2.500 καλεσμένοι «πλημμύρισαν» τους κήπους της Πρεσβευτικής κατοικίας στο Κάιρο, στη δεξίωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου (FOTO, VIDEO)


 

 

 

 

 

 

 

Πάνω από 2.500 άτομα πλημμύρισαν με την αγάπη τους για την Ελλάδα, την Πρεσβευτική κατοικία στο Κάιρο, την Τρίτη 12 Απριλίου, με αφορμή την επίσημη δεξίωση για την επέτειο της Εθνικής Επετείου της Παλλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου.

 

 

 

 

Χαρακτηριστικό το παρακάτω σύντομο βίντεο: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Έλληνας Πρέσβης κ. Χριστόδουλος Λάζαρης και η κα Αντουανέττα Λάζαρη έδωσαν πραγματικά ζωή αλλά και ψυχή στο μεγάλο αυτό πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, καθώς όλοι επισκέπτες δεν είχαν παρά μόνον εξαιρετικά λόγια να πουν για την όλη διοργάνωση, έκανε περήφανο και τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, τον οποίο εκπροσώπησαν επάξια εκ μέρους της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου οι Αντιπρόεδροι κ.κ. Κήμης Φλεβοτομάς και Νικόλας Πολίτης, η Γενική Γραμματέας της ΕΚΚ κα Σούλα Σκουφαρίδου και ο Κοιν. Επίτροπος κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν.

 

 

 

 

 

 

 

Ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία δεκάδων Πρέσβεων που τίμησαν τη μεγάλη ελληνική γιορτή, με ξεχωριστή όπως πάντα την παρουσία του Κυπρίου Πρέσβη κ. Χάρη Μορίτση.

 

 

 

 

 

 

Ανάμεσα στους επισκέπτες, προλάβαμε να καταγράψουμε τον Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο, τον Αρχιεπίσκοπο Σινά κ. Δαμιανό, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Καΐρου της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας κ. Ανδρέα Μαυρομάτη, τον Κυβερνήτη της μοναδικής ελληνικής τράπεζας στη Χώρα του Νείλου κ. Γιώργο Σώχο, που ηγείται της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος – δίκτυο Αιγύπτου (NBG-Egypt), τη Συντονίστρια Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κα Μαριέττα Κουμαριανού, τους Διευθυντές των δύο ελληνικών Σχολείων κ.κ. Χαράλαμπο Κουγεμήτρο της Αχιλλοπουλείου και Βασιλική Πετροπούλου της Αμπετείου, με άλλους εκπαιδευτικούς και μαθητές, ο Δ/ντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κ. Χρίστος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, επιχειρηματίες, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, και πολλοί άλλοι επίσημοι.

 

 

 

 

 

 

Ήταν σίγουρα η πιο πετυχημένη εθνική εορτή που διοργάνωσε τα τελευταία χρόνια η Ελληνική Πρεσβεία, με τη συμβολή βέβαια του Συμβούλου κ. Γιώργου Παπαδόπουλου, της Γενικής Προξένου στο Κάιρο κας Λαμπρινής Κομίνη, του Γραμματέα κ. Αθανάσιου Ρίζου και όλων των στελεχών της Πρεσβείας.

 

 

 

 

 

 

Τα πιο θερμά συγχαρητήρια και από το ΠΥΡΑΜΙΣ!   

 

 

 

 

 

 

 

 

7

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

 

10

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

20160412_224854

 

 

 

 

 

8

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

9

 

 

 

 

 

 

11

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης