Ο Σιναίου Δαμιανός ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην επιτυχία των εισαγωγικών εξετάσεων των Αμπετειανών


 

 

 

 

 

 

Τις θερμές του ευχαριστίες απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς και Δ/ντής της Αμπετείου Σχολής Καΐρου κ. Δαμιανού προς όλους όσοι συνέβαλαν στην εξαιρετική επιτυχία των υποδειγματικών εξετάσεων των τελειοφοίτων της ιστορικής σχολής στα αιγυπτιακά ΑΕΙ.

 

 

Επίσης, δίνει τις πατρικές του ευχές προς όλους τους τελειόφοιτους και πλέον φοιτητές που κάνουν για άλλη μία χρονιά την Αμπέτειο σχολή και τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό περήφανους.

 

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του Σιναίου κ. Δαμιανού:

 

 

«Αθήνα, 01/07/2020

 

 

Ευρισκόμενος ακόμη εις Αθήνας για υποθέσεις της Μονής και καθυστερήσας εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, παρακολούθησα ως ώφειλα μετά πολλού ενδιαφέροντος τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Αμπετείου Σχολής, η λειτουργία της οποίας ιδιαίτερα επεβαρύνθη με τον ίδιον ιό, covid 19. Με το πέρας και των προσφάτων εξετάσεων που έγιναν σύμφωνα και με το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας της Αιγύπτου αλλά και με το αντίστοιχο του Υπ. Παιδείας της Ελλάδος, οφείλω να συγχαρώ όλους τους συναρμοδίους φορείς που συνετέλεσαν εις την άνευ προβλημάτων περάτωσιν του σχολικού έτους και των εξετάσεων των τελειοφοίτων που διεξήχθησαν τόσον για την εισαγωγήν εις τα Αιγυπτιακά Πανεπιστήμια όσον και για την επιλεκτική δυνατότητά εισαγωγής τους  εις τα Ελληνικά Α.Ε.Ι.

 

 

Αναφέρομαι ειδικά στον Πρόεδρο της Επιτροπής των Ειδικών Εξετάσεων της Γ΄ Λυκείου της Αμπετείου Σχολής Καΐρου για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Αιγύπτου και Αν. Συντονιστή Εκπαίδευσης κ. Γιαννικόπουλο, που συντόνισε επιτυχώς όλους τους επιμέρους φορείς.

 

 

Την Αν. Διευθύντρια κ. Μπέτα Σωτηρία που κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να ευρίσκεται εγκαίρως εις το Κάϊρο παρά την δυσκολία ευρέσεως πτήσεων μη φειδομένη κόπου.

 

 

Την διοικητική Προϊσταμένη του Σχολείου και μέλος του Δ.Σ του Ιδρύματος Αμπέτ,  κ. Ελένη Μαγγανά-Οικονόμου, αναπληρούσα τον κ. Ν.Βαδή για την ανά πάσα στιγμή πρόθυμο βοήθειά της εις μαθητάς, γονείς και καθηγητάς με σκοπό την απρόσκοπτον διεξαγωγή των εξετάσεων παρά τας δυσκολίας που παρουσιάστηκαν λόγω της πανδημίας.

 

 

Τα μέλη της Επιτροπής: κ. Αναστασάκη Χρυσάνθη, κ. Βότη Θεοδώρα, κ. Θεοχαράκη Πασχαλίνα, από το Αβερώφειο Σχολείο Αλεξάνδρειας και κ. Λαμπρόπουλο Μιχαήλ και κ. Μπάση Αλέξανδρο, από την Αμπέτειο Σχολή Καΐρου, για την ευσυνείδητο εργασία τους.

 

 

Τους επιτηρητές των εξετάσεων, εκπαιδευτικούς, για την υπομονετική επιτήρησή τους: κ. Διαμαντίδου Μαργαρίτα και κ. Κάτσικα Νικόλαο.

 

 

Την κ. Πετροπούλου Δήμητρα, διοικητική υπάλληλο και Γραμματέα της  Επιτροπής.

 

 

Τον κ. Οικονόμου Γεώργιο, Φοιτητή Ιατρικής και υπεύθυνο Ιατρείου για την συμβολή του ώστε οι υποψήφιοι να αισθάνονται ασφαλείς για την υγεία τους.

 

 

Καθώς και όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους και βοηθητικό προσωπικό της Αμπετείου Σχολής  που συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων σε τόσο δύσκολες περιστάσεις.

 

 

Τέλος, στους αποφοίτους μας που είχαν μία εξαιρετική επιτυχία, όχι μόνον τούς συγχαίρουμε που ετίμησαν την Σχολή αλλά και τούς ευχόμεθα εκ βάθους καρδίας να είναι επιτυχημένοι εις την περαιτέρω πορεία της ζωής τους αντιμετωπίζοντας με ελπίδα στον Θεό, θάρρος, αισιοδοξία και εντιμότητα τις δυσκολίες της ζωής τους, αξιοποιώντας τη γνώση και τις πνευματικές αξίες που έλαβαν από την Αμπέτειο Σχολή τους.

 

 

Μετά πολλών ευχών

 

 

† Ο Αρχιεπίσκοπος Σινά Δαμιανός»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Μαΐου 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης