Το Γρ. Συντονιστή Εκπαίδευσης εναρμονίζεται πλήρως με τις αρχές διοίκησης του φορέα της Αμπετείου Σχολής – ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


 

 

 

 

Από το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης Καΐρου, λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση που δημοσιεύουμε:

 

 

«Αναφορικά με την ανακοίνωση της Αμπετείου Σχολής Καΐρου στην ηλεκτρονική εφημερίδα «ΠΥΡΑΜΙΣ» και στον ιστότοπο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, είναι αναγκαίο να διευκρινισθούν τα ακόλουθα:

 

 

α) το Γραφείο του Συντονιστή Εκπαίδευσης ουδεμίαν σχέσιν έχει με το  δημοσίευμα, το οποίο αναρτήθηκε στις 7/5/2020 στην Εφημερίδα Νέο Φώς/ιστότοπο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου σχετικά με την Αμπέτειο Σχολή. Τούτο αφορά τους συντάκτας του και μόνον.

 

 

β) Ο Διευθυντής της Αμπετείου Σχολής Καΐρου είναι πάντα ο Αρχιεπίσκοπος Σιναίου. Ως αναπληρωτής του τοποθετείται από το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης Καΐρου εκπαιδευτικός της εγκρίσεως του Αρχιεπισκόπου. Η Υπηρεσία μας τηρεί την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρα 11, παρ. β” , και 14, παρ.3, Ν.4415/2016 (ΦΕΚ 159, τ. Α”)  και την ακολουθουμένη διοικητική πρακτική ως προς τον ορισμό των Αναπληρωτών Διευθυντών της Αμπετείου. Τούτο έγινε και στην περίπτωση της Αναπληρώτριας Διευθύντριας κας Σ. Μπέτα, όταν με την αναχώρηση της, στις 19/3 στην Ελλάδα, χρειάσθηκε να τοποθετηθεί νέο πρόσωπο, ερωτήθηκε ο Φορέας του σχολείου και τοποθετήθηκαν διαδοχικά τα πρόσωπα που υποδείχθηκαν από τον Φορέα: αρχικά η κα Γ. Αθανασοπούλου, και εν συνεχεία, όταν η αυτή επαναπατρίσθηκε, ο κος Μ. Λαμπρόπουλος με έγγραφη συναίνεση της Διευθύνσεως της Αμπετείου. Ειδικότερα, στο έγγραφο ορισμού της κας Αθανασοπούλου αναφέρεται ρητά ότι τούτο γίνεται διότι η κα Μπέτα, ευρισκομένη εν αδεία στην Αθήνα, αδυνατεί να επιστρέψει στην Αίγυπτο για λόγους ανωτέρας βίας. Συνεπώς, η κα Μπέτα, άμα τη επιστροφή της, οψέποτε τούτο γίνει και  εφ’ όσον συναινεί ο Αρχιεπίσκοπος, δύναται να αναλάβει εκ νέου τα καθήκοντα της Αναπληρώτριας Διευθύντριας.

 

 

γ) Βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ” αριθμόν Δ1α/ΓΠ.οικ.20021/ΦΕΚ 956, τ. Β’/21-3-2020 ορίσθηκε ότι σταματά η δια ζώσης διδασκαλία, αλλά οι διοικητικές λειτουργίες των σχολείων συνεχίζονται κανονικά. Η ισχύς της εν λόγω διατάξεως παρατάθηκε έως και την 31-5-2020. Περαιτέρω, οι προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων επιφορτίζονται με την οργάνωση όλων των θεμάτων της εξ αποστάσεως διδασκαλίας (σύγχρονης και ασύγχρονης) και συνεργάζονται γι” αυτόν τον σκοπό με εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, το Γραφείο Συντονιστού Εκπαίδευσης και τις ειδικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας στην Αθήνα. Επιπροσθέτως, συνεργάζονται με όλους τους εμπλεκομένους φορείς και  Υπηρεσίες για την διοργάνωση τον προσεχή Ιούνιο τόσο των εξετάσεων αραβομάθειας, όσο και των εισαγωγικών εξετάσεων στα αιγυπτιακά ΑΕΙ.

 

 

Καταληκτικά, ευελπιστώ σε προσωπική επαφή με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις οι οποίες οφείλονται σε ελλιπή πληροφόρηση.

 

              

Ο Αν. Συντονιστής Εκπαίδευσης

 

Δημήτρης Γιαννικόπουλος ΜΑ

 

Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης»

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης