Στ. Ταμβάκης: «Το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού είναι έτοιμο να ξαναλειτουργήσει. Και για αυτό, βρισκόμαστε σε επαφή με τον ΥΦΥΠΕΞ Ι. Αμανατίδη»


 

 

 

 

 

 

 

 

Στην εκπομπή «Έλληνες 5 Ηπείρων», που ασχολείται με θέματα της ομογένειας, και στο ραδιοφωνικό σταθμό Focus 103,6 της Θεσσαλονίκης, μίλησε ο πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού και Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Στέφανος Ταμβάκης.

 

 

 

 

 

Μάλιστα, σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Ηλία Βενιέρη σχετικά με το θεσμό του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού και την επαναλειτουργία του, ο κ. Ταμβάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: 

 

 

 

 

 

«Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, που αποτελεί χρήσιμο “εργαλείο” ειδικά αυτήν την περίοδο, είναι έτοιμο να ξαναλειτουργήσει. Για το λόγο αυτό, έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Αμανατίδη. Το μόνο που χρειάζεται για την επανασύστασή του, είναι ένα νομοθέτημα.

 

 

[…]

 

 

Δεν είμαστε πολλοί Έλληνες στην Αίγυπτο, είναι περίπου 3.500-4.000 χιλιάδες σε Αλεξάνδρεια και Κάιρο, παρόλα αυτά, προσπαθούμε να συνεχίζουμε με τις κοινωνικές εκδηλώσεις μας, τις φιλανθρωπίες μας κτλ.

 

 

 

 

Πρέπει να σας πώ, ότι το λεγόμενο “Τετράγωνο των Ελλήνων (ΣΣ. Σάτμπι)”, δεσπόζει στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Οι σχέσεις των Ελλήνων της Αιγύπτου είναι εξαιρετικές με τους Αιγυπτίους.

 

 

 

 

Τελευταία υπάρχει ενδιαφέρον από Έλληνες για να έρθουν στην Αίγυπτο και κυρίως από νέους ανθρώπους, ενώ παρατηρείται και το φαινόμενο Αιγυπτιώτες που είχαν έρθει στην Ελλάδα, να θέλουν να επιστρέψουν στην Αίγυπτο, γιατί δεν μπορούν να ζήσουν πια εκεί, με τη σύνταξη που λαμβάνουν.»

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης