Υπουργείο Άμυνας Κυπριακής Δημοκρατίας: Σεμινάριο “Diplomatic Skills for CSDP”


 

Σεμινάριο Διπλωματικών Ικανοτήτων στην Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας, “Diplomatic Skills for CSDP”.

 

Η Ακαδημία Ασφάλειας και Άμυνας του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ασφάλειας και Άμυνας, και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ρουμανίας στην Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης) το σεμινάριο «Diplomatic Skills for CSDP».

 

Το σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 20 Οκτωβρίου 2023 στη Λάρνακα, θα επικεντρωθεί σε μια γενική εισαγωγή, με στόχο την εξοικείωση των συμμετεχόντων στις βασικές αρχές της διπλωματίας και το διεθνές στρατηγικό και διπλωματικό πλαίσιο.

 

 

 

 

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα παρουσιαστεί κριτική αξιολόγηση των συνδέσεων μεταξύ διπλωματίας και Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ). Θα συζητηθούν επίσης θέματα σχετικά με τη νέα και παλιά διπλωματία, τις τάσεις της παγκοσμιοποίησης, τη συνάφεια και τη θέση της δημόσιας διπλωματίας στο πλαίσιο των αποστολών ΚΠΑΑ, και θα εισαχθούν έννοιες και πρακτικές που σχετίζονται με τη ψηφιακή διπλωματία.

 

Τελικό στόχο του σεμιναρίου αποτελεί η υποστήριξη της εκπαίδευσης του προσωπικού των κρατών μελών της ΕΕ, των στρατηγικών της εταίρων και των θεσμικών της οργάνων και οργανισμών, ώστε να καταστούν παραγωγικοί σε τομείς που σχετίζονται με την ΚΠΑΑ σε επιχειρησιακό και στρατηγικό επίπεδο.

 

Οι 16 ομιλητές του σεμιναρίου προέρχονται από 8 ινστιτούτα, πανεπιστήμια και οργανισμούς (ESDC, West University of Timosoara, Egmont Institute, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, The Cyprus Institute, Υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας, Πρεσβεία Ρουμανίας στην Κύπρο και Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας) και οι συνολικά 38 συμμετέχοντες προέρχονται από 11 κράτη (Γεωργία, Κύπρο, Ρουμανία, Ουκρανία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Πολωνία, Γαλλία, Μολδαβία και Ζάμπια). Από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας συμμετέχει προσωπικό από το Υπουργείο Άμυνας, την Εθνική Φρουρά και την Αστυνομία Κύπρου.

 

Κατά την τελετή έναρξης, απηύθυναν χαιρετισμούς, εκ μέρους του Υπουργού Άμυνας κ. Μιχάλη Γιωργάλλα, ο Διευθυντής Επιτελείου Υπουργού Άμυνας Ταξίαρχος Χάρης Γεωργίου, και εκ μέρους του Πρέσβη της Ρουμανίας στην Κύπρο, κ. Dan Mihalache, η Δρ. Lavinia Ochea, στην παρουσία πρέσβεων και διαπιστευμένων διπλωματών στην Κυπριακή Δημοκρατία.

 

 

 

 

Την τελετή λήξης του σεμιναρίου θα χαιρετήσει ο Πρέσβυς της Ρουμανίας στην Κύπρο.

 

Την τελευταία ημέρα θα απονεμηθούν πιστοποιητικά υπογεγραμμένα από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Josep Borrell, σε όσους συμμετέχοντες ολοκληρώσουν επιτυχώς το σεμινάριο και τα διαδικτυακά μαθήματα του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Ασφάλειας και Άμυνας.

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης