Δεύτερη επικοινωνία του Χρήστου Καβαλή με τον Πρόεδρο Πρ. Παυλόπουλο – Τον ευχαρίστησε για ό,τι έκανε για τα αιγυπτιώτικα σχολεία


 

 

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των αιγυπτιώτικων σχολείων στην Χώρα του Νείλου, όπου τα ελληνόπουλα κινδύνευαν να μείνουν χωρίς τους απαιτούμενους εκπαιδευτικούς, ως αποτέλεσμα της αδιαφορίας του ελληνικού κράτους.

 

Τελικά, στις 14 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, και αφού είχαν περάσει κάποια 24ωρα και από την έναρξη των μαθημάτων των σχολείων, έγινε γνωστό ότι μπήκαν οι πολυπόθητες υπογραφές για την απόσπαση των εκπαιδευτικών στα ελληνικά σχολεία του Καΐρου και της Αλεξανδρείας.

 

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής ήρθε σε επικοινωνία με την Προεδρία της ελληνικής Δημοκρατίας για να μεταφέρει τις θερμές ευχαριστίες της παροικίας και του ιδίου προσωπικά αλλά και εκ μέρους της Διαχειριστικής Επιτροπής της ΕΚΚ, προς τον Πρόεδρο κ. Προκόπη Παυλόπουλο για το θερμό ενδιαφέρον του και τη συμβολή του στην επίλυση του κρίσιμου θέματος, ως αποτέλεσμα της πρώτης επικοινωνίας που είχε με τον κ. Καβαλή στις 31 Αυγούστου.

 

Ενημερώνοντας τον Έλληνα Πρόεδρο, ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε αμέσως να συνομιλήσει ο ίδιος με τον κ. Καβαλή, δεχόμενος τις ευχαριστίες της παροικίας, αλλά τονίζοντας παράλληλα ότι «εκείνος είναι που πρέπει να ευχαριστήσει την ελληνική παροικία στην Αίγυπτο, καθώς εκείνη και όλοι οι Αιγυπτιώτες είναι που κρατούν Θερμοπύλες», όπως είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, επιβεβαίωσε άλλη μία φορά προς τον κ. Καβαλή ότι «βρίσκεται στο πλευρό της παροικία για ό,τι τον χρειαστεί».

 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Καβαλής συνομίλησε με το ιδιαίτερο γραφείο και της Υπουργού Παιδείας κας Ελένης Κιάου, όπου ζήτησε να τής μεταφέρουν και εκείνης τις θερμότατες ευχαριστίες της ΕΚΚ και όλης της παροικίας για την επίλυση του θέματος.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης