Δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας της Κύπρου Σ. Αγγελίδη, μετά τη συνάντησή του στο Κάιρο, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Στρατηγό Μ. Ζάκι (VIDEO)


 

 

 

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξε ο Αιγύπτιος Υπουργός Άμυνας, Στρατηγός Μοχάμεντ Ζάκι, στον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου, Σάββα Αγγελίδη, που επισκέφθηκε σήμερα το Κάιρο, μετά από επίσημη πρόσκληση του ομολόγου του.

 

 

Αναφερόμενος στη σημασία της σημερινής του συνάντησης στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα με τον Υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου, τον οποίο ευχαρίστησε για τη πολύ θερμή και ζεστή φιλοξενία, ο κ. Αγγελίδης τόνισε στο ΚΥΠΕ ότι «η παρουσία μας εδώ αποδεικνύει την αποφασιστικότητά μας για να αναδείξουμε τις σχέσεις Αιγύπτου – Κύπρου, για να εμβαθύνουμε αυτές τις σχέσεις, και με μοναδικό σκοπό την ασφάλεια, την ειρήνη και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο».

 

 

Παράλληλα, ο κ. Αγγελίδης εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Αίγυπτος για την καταπολέμηση τόσο της τρομοκρατίας όσο και της παράνομης μετανάστευσης.

 

 

«Αναγνωρίζουμε ότι η Αίγυπτος κάνει πάρα πολλές ενέργειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας αλλά και για την παράνομη μετανάστευση», επεσήμανε ο Υπουργός.

 

 

Και ο κ. Αγγελίδης προσέθεσε ότι «μέλημά μας, με κάθε ευκαιρία, είναι να εκφράζουμε με τη δική μας σειρά, στους Ευρωπαίους εταίρους, αυτές τις ενέργειες της Αιγύπτου, έτσι ώστε να γίνει μία σύνδεση για να αναγνωριστεί από όλους ότι η Αίγυπτος σε συνδυασμό μαζί με την Κύπρο, αλλά και την Ελλάδα, και άλλες χώρες της Ευρώπης, ενδιαφέρονται για την ασφάλεια της περιοχής».

 

 

Δείτε το βίντεο των δηλώσεων του Υπουργού Αμύνης της Κύπρου Σάββα Αγγελίδη, στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και τον Νίκο Κάτσικα:

 

 

 

 

 

 

Ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου, κατά τη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο ομόλογό του συνοδευόταν από τον Πρέσβη της Κύπρου στην Αίγυπτο κ. Χάρη Μορίτση και τον Ακόλουθο Άμυνας στο Κάιρο, Αντισυνταγματάρχη Κώστα Φωτίου.

 

 

Ο κ. Αγγελίδης επιστρέφει στην Κύπρο το πρωί της Τρίτης 16 Οκτωβρίου.          

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης