Τον Κόπτη Πατριάρχη Ταουάντρος ευχήθηκε, στην πόλη της Αλεξάνδρειας, ο Πατριάρχης Θεόδωρος, για την εορτή των Φώτων των Κοπτών


 

 

 

 

Την 19η Ιανουαρίου ε.έ., η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, πραγματοποίησε ανταποδοτική επίσκεψη στον Μακαριώτατο Πατριάρχη των Κοπτών της Αιγύπτου κ.κ. Tawadros II, προκειμένου να ευχηθεί για την σημερινή ημέρα των Θεοφανείων (κατά το Ιουλιανό εορτολόγιο).

 

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Έδρα του Κοπτικού Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια, και όχι στο Κάιρο, καθώς εκεί πάντοτε εύχεται ο Πατριάρχης Θεόδωρος, όπως συνέβη σήμερα και μάλιστα παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου, Σεβασμ. Μητροπολίτου Άκκρας κ. Ναρκίσσου και πολλών Κληρικών.

 

 

Αντίθετα, πάντοτε τα Χριστούγεννα, ο Κόπτης Πατριάρχης έρχεται στην Πατριαρχική Επιτροπεία στο Χαμζάουι, στο Κάιρο, για να ευχηθεί στον Πατριάρχη Θεόδωρο Β΄.

 

 

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ αναφέρθηκε στη μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων και στην ευλογία που έφερε η Επιφάνεια του Θεού στον κόσμο, εστιάζοντας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ανάμεσα στα ύδατα του Ιορδάνου, του Νείλου και της Ερυθράς Θαλάσσης, στα οποία πραγματοποιήθηκε το Μυστήριο της Θείας Οικονομίας για τη σωτηρία του ανθρώπου. Τόνισε επίσης τη σημασία και τη σπουδαιότητα των υφιστάμενων εξαιρετικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χριστιανικές Εκκλησίες στην Αίγυπτο, καθώς και τη συνεργασία που έχουν σε κοινωνικό επίπεδο.

 

 

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης κ. Tawadros II ευχαρίστησε τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για την αδελφική επίσκεψη και τις θερμές ευχές του. Αναφέρθηκε στον πρόσφατα παραχωρημένο, από τον Εξοχ. Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Γεννήσεως του Κυρίου στην νέα πρωτεύουσα του Καΐρου, ο οποίος είναι πιστό αντίγραφο της Ιουστινιάνειας Βασιλικής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά, πλησίον της αρχαίας Βυζαντινής Πόλεως «Αμπού Μένα», η οποία φιλοξενούσε σύνολο μοναστηριών, στην Αίγυπτο της ύστερης αρχαιότητας.

 

 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας που αναπτύσσουν οι δύο Εκκλησίες στην Αίγυπτο, ο Κόπτης Πατριάρχης ανακοίνωσε προς τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, την παραχώρηση εθελοντών ιατρών της Κοπτικής Εκκλησίας, οι οποίοι θα βοηθήσουν στο ανθρωπιστικό έργο του Πατριαρχείου στην Αφρική.

 

 

Στο τέλος της συνάντησης, έγινε ανταλλαγή δώρων. Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Θεόδωρος Β΄, προσέφερε προς τον Κόπτη Πατριάρχη εικόνα των εν Αφρική Αγίων καθώς και ένα υφαντό Αφρικανικό ύφασμα. Ο δε Πατριάρχης Tawadros II, προσέφερε νέο λεύκωμα εικόνων Κοπτικής τεχνοτροπίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης