Ευ. Βενιζέλος: «Είναι υποχρέωση της Ευρώπης να βοηθήσει στην ανασυγκρότηση όλων των αραβικών χωρών»


Την ανάγκη να ενισχύσουμε τους δεσμούς ανάμεσα στην Ευρώπη και τον αραβικό κόσμο, επεσήμανε ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της ελληνικής κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την άφιξή του στην Υπουργική Συνάντηση των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αραβικού Συνδέσμου, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Αθήνα, από τις 10 έως τις 11 Ιουνίου.

 

«Πραγματοποιείται σήμερα, εδώ, στο Ζάππειο, η Υπουργική Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες-μέλη του Αραβικού Συνδέσμου, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

 

Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τους δεσμούς ανάμεσα στην Ευρώπη και τον αραβικό κόσμο, που είναι ένας θεμελιώδης στρατηγικός εταίρος για την ευρωπαϊκή πολιτική, ιδίως για την ευρωπαϊκή πολιτική της λεγόμενης Νότιας Γειτονίας.

 

Ο αραβικός κόσμος περνά μια πολύ δύσκολη φάση και είναι υποχρέωση της Ευρώπης να βοηθήσει στην ανασυγκρότηση όλων των αραβικών χωρών και στην καλλιέργεια ενός κλίματος ασφάλειας, σταθερότητας, ειρήνης, αλλά και προοπτικής για ευημερία για όλους τους λαού», κατέληξε.

 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ

ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ, ΤΗΣ ΤΥΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΓΕΡΙΑΣ

 

 

Παράλληλα, με τους Υπουργούς Εξωτερικών του Λιβάνου, της Τυνησίας και της Αλγερίας συναντήθηκε διαδοχικά ο Αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, στο περιθώριο της Υπουργικής Διάσκεψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Αραβικό Σύνδεσμο.

Στη συνάντησή του με τον Λιβανέζο ομόλογό του Γκεμπράν Μπασίλ (Gebran Bassil) ο κ. Βενιζέλος συζήτησε θέματα πολιτικής, οικονομικής και ενεργειακής συνεργασίας.

 

Εξετάζοντας, δε, τις εξελίξεις στο Ιράκ και τη Συρία, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε την υποστήριξη της Ελλάδας τόσο στην ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα του Λιβάνου, όσο και στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων της ΕΕ με τον Λίβανο.

 

Παράλληλα, στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Ζάππειο, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τυνησίας Μόνγκι Χαμντί (Mongi Hamdi) παρέδωσε στον κ. Βενιζέλο πρόσκληση συμμετοχής στο Forum που οργανώνεται στις 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου στην Τυνησία, για την διαμόρφωση ενός «σχεδίου Marshall» στην περιοχή.

 

Στη διάρκειά της, συζητήθηκε η οργανωτική προπαρασκευή για μία διάσκεψη στην Αθήνα, ανάμεσα στις επιχειρηματικές κοινότητες των δύο χωρών, με θέμα τις αναπτυξιακές προτεραιότητες και τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Τυνησία.

 

Τέλος, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Αλγερινό ομόλογό του Ραμτάν Λαμάμρα (Ramtane Lamamra), ο κ. Βενιζέλος εξήρε τον ρόλο της Αλγερίας για τη σταθερότητα στην περιοχή, ενώ δήλωσε πως αποδέχθηκε πρόσκληση και θα επισκεφθεί τη χώρα τον Οκτώβριο, με αντιπροσωπεία Ελλήνων επιχειρηματιών προκειμένου «να προωθηθεί η διμερής συνεργασία στον οικονομικό και χρηματοοικονομικό τομέα».

 

 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΦΥΠΕΞ Δ. ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ

ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΕΞ ΤΟΥ ΣΟΥΔΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

 

 

Στο περιθώριο της Υπουργικής Συνάντησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών-μελών του Αραβικού Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουνίου στο Ζάππειο, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών του Σουδάν, Kamal Ismael Saeed Abdelraheem, και συζήτησαν διμερή θέματα και ζητήματα που άπτονται των σχέσεων Ε.Ε. – Σουδάν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών του Σουδάν υπογράμμισε το ενδιαφέρον της χώρας του για προσέλκυση επενδύσεων και για αναβάθμιση των εμπορικών σχέσεων και ενημέρωσε τον Έλληνα Υφυπουργό για τις προοπτικές αναβάθμισης της οικονομικής συνεργασίας των δυο χωρών σε επίπεδο εμπορίου, επενδύσεων και μεταφοράς τεχνολογίας.

Τέλος, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί σύντομα ελληνική επιχειρηματική αποστολή στο Σουδάν για διερεύνηση των προοπτικών οικονομικής συνεργασίας.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης