Δωρεά 200.000 ευρώ από το Κουβέιτ, προς τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους της Κύπρου


Εισφορά ύψους €200.000 από το κράτος του Κουβέιτ προς τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους παρέλαβε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η επιταγή παραδόθηκε στο πλαίσιο τελετής, που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον Πρέσβη του Κουβέιτ στη Λευκωσία Ahmad Salem Ahmad Al-Wehaib.

 

Μιλώντας στην τελετή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ειλικρινή του ευγνωμοσύνη και βαθιά εκτίμηση στην Κυβέρνηση και στον Εμίρη του Κουβέιτ Σεΐχη Sabahal Ahmedal Jaberal Sabah εκ μέρους της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου για την εισφορά.

 

Σημείωσε ότι η εισφορά, η οποία είχε ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του στο Κουβέιτ τον Οκτώβριο, αντανακλά τις ιστορικά εξαίρετες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, αλλά επίσης και τα κοινά δεινά των δύο λαών.

 

«Τόσο η Κύπρος όσο και το Κουβέιτ ήταν θύματα εισβολής. Δυστυχώς, η Κύπρος παραμένει θύμα συνεχιζόμενης κατοχής. Επιπρόσθετα τόσο η Κύπρος και το Κουβέιτ έχουν αγνοούμενους και συνεπώς το Κουβέιτ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο για αυτό το ανθρωπιστικό θέμα και το επιδεικνύει αυτό με το να βοηθά την Κύπρο σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι τόσο η Κυβέρνηση όσο και ο ίδιος προσωπικά παραμένουν δεσμευμένοι στο να υποβοηθήσουν με κάθε δυνατόν τρόπο τη ΔΕΑ, η οποία έχει ως πρώτιστο στόχο να δώσει απαντήσεις στις οικογένειες των αγνοουμένων, οι οποίες υπέμειναν τεράστιο πόνο όλα αυτά τα χρόνια.

 

«Είναι επιτέλους καιρός για όλα τα μέρη που μπορούν να συνεισφέρουν αποφασιστικά στην επιτάχυνση της εργασίας της Επιτροπής, όπως είναι η παροχή πρόσβασης σε στρατιωτικές περιοχές, να εφαρμόσουν τους κανόνες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», συμπλήρωσε.

 

Ανέφερε ακολούθως ότι προσβλέπει τα μέγιστα στην επίσημη επίσκεψη του Εμίρη του κράτους του Κουβέιτ, σε χρόνο που θα συμφωνηθεί, η οποία, όπως σημείωσε, θα δώσει την ευκαιρία να ενισχυθούν περαιτέρω οι ήδη εξαίρετες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

 

Εξάλλου, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε ο Πρέσβης του Κουβέιτ ανέφερε ότι «η δωρεά €200.000 ευρώ στοχεύει στη στήριξη των προσπαθειών για ταυτοποίηση και επιστροφή των λειψάνων των αγνοουμένων στην Κύπρο, στις οικογένειες τους».

 

Σημείωσε ακόμη ότι η δωρεά συνάδει με την πολιτική του Κουβέιτ για στήριξη των προσπαθειών για εξεύρεση δίκαιης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, επισημαίνοντας ότι «είναι σθεναρή πεποίθηση του Κουβέιτ ότι στηρίζοντας αυτό τον ανθρωπιστικό στόχο και ανακουφίζοντας τον πόνο χιλιάδων κυπριακών οικογενειών, που έχουν για δεκαετίες υπομείνει τον πόνο της αβεβαιότητας για την τύχη των αγαπημένων τους, υποστηρίζεται και ο στόχος της επανένωσης της νήσου».

 

Πηγή: www.sigmalive.com

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης