Τί δήλωσε ο Εκπρόσωπος του Αιγυπτιακού ΥΠΕΞ, Άχμεντ Αμπού Ζάιντ, για τη σημαντική συνάντηση των ΥΠΕΞ Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδας, στη Νέα Υόρκη


 

 

 

 

Σε δηλώσεις που δείχνουν τη σημασία που αποδίδει η Αίγυπτος στην πρόσφατη τριμερή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 27ης Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης των χωρών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, προέβη ο κ. Άχμεντ Αμπού Ζάιντ, εκπρόσωπος του Αιγυπτίου Υπουργού Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι.

 

 

Στις δηλώσεις του στο λογαριασμό του στο Twitter, που αναμετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «MENA» και ο αιγυπτιακός τύπος, ο κ. Αμπού Ζάιντ τόνισε ότι «η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο του τριμερούς μηχανισμού που φέρνει κοντά την Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Κύπρο».

 

 

Ο Αιγύπτιος αξιωματούχος προσέθεσε ότι οι συνομιλίες των κ.κ. Σάμεχ Σούκρι, Νίκου Χριστοδουλίδη και Νίκου Κοτζιά «αντικατοπτρίζουν την επιθυμία των τριών Υπουργών για συνεχιζόμενες διαβουλεύσεις και συντονισμό για την περαιτέρω ενίσχυση των ήδη ισχυρών αδελφικών σχέσεων που δεσμεύουν τις χώρες τους».

 

 

Τέλος, ο κ. Αμπού Ζάιντ ανέφερε ότι «οι συζητήσεις αφορούσαν τις προετοιμασίες για την επόμενη τριμερή Σύνοδο Κορυφής, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Κρήτη, τον Οκτώβριο».

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης