ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Με δύο επιπλέον εκπαιδευτικούς, φιλόλογο και φυσικό, αποσπασμένους από Ελλάδα, ενισχύθηκε η Αμπέτειος Σχολή – Στους 19 πλέον οι καθηγητές της

 

 

 

 

 

Σημαντικούς καρπούς απέδωσαν οι προσπάθειες του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουΐκ και της Υφυπουργού Παιδείας κας Μερόπης Τζούφη, να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερα εκπαιδευτικά κενά στα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου, τείνοντας και οι δύο, ευήκοα ώτα στα αιτήματα της Αμπετείου Σχολής και των αντίστοιχων φορέων της ελληνικής παροικίας στη Χώρα του Νείλου.

 

 

Έτσι, εδώ και λίγες μόνον ημέρες, δύο επιπλέον εκπαιδευτικοί, αποσπασμένοι από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας, αφίχθησαν στο Κάιρο για να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, για την επόμενη τουλάχιστον τριετία, και να ενισχύσουν το εκπαιδευτικό προσωπικό της Μεγάλης του Γένους Αιγυπτιώτικης Σχολής, που λειτουργεί από την Ιερά Μονή και Αρχιεπισκοπή Σινά, και της οποίας το ελληνικό τμήμα εδρεύει στην Ηλιούπολη Καΐρου.

 

 

Πρόκειται για τον φιλόλογο κ. Κωνσταντίνο Σακελλάρη και την φυσικό κα Ειρήνη Μαστοράκη, δύο ειδικότητες ιδιαίτερα σημαντικές για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της σχολής.

 

 

Έτσι, με τους νέους αυτούς εκπαιδευτικούς, που αποσπάστηκαν τώρα από την Ελλάδα, ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευτικών της Αμπετείου Σχολής ανέρχεται πλέον σε 19 καθηγητές: εννέα αποσπασμένους από την Ελλάδα, επτά διορισμένους από τον φορέα του Ιδρύματος Αμπέτ και τρεις αραβοδιδασκάλους.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική μαθητιώσα δύναμη της Αμπετείου Σχολής Καΐρου είναι 60 μαθητές.

 

 

Με την ανάληψη των καθηκόντων των νέων εκπαιδευτικών, φαίνεται να επιλύεται εξ ολοκλήρου το πρόβλημα κάλυψης των κενών στην Αμπέτειο Σχολή, και μάλιστα όχι παροδικά, αλλά με ορίζοντα τουλάχιστον τριετίας.

 

 

Και το νέο γίνεται ακόμη πιο σημαντικό, αν λάβουμε υπόψη και το γεγονός ότι σε κάθε εκπαιδευτικό αντιστοιχούν πλέον κατά μέσο όρο τρεις μαθητές! Μία αναλογία, κατά πολύ χαμηλότερη των σχολείων της Ελλάδας.

 

 

Να σημειωθεί ότι και στην πρόσφατη συνάντηση του Διαχειριστικού Δ/ντή του Ιδρύματος Αμπέτ κ. Νικόλα Βαδή, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουΐκ, ο οποίος τον έκανε δεκτό στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα, στις 7 Ιανουαρίου, αλλά και σε όλες τις προηγούμενες συναντήσεις τους, αλλά και τα αιτήματα όλων των φορέων της Αιγύπτου, ένα από τα σημαντικά θέματα από την ομογένεια προς την ελληνική πολιτεία, παραμένει η κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, με την Αθήνα τελικά να ανταποκρίνεται και να αναβαθμίζει την παρουσία των ελληνικών σχολείων, όπως της Αμπετείου Σχολής, προκαλώντας την ικανοποίηση του Ιδρύματος Αμπέτ, αλλά και όλης της παροικίας.

 

 

Καλώς όρισαν λοιπόν οι νεοαφιχθέντες καθηγητές, φιλόλογος και φυσικός, και καλή συνέχεια και πάντοτε εποικοδομητικό έργο σε όλους τους εκπαιδευτικούς της Αμπετείου Σχολής, του σχολείου που εδώ και 160 χρόνια φέρνει όλο και πιο κοντά, Ελλάδα, Αίγυπτο και Κύπρο…

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *