Δημοσιεύτηκαν τα πρακτικά της Συνάντησης των Eκπροσώπων Αιγυπτιώτικων Συλλόγων, της 27ης Νοεμβρίου 2014, στην Αθήνα


Ιδιαίτερα σημαντικά και ενημερωτικά είναι τα πρακτικά της Συνάντησης των Eκπροσώπων Αιγυπτιώτικων Συλλόγων, που πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2014, στην Αθήνα.

 

Το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει:

 

«Η Πρόεδρος του Συνδέσμου κ.  Κρ. Τρίμη, καλωσόρισε τους Προέδρους και Εκπροσώπους των Αιγυπτιώτικων Συλλόγων και δήλωσε ότι την συζήτηση θα συντονίσει ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Φίλιππος Κοσσένας.

Ο κ. Φ. Κοσσένας ευχαρίστησε την Πρόεδρο που τον επέλεξε για συντονιστή και πρότεινε στους παρευρισκόμενους να κάνουν μία σύντομη δίλεπτη εισήγηση ο καθένας. Εξέφρασε όμως και την απαισιοδοξία του όσον αφορά στο αποτέλεσμα της δεδομένου ότι προηγούμενες συναντήσεις κατά την διάρκεια της θητείας του στο ΔΣ του Συνδέσμου δεν απέφεραν θεαματικά αποτελέσματα.

Συμπλήρωσε ότι στόχοι της σημερινής συνάντησης είναι να συντονίσουμε τις ενέργειες μας για να διατηρηθεί ο Αιγυπτιωτισμός και να προσπαθήσουμε να εγγράψουμε νέα μέλη ώστε να επιτύχουμε παράταση της ζωής των Αιγυπτιώτικων Σωματείων, που είναι και τα δύο πολύ δύσκολο να επιτευχθούν. Εν συνεχεία έδωσε και πάλι τον λόγο στην κ. Κρ. Τρίμη.

Η κ. Κρ. Τρίμη επεσήμανε ότι πρέπει να μας απασχολήσει ο συντονισμός των εκδηλώσεων ώστε να έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση ιδιαίτερα όταν οι εκδηλώσεις περισσοτέρων του ενός Συλλόγου συμπίπτουν, σε περιπτώσεις μάλιστα συνεργασίας με τρίτους οπότε μοιραζόμαστε και η μειωμένη παρουσία μας δίνει προς τας έξω κακή εικόνα. Κρίνεται λοιπόν σκόπιμο το κάθε σωματείο να ορίσει εκπροσώπους του στις επιτροπές μας, που θα είναι μέλη του Συνδέσμου και που θα ενημερώνονται για τις εκδηλώσεις του Συνδέσμου και θα ενημερώνουν τον Σύνδεσμο για τις δικές τους. Η πρόταση έχει ξαναγίνει στο παρελθόν και μερικοί σύλλογοι έχουν ανταποκριθεί ορίζοντας εκπροσώπους σε κάποιες από τις επιτροπές μας.

Με την ευκαιρία ζήτησε από την κ. Α. Γαλανοπούλου της Γραμματείας να μοιράσει κατάλογο των επιτροπών μας για να διευκολυνθούν οι Αιγυπτιώτικοι σύλλογοι στην επιλογή των επιτροπών που τους ενδιαφέρουν.

Τον λόγο έλαβε ο κ. Γ. Οικονομίδης Πρόεδρος του Οικοδομικού Συνεταιρισμού του Άστεως Αιγυπτιωτών «Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ» και παρατήρησε ότι ενδεχομένως να μην είναι απαραίτητη η δίλεπτη εισαγωγή. Εκφράζοντας την άποψη του για την σύμπτωση εκδηλώσεων παρατήρησε ότι βασικά τα άλλα σωματεία θα πρέπει μάλλον να αποφεύγουν την σύμπτωση εκδηλώσεων τους με τον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών που είναι το κεντρικό Σωματείο και όχι με άλλα σωματεία. Εξάλλου κάποιες εκδηλώσεις ημερολογιακά δεν είναι εύκολο να μετακινηθούν. Ενδεχομένως γι’ αυτό και στο παρελθόν η ύπαρξη συντονιστικής επιτροπής δεν έφερε αποτελέσματα εξ’ ου και η απαισιοδοξία που εξέφρασε ο κ. Φ. Κοσσένας στην εισαγωγή του.

Απαντώντας ο κ. Φ. Κοσσένας ανέφερε παράδειγμα 2 ή 3 προσφάτων εκδηλώσεων που χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος έγιναν την ίδια ημερομηνία.

Ο κ. Γ. Οικονομίδης αντέτεινε ότι κάποιες εκδηλώσεις ορίζονται πολλούς μήνες πριν την διεξαγωγή τους.

Απαντώντας και πάλι ο κ. Φ. Κοσσένας είπε ότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να ενημερώνεται έγκαιρα ο Σύνδεσμος και εφόσον τα χρονικά περιθώρια είναι επαρκή ο Σύνδεσμος θα μπορεί να ρυθμίσει τις δικές του ημερομηνίες.

Η κ. Κρ. Τρίμη συμπλήρωσε ότι ακριβώς σ’ αυτό το σημείο χρειάζεται η συμμετοχή του εκπροσώπου που προαναφέρθηκε και τόνισε ότι ενώ υπάρχουν δυσκολίες πρέπει να προσπαθήσουμε. Την άποψη αυτή υποστήριξε και ο κ. Φ. Κοσσένας σημειώνοντας ότι συχνά ο Σύνδεσμος δεν ενημερώνεται έγκαιρα πολλάκις δε ούτε και καθυστερημένα.

Ο κ. Ν. Βαδής Πρόεδρος Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής που έλαβε το λόγο πρότεινε κατά τον Οκτώβριο να συναντώνται οι υπεύθυνοι Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και να γίνεται αμοιβαία ενημέρωση εκδηλώσεων που προγραμματίζονται και να συντάσσεται ένα πρόγραμμα από κοινού, συμπλήρωσε ζητώντας η κοπή της Βασιλόπιτας να είναι κοινή ή στο εντευκτήριο του Συνδέσμου ή κάπου αλλού.

Ακολούθως ζήτησε τον λόγο ο κ. Χ. Χαλκιαδάκης Πρόεδρος της Ενώσεως Παλαιών Προσκόπων Περιφερείας Καΐρου και είπε ότι από το 1994 που είναι μέλος του ΔΣ της Ενώσεως, που σημειωτέον υπάγεται στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, έχει δημιουργήσει, ενδέχεται λανθασμένα, την άποψη ότι το θέμα είναι πολύ δύσκολο και καλό θα είναι να αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν δεδομένου ότι προηγούμενες αποφάσεις δεν έχουν τηρηθεί.

Επόμενος ομιλητής ήταν ο κ. Χρ. Χριστοφίδης Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Σαλβαγείου Εμπορικής και Επαγγελματικής Σχολής Αλεξανδρείας ο οποίος είπε ότι βλέποντας το θέμα ως μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου αλλά και του Συλλόγου που εκπροσωπεί γνωρίζει ότι οι Σαλβαγιώτες, καταβάλουν προσπάθειες να συντονιστούν με τον Σύνδεσμο διότι το πρόγραμμα του τους είναι έγκαιρα γνωστό, δεδομένου ότι τους το κοινοποιεί όπως και σε όλους τους άλλους Αιγυπτιώτικους Συλλόγους ένα χρόνο πριν και παρακάλεσε όλους τους συλλόγους να μιμηθούν τους Σαλβαγιώτες.

Από τον κ. Φ. Κοσσένα δόθηκε ο λόγος στον κ. Ν. Κοκκινίδη Πρόεδρο του Συλλόγου Αιγυπτιωτών Ελλήνων Σουέζ & Πόρτ-Τεουφίκ ο οποίος είπε ότι χονδρικά υπάρχουν 32 Σαββάτο-Κύριακα που συνήθως χρησιμοποιούνται από όλους για εκδρομές. Στην πρόταση της η κ. Κρ. Τρίμη ζήτησε, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων να είναι και μέλη του Συνδέσμου, κάτι που είναι μερικές φορές δύσκολο λόγω των οικονομικών δυσχερών που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, Επειδή εκείνος είναι υπέρ της συνεννόησης θα ζητήσει από το Δ.Σ. του Συλλόγου του σε τέτοιες περιπτώσεις να εγκρίνουν την καταβολή της συνδρομής του εκπροσώπου στο Σύνδεσμο από το ταμείο του Συλλόγου. Παρεμβαίνοντας ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Κ. Μιχαηλίδης επεσήμανε στον κ. Ν. Κοκκινίδη ότι δεν ζητήσαμε συνεργασία μόνο για τα Πολιτιστικά, αλλά και για άλλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες όπως η Πρόνοια που κατά τη γνώμη του θεωρείται βασική δραστηριότητα του Συνδέσμου.

Επανερχόμενος ο κ .Ν. Κοκκινίδης παρατήρησε ότι τότε η ανάγκη κάθε εκπρόσωπος σε κάθε επιτροπή να είναι και μέλος του Συνδέσμου δυσκολεύει περισσότερο την κατάσταση. Ο κ. Κ. Μιχαηλίδης εξήγησε ότι στις επιτροπές γίνονται υπεύθυνες προτάσεις και λαμβάνονται αποφάσεις που επιβάλλουν στα μέλη των επιτροπών να είναι οπωσδήποτε και μέλη του Συνδέσμου. Ο κ. Ν.  Κοκκινίδης απήντησε και πάλι ότι για έναν εκπρόσωπο και τον αναπληρωτή του ο Σύλλογος του θα καταβάλει την συνδρομή αν όμως χρειαστούν περισσότεροι για να συμμετέχουν σε διάφορες επιτροπές δεν το εγγυάται αλλά θα το προσπαθήσουν.

Παρεμβαίνοντας ο κ. Ν. Βαδής παρατήρησε ότι εκπρόσωποι αποφοίτων της Αμπετείου συμμετέχουν σε αρκετές επιτροπές και είναι μέλη και του Συνδέσμου, με δική του δε πρόταση όλα τα μέλη του ΔΣ των Αμπετειανών είναι και μέλη του Συνδέσμου.

Ο κ. Γ. Μαρκουλής Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Ισμαηλιωτών είπε ότι πράγματι λαμβάνουν το πρόγραμμα του Συνδέσμου που εκδίδεται στην αρχή του χρόνου και καταβάλλουν προσπάθειες οι εκδηλώσεις τους να μη συμπίπτουν με εκδηλώσεις του Συνδέσμου, επίσης ανέφερε ότι η συνεργασία με τον Σύνδεσμο είναι πολύ καλή, και για την εκδήλωση του Αγίου Μηνά που τους ενδιαφέρει κλείνουν έγκαιρα την αίθουσα του Εντευκτηρίου του Συνδέσμου, έχουν την κ. Μ. Σουλτανάκη στην Επιτροπή Εκδηλώσεων, θα προσπαθήσουν να ορίσουν και άλλους εκπροσώπους δεδομένου ότι μεταξύ των μελών τους θα βρουν αρκετούς που είναι και μέλη του Συνδέσμου. Στο σημείο αυτό ο κ. Κ. Μιχαηλίδης διευκρίνισε ότι οι εκπρόσωποι στις Επιτροπές πρέπει να ενημερώνουν ανελλιπώς τους Συλλόγους τους, γι’ αυτό να είναι και μέλη του Δ.Σ.

Ο Συντονιστής της συζήτησης κ. Φ. Κοσσένας ζήτησε ο κάθε ένας που παίρνει το λόγο να δηλώνει και το όνομά του για να βοηθήσει την απομαγνητοφώνηση της Συνάντησης που μαγνητοφωνείται για να διευκολύνει την σύνταξη των πρακτικών.

Η κ. Κική Αποστολάκη, Ταμίας του Συλλόγου Αποφοίτων Σαλβαγείου Εμπορικής & Επαγγελματικής Σχολής Αλεξανδρείας ζήτησε διευκρινήσεις όσον αφορά στην αναπλήρωση των εκπροσώπων όποτε αυτοί κωλύονται και ο κ. Φ. Κοσσένας της απάντησε ότι θα μπορούν με απόφαση δική τους να αναπληρώνονται από άλλο μέλος του Δ.Σ.

Ο κ. Χ. Χαλκιαδάκης ζήτησε διευκρινήσεις όσον αφορά την εκπροσώπηση των Αιγυπτιώτικων συλλόγων ρωτώντας αν θα πρέπει κάθε σωματείο να έχει σε κάθε επιτροπή έναν εκπρόσωπο.

Ο κ. Απ.  Τζιτζάς Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Αιγυπτιωτών Ελλήνων εκτός από τη σύνθεση των Επιτροπών έθεσε το ερώτημα του ωραρίου των επιτροπών διευκρινίζοντας ότι η συμμετοχή σε πρωινές συνεδριάσεις επιτροπών ενδέχεται να έχει προβλήματα. Απαντώντας ο Α’ Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου είπε ότι συνήθως οι επιτροπές συνεδριάζουν σε απογευματινές ώρες εκτός των Επιτροπών Πρόνοιας και Παναιγυπτίων, κατά την γνώμη του όμως προβλήματα ωραρίου αν υπάρξουν θα αντιμετωπιστούν.

Ο κ. Γ. Γιάννακας Εκπρόσωπος του Συλλόγου Αποφοίτων Σαλβαγείου Εμπορικής & Επαγγελματικής Σχολής Αλεξανδρείας είπε ότι ο Σύνδεσμος ενημερώνει όλους τους Συλλόγους με το πρόγραμμά του και επομένως και αυτοί θα πρέπει να κάνουν τον προγραμματισμό τους και να ενημερώνουν το Σύνδεσμο. Είπε επίσης ότι όταν αναζητούμε άτομα για συμμετοχή στα Δ.Σ. των συλλόγων χωρίς επιτυχία πως είναι δυνατόν να βρούμε 17 άτομα ανά Σύλλογο για εκπροσώπηση στις Επιτροπές.

Βεβαίως είναι φανερό ότι το ενδιαφέρον εστιάζεται στις Επιτροπές Κοινωνικής Πρόνοιας και Πολιτιστικών εκδηλώσεων και σ’ αυτούς τους τομείς όλοι οι Αιγυπτιώτικοι Σύλλογοι οφείλουν να βοηθήσουν το Σύνδεσμο.

Ο Συντονιστής κ. Φ. Κοσσένας συμφώνησε με τις απόψεις του κ. Γ. Γιάννακα επισημαίνοντας ότι ιδιαίτερα η ενημέρωση του Συνδέσμου με το ετήσιο, εξαμηνιαίο ή έστω και τριμηνιαίο πρόγραμμα των Συλλόγων θα βοηθήσει και τους Συλλόγους και το Σύνδεσμο.

Ο κ.Αν. Παντελίδης Πρόεδρος της Ενώσεως Παλαιών Προσκόπων Αποδήμων Αιγύπτου διευκρίνισε ότι σε αρκετές περιπτώσεις η συμμετοχή των μελών της Ενώσεως δεσμεύεται από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, εκτός από αυτό οι δικές τους εκδηλώσεις περιορίζονται σε πολιτιστικές εκδηλώσεις της Δευτέρας που γίνονται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο τις συνεστιάσεις τους την 1η Πέμπτη του κάθε μήνα και κάποιες εκδρομές, ενώ το 2015 ακόμη και η κοπή της βασιλόπιττας μας θα γίνει στον Σύνδεσμο.

Ο κ. Ν. Βαδής είπε, συμπληρώνοντας προηγούμενη πρότασή του ότι η ενημέρωση του Συνδέσμου με το πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς θα πρέπει να γίνεται το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους διότι διαφορετικά θα είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο να ληφθεί υπόψη.

Ακολούθως ο λόγος δόθηκε στην κ. Ειρ. Καλλιαρεκοπούλου Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποφοίτων Αβερωφείου Σχολής Αλεξανδρείας η οποία αφού καλησπέρισε τους παρόντες δήλωσε ότι συμφωνεί με τους προλαλήσαντες αλλά ο περιορισμένος αριθμός των μελών των ΔΣ των Συλλόγων τα υποχρεώνει να συμμετέχουν σε περισσότερες από μία επιτροπές το κάθε ένα και αυτό μπορεί να μην είναι αποδεκτό και θα πρέπει ο Σύνδεσμος να αποδεχτεί τη συμμετοχή και απλών μελών. Ο κ. Κ. Μιχαηλίδης απάντησε ότι σ΄ αυτή την περίπτωση εφόσον ο εκπρόσωπος είναι μέλος του Συνδέσμου και ότι θα ενημερώνει τον σύλλογο του δεν υπάρχει αντίρρηση. Με την ευκαιρία όμως διευκρίνισε ότι δεν είναι απαραίτητη η εκπροσώπηση σε όλες τις Επιτροπές αλλά μόνο σε εκείνες που ενδιαφέρουν τον κάθε σύλλογο και κυρίως σε εκείνες που δημιουργούν εκδηλώσεις.

Η Ειρ. Καλλιαρεκοπούλου συμπλήρωσε ότι είναι γνωστό σε όλους ότι τα απογεύματα της Δευτέρας οργανώνονται από τον Σύνδεσμο πολιτιστικές εκδηλώσεις και αντίστοιχα της Τετάρτης από το Πολιτιστικό κέντρο της Αιγυπτιακής Πρεσβείας πως διάφοροι σύλλογοι προγραμματίζουν εκδηλώσεις για τις ημέρες αυτές.

Ο κ. Γ. Καρκασίνας Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου δήλωσε ότι εκπροσωπεί τον Σύλλογο διότι ο Πρόεδρος απουσιάζει, δεν έχουν αντίρρηση σε όσα λέχθηκαν, έχουν δε ήδη  εκπροσώπους σε τρείς Επιτροπές και ότι θα συμβάλουν στην προσπάθεια συντονισμού, εκτός από κάποιες περιπτώσεις που χρειάζεται να οργανώσουν κάτι εκτάκτως. Παρόλα αυτά σε εκδηλώσεις που οργανώνουν σε συνεργασία με άλλους όπως πχ ο Δήμος η Δευτέρα και η Τετάρτη προτιμώνται.

Ο Συντονιστής κ. Φ. Κοσσένας απήντησε ότι ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις η έγκαιρη ειδοποίηση 2 έως 3 μήνες πριν το γεγονός μπορεί να βοηθήσει και ανέφερε παραδείγματα εκδηλώσεων για τις οποίες ο Σύνδεσμος ενημερώθηκε 2 με 3 ημέρες πριν τη διεξαγωγή τους.

Παρεμβαίνοντας η Πρόεδρος κ. Κρ. Τρίμη επεσήμανε ότι άσχετα με τις δυσκολίες που διατυπώθηκαν η προσπάθεια πρέπει να γίνει και δεν μπορεί παρά να έχει κάποια αποτελέσματα.

Ο κ. Γ. Καρκασίνας πρότεινε αν είναι δυνατόν ο προγραμματισμός των συλλόγων να ανακοινώνεται από τον Σύνδεσμο και η κ. Κρ. Τρίμη απήντησε ότι οι ανακοινώσεις για εκδηλώσεις άλλων Συλλόγων αναρτώνται στον Πίνακα Ανακοινώσεων αλλά η πρόταση του θα εξεταστεί.

Ο λόγος δόθηκε στον κ. Τζόνυ Χριστοφίδη Σύμβουλο του Συλλόγου Αποφοίτων Γυμνασίου Μανσούρας Αιγύπτου που ανέφερε ότι σε προσεχές Δ.Σ. θα συζητήσουν και θα προσπαθήσουν να ορίσουν μέλη του Συλλόγου τους ως εκπροσώπους σε Επιτροπές δεδομένου ότι αυτό είναι μία προσπάθεια που έπρεπε να είχε γίνει από χρόνια.

Ο κ. Φ. Κοσσένας απάντησε ότι είχε γίνει προσπάθεια με τον Γ. Οικονομίδη με την συντονιστική επιτροπή αλλά δεν ήταν επιτυχής, και έδωσε τον λόγο στον κ. Ν. Κοκκινίδη από τον Σύλλογο Ελλήνων Σουέζ.

Ο κ. Ν. Κοκκινίδης επεσήμανε ότι ενημερώνουν για τις εκδηλώσεις τους ένα χρόνο πριν στο περιοδικό τους που αποστέλλουν στο Σύνδεσμο και αναρωτήθηκε μήπως οι λοιποί Αιγυπτιώτικοι Σύλλογοι είναι σύλλογοι δεύτερης κατηγορίας. Ειδικά εφέτος για τη μονοήμερη εκδρομή τους (προγραμματισμένη για τις 13 Δεκεμβρίου) εκτάκτως μετά από αίτημα μελών έγινε τριήμερη (12-14 Δεκεμβρίου) και συνέπεσε με την Εορταγορά του Συνδέσμου δέχθηκε παράπονα από τον κ. Μ. Θεοδούλου. Εκτός από τα 30-32 άτομα που συμμετείχαν στην εκδρομή υπήρχαν άλλοι που μου είπαν δεν θα έρθουμε γιατί έχουμε την εορταγορά, ο καθένας πηγαίνει εκεί που επιθυμεί, και εμείς τα σωματεία πρέπει να επιβιώσουμε, πρέπει το ταμείο μας να έχει χρήματα για να διαθέτει και για την Πρόνοια, εάν μας βάλετε χειροπέδες και δεν μπορούμε να κάνουμε εκδηλώσεις τι θα γίνει.

Ο κ. Φ. Κοσσένας απήντησε να πηγαίνετε να περνάτε καλά στην εκδρομή αλλά να μας στέλνετε και κόσμο στην Εορταγορά. Η Πρόεδρος κ. Κρ. Τρίμη συμπλήρωσε δεν είμαστε απόλυτοι θα συντονιζόμαστε όπου και όποτε αυτό είναι δυνατό. Ο κ. Κ. Μιχαηλίδης πρόσθεσε ότι και εμείς την Εορταγορά την κάνουμε συνήθως την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου αλλά εφέτος για να αποφύγουμε τα επεισόδια που γίνονται στην επέτειο του θανάτου του νεαρού Αλέξη στις 6 Δεκεμβρίου την μεταφέραμε λίγο αργότερα και συνέχισε ότι η Εορταγορά διευκολύνει οικονομικά την Κοινωνική Πρόνοια για την οποία το τρέχον έτος ο Σύνδεσμος θα διαθέσει 95.000 €. Με την ευκαιρία της συζήτησης για την Πρόνοια ζήτησε να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των Αιγυπτιώτικων σωματείων ώστε να μην βοηθάμε τα ίδια άτομα αλλά να βοηθήσουμε και άλλα άτομα που έχουν ανάγκη και δεν έχουν από κάπου βοήθεια. Ο κ. Ν. Κοκκινίδης δήλωσε ότι δεν έχει αντίρρηση να δηλώσει στην Πρόνοια του Συνδέσμου τα ονόματα εκείνων που βοηθούνται από τον σύλλογο τους και ότι αύριο το πρωί θα στείλει στον Σύνδεσμο τη σχετική κατάσταση.

Στο σημείο αυτό η Πρόεδρος κ.Κρ. Τρίμη έθεσε το θέμα της προσέλκυσης νέων μελών και μάλιστα νέων σε ηλικία που παρουσιάζει ιδιαίτερη δυσκολία. Στο παρελθόν κάναμε επανειλημμένες προσπάθειες, κάναμε τμήμα νέων 2 ή 3 φορές με διαφορετική ονομασία κάθε φορά. Τώρα κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια με την επιτροπή υποτροφιών και το τμήμα των νέων για να προσελκύσουμε μέλη μικρής ηλικίας. Τις προάλλες οργανώσαμε μία εκδρομή νέων και πράγματι γέμισε ένα μικρό πούλμαν σχεδιάζουμε και μία σειρά άλλων εκδηλώσεων αρχίζοντας στις 31 Ιανουαρίου με μία Ημερίδα Νέων για την οποία έχετε ήδη ενημερωθεί. Θα χαρούμε ιδιαίτερα αν πείσετε τα μέλη του ΔΣ τα παιδιά σας ή τα εγγόνια σας να έλθουν σ’ αυτή την ημερίδα. Εκτός από αυτή τη συνάντηση έχουμε πρόθεση να προγραμματίσουμε και άλλες συναντήσεις νέων ορίζοντας ημερομηνίες γι’ αυτό. Χρειαζόμαστε λοιπόν τη βοήθεια σας με προτάσεις για εκδηλώσεις που θα προσελκύσουν νέους. Επιπλέον πιστεύουμε ότι και εσείς έχετε την ίδια ανάγκη όπως και κάθε σύλλογος να προσελκύσετε νέα μέλη από τη νέα γενιά. Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο διότι το ζω.

Ο κ. Γ. Γιάννακας πρότεινε όλα τα Αιγυπτιώτικα σωματεία στην επόμενη γενική τους συνέλευση να ζητήσουν από τα μέλη τους εγγραφή στον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων.

Ο κ. Γ. Μαρκουλής από την Ισμαηλία δήλωσε ότι στην Γενική τους Συνέλευση του Μαρτίου θα προσπαθήσουν να αλλάξουν το καταστατικό τους ώστε τα παιδιά των νυν μελών που δεν έχουν γεννηθεί στην Αίγυπτο να μπορούν να εγγραφούν και πρότεινε να γίνουν διευκολύνσεις στους νέους. Ο κ. Κ. Μιχαηλίδης τον πληροφόρησε ότι η τελευταία εκδρομή που οργανώθηκε από τον Σύνδεσμο για τους νέους επιδοτήθηκε από το ταμείο του.

Ο κ. Ν. Κοκκινίδης ζήτησε να πληροφορηθεί εάν εκείνος που διοργανώνει εκδηλώσεις για τους νέους είναι τουλάχιστον εκείνος νέος και γιατί δεν γίνονται δεκτοί νέοι κάτω των 35 χωρίς συνδρομή. Έλαβε την απάντηση ότι για τους νέους από το Δ.Σ. του Συνδέσμου μεριμνά ο κ. Β. Ζουές που είναι 37 ετών και ότι από νέους μέχρι 30 ετών ζητούμε την μισή μόνο συνδρομή παρατηρείται όμως πρόσκαιρο ενδιαφέρον από νέους μόνο και μόνο για να πάρουν υποτροφίες που χορηγεί ο Σύνδεσμος με ένα ποσοστό 10% από αυτούς να παραμένουν, επί του παρόντος γίνεται κάποια οικονομική μελέτη ώστε να διευρυνθούν οι εγγραφές νέων με μειωμένη συνδρομή.

Επίσης προτάθηκε όσοι είναι ήδη μέλη σε άλλα Αιγυπτιώτικα Σωματεία να γίνουν δεκτά με μειωμένη συνδρομή, ο κ. Κ. Μιχαηλίδης απάντησε ότι αυτό είναι δύσκολο γιατί θα δημιουργήσει ανισότητες και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των ήδη εγγεγραμμένων και παραπονέθηκε διότι όταν ο Σύνδεσμος ζήτησε τα ονόματα εγγεγραμμένων μελών από τα άλλα σωματεία μόνον η Αμπέτειος και οι παλιοί πολεμιστές πρόσφατα ανταποκρίθηκαν.

Ο κ. Γ. Οικονομίδης πρότεινε την δημιουργία Γενικής Συνέλευσης Νέων μέχρι 25 ετών και συμπλήρωσε με διάφορες σκέψεις γύρω από την αρχική αυτή ιδέα. Ο κ. Κ. Μιχαηλίδης του υπενθύμισε την αναφορά της κ. Προέδρου σε διοργάνωση Ημερίδας Νέων στις 31 Ιανουαρίου και συμπλήρωσε ότι σε σχετική ενημέρωση που κάναμε σε όλα τα Αιγυπτιώτικα αλλά και σε Σωματεία της Αφρικής πήραμε απάντηση μόνο από 2 ενώ όλοι οι άλλοι αδιαφόρησαν.

Ο κ. Γ. Οικονομίδης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι νέοι που έχουν ευεργετηθεί από τον Σύνδεσμο θα επανέλθουν αργότερα όταν μειωθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Παρεμβαίνοντας η Πρόεδρος κ. Κρ. Τρίμη είπε ότι με δεδομένη την δυσκολία που παρουσιάζεται στο θέμα της προσέλκυσης νέων πρέπει να βοηθήσουμε όλοι με όλες μας τις δυνάμεις.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Απ. Τζιτζάς δικαιολόγησε τους νέους και αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς και οι νέοι αλλά και στη βοήθεια που ήδη τους προσφέρει ο Σύνδεσμος και συμπλήρωσε ότι μπορούμε να προσφέρουμε και στην εκπαίδευσή τους. Ο κ. Γ. Οικονομίδης εξέφρασε αντιρρήσεις λέγοντας ότι ο Σύνδεσμος μπορεί να προσφέρει πολιτιστικά αλλά όχι εκπαίδευση. Ο κ. Απ. Τζιτζάς ανταπάντησε διευκρινίζοντας ότι η πρόταση του αφορά σε νέους που έχουν προχωρήσει σε μεταπτυχιακή εκπαίδευση.

Ο κ. Ν. Βαδής επανήλθε στο θέμα της ημερίδας Νέων και ζήτησε από του εκπροσώπους των Σωματείων έστω και καθυστερημένα να απαντήσουν στην επιστολή μας και συμπλήρωσε ότι οι επιτροπές στις οποίες πρέπει να συμμετέχουν οι Αιγυπτιώτικοι Σύλλογοι δεν είναι 17 όπως λέχθηκε προηγουμένως αλλά οι εξής τέσσερεις μόνον : Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων και Νέων & Πνευματικού Ορίζοντα.

Ο κ. Ν. Κοκκινίδης. είπε ότι δεν ενδιαφέρθηκαν για την Ημερίδα Νέων γιατί τα περισσότερα από τα παιδιά τους είναι άνεργα και στην απελπιστική κατάσταση που βρίσκονται δεν έχουν διάθεση για εκδηλώσεις.

Ο κ. Γ. Οικονομίδης που έλαβε τον λόγο είπε ότι όλοι πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες και να βοηθήσουν τον Σύνδεσμο.

Κλείνοντας ο κ. Φ. Κοσσένας είπε ότι όλοι πρέπει να ασχοληθούμε με τα θέματα που τέθηκαν να καταγράψουμε τις απόψεις και τις προτάσεις μας για να τις συζητήσουμε. Ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Συλλόγων για την Παρουσία τους την αγάπη τους προς τον Σύνδεσμο και προκαταβολικά για τις προτάσεις που θα κάνουν.

Σε μία τελευταία πρόταση του κ. Γ. Γιάννακα ότι ο Ε.Ν.Ο.Α. που έχει νεανικό δυναμικό στις τάξεις του θα μπορούσε να βοηθήσει. Ο κ. Κ. Μιχαηλίδης απάντησε ότι στην συνάντηση είχε προσκληθεί και ο Ε.Ν.Ο.Α. και ένα από τα θέματα που επρόκειτο να συζητηθεί ήταν και το δύσκολο πρόβλημα του Ομίλου, για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζουμε εκπρόσωποι του Ε.Ν.Ο.Α. δεν παρευρέθησαν. Ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών σας ενημερώνει ότι πάντοτε είναι στο πλευρό του Ε.Ν.Ο.Α. και όσο μπορεί βοηθά και θα εξακολουθήσει να βοηθάει .Εξ άλλου η νεολαία του Ομίλου αποτελείται και από μη Αιγυπτιώτες.

Ο κ. Απ. Τζιτζάς παίρνοντας τον λόγο ανέφερε ότι ο Ε.Ν.Ο.Α και ο Α.Σ.Α.Ε. βρίσκονται κοντά στους νέους και προσφέρουν όλες τους τις αθλητικές υπηρεσίες στα τμήματα που έχουν.

Ο κ. Γ. Μαρκουλής είπε ότι όλοι πρέπει να βοηθήσουν τον Σύνδεσμο διότι χωρίς αυτόν και τα άλλα σωματεία θα έχουν προβλήματα ύπαρξης.

Η Πρόεδρος κ. Κρ. Τρίμη δήλωσε ότι προγραμματίζουμε κοινές συνεδριάσεις του Δ.Σ. μας με τα αντίστοιχα των άλλων Αιγυπτιώτικων Σωματείων για να αναπτύξουμε πιο στενούς δεσμούς και κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους για ένα ποτήρι κρασί και ένα μεζέ που προσφέρει ο Σύνδεσμος.

Στο τέλος ο κ. Ν. Κοκκινίδης αναφέρθηκε επίσης ότι έχουν πετύχει αύξηση των μελών τους εγγράφοντας και μη Αιγυπτιώτες κατόπιν απόφασης της Γενικής Συνέλευσης.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν εκ μέρους του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων η Πρόεδρος κ. Κρ. Τρίμη, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Κ. Μιχαηλίδης, ο Γ. Γραμματέας κ. Κ. Βάλβης, και ο Ταμίας κ. Γ. Κανελλόπουλος, από τον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Αιγυπτιωτών Ελλήνων  «Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ» ο Πρόεδρος κ. Γ. Οικονομίδης, από τον Σύλλογο Ελλήνων Καΐρου ο Γ. Γραμματέας κ. Γ. Καρκασίνας, και ο Ταμίας κ. Κ. Παστίδης, από το Αθλητικό Σωματείο Αιγυπτιωτών Ελλήνων ο Πρόεδρος κ. Απ. Τζιτζάς, από τον Σύλλογο Αιγυπτιωτών Ελλήνων Σουέζ & Πορτ-Τεουφίκ ο Πρόεδρος κ. Ν. Κοκκινίδης, από τον Σύλλογο Ισμαηλιωτών ο Γ. Γραμματέας κ. Γ. Μαρκουλής και το μέλος κ. Μυρσίνη Σουλτανάκη, από τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Αβερωφείου Σχολής Αλεξανδρείας η Πρόεδρος κ. Ειρ. Καλλιαρεκοπούλου, από τον Σύλλογο Αποφοίτων Σαλβαγείου Εμπορικής και Επαγγελματικής Σχολής Αλεξανδρείας ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Χρ. Χριστοφίδης, η Β΄ Αντιπρόεδρος και Ταμίας κ. Γ. Αποστολάκη, και το μέλος κ. Γ. Γιάννακας, από τον Σύλλογο Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής ο Πρόεδρος κ. Ν. Βαδής, από τον Σύλλογο Αποφοίτων Γυμνασίου Μανσούρας ο Α΄Αντιπρόεδρος κ. Β. Κιούρης, και το μέλος κ. Τζ. Χριστοφίδης, από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Αποδήμων Αιγύπτου ο Πρόεδρος κ. Αν. Παντελίδης και ο Γ. Γραμματέας κ. Μ. Αρμπελιάς, από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Περιφερείας Καΐρου ο Πρόεδρος κ. Χαρ. Χαλκιαδάκης.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Φίλιππος Κοσσένας.»

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης