνα που ξεγέλασε τον καλοπροαίρετο πατέρα του. Στην πορεία όμως ερωτεύεται μια κοπέλα και όταν αυτή μένει έγκυος, αποφασίζουν να παντρευτούν. Όταν ο απατεώνας δολοφονείται, οι αρχές συλλαμβάνουν τον νεαρό. Η ομολογία του αληθινού δολοφόνου θα ελευθερώσει τον άνδρα, επτά χρόνια αργότερα. Η αγαπημένη του είναι άφαντη και ο ίδιος κυκλοφορεί σαν αλήτης.

 

Σκηνοθεσία: Στέλιος Τατασσόπουλος

 

«Eπισκέπτες»

 

Η γιορτή των Χριστουγέννων είναι απόλυτα συνυφασμένη με την οικογενειακή θαλπωρή, την αγάπη, την αλληλεγγύη και πάνω απ όλα με την χαρά των παιδιών. Υπάρχουν φορές που μπορεί να νομίζεις ότι δεν έχεις κάποιον για να μοιραστείς αυτές τις στιγμές. Κι όμως, η λύτρωση μπορεί να βρίσκεται εκεί που δεν το φαντάζεσαι. Ακόμα και κάτω από ένα βρεμένο μουσαμά στην καρότσα ενός αγροτικού.

 

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης

 

«Merry Kitschmas»

 

Παραμονή Χριστουγέννων. Ένα νεαρό ζευγάρι καλεί τον Άγιο Βασίλη για δείπνο…

 

Πρωταγωνιστούν: Τίτος Βανδής, Ανατολή Αθανασιάδου, Γιώργος Μακρής

 

Σκηνοθεσία: Ηλίας Δημητρίου

 

Σενάριο: Ηλίας Δημητρίου

 

«Κίνηση ομαλή»

 

Μια καθημερινή ιστορία δύο συνηθισμένων ανθρώπων στον κοινό και αρκετά στενό, εργασιακό τους χώρο∙ ένα σχολικό λεωφορείο. Πρόκειται για δύο αντίθετους χαρακτήρες, την Ελένη την πληθωρική και δυναμική οδηγό και τον Νίκο τον εσωστρεφή και μοναχικό συνοδό του σχολικού λεωφορείου. Η εορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων στο σχολείο όπου εργάζονται τους παρασύρει σε μια εξωτερίκευση συναισθημάτων και τους οδηγεί σταδιακά σε μια σχέση τρυφερότητας, αποδοχής και αλληλοϋποστήριξης.

 

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Φραγκόπουλος

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://www.ert.gr/international/ertflix-gr/

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης