«Έφυγε» σε ηλικία 82 ετών ο Ευάγγελος Καλαμίτσης, από τους πιο επιφανείς Αιγυπτιώτες οικονομολόγους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου


Ήταν σε ηλικία 82 ετών, όταν ο Ευάγγελος Καλαμίτσης, ένας από διακεκριμένους Αιγυπτιώτες οικονομολόγους, άφησε την τελευταία του πνοή δίπλα από την οικογένειά του, στις 17 Φεβρουαρίου, στο Μέρυλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών. Δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο κα Άρτεμη Παρικάκη, τον γιο του Αντώνη και τα εγγόνια του Αντώνη και Πέτρο, που λάτρευε…

 

Ήταν ένας Καϊρινός που δεν έπαψε ποτέ να θυμάται την καταγωγή του από την ελληνική παροικία στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα. Εκεί, όπου στα ελληνικά εκπαιδευτήρια του Καΐρου ξεκίνησε τις βασικές του σπουδές, αποφοιτώντας από την Αμπέτειο Σχολή.

 

Τις σπουδές του συνέχισε αμέσως μετά στο Αμερικανικό Κολλέγιο και καθώς ξεχώρισε από όλους τους φοιτητές του, κέρδισε υποτροφίες για τα Πανεπιστήμια του Stanford και Harvard.

 

Επιστρέφοντας στο Κάιρο, εργάστηκε ως καθηγητής στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο.

 

Η πολυσχιδής καριέρα του συνεχίστηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ουάσιγκτον, αναλαμβάνοντας το νευραλγικό πόστο του Διευθυντή του Τμήματος Αφρικής του ΔΝΤ.

 

Υπήρξε επί πολλά χρόνια σχολιαστής μεγάλων οικονομικών εφημερίδων.

 

Το τελευταίο αντίο θα τού πουν οι αμέτρητοι φίλοι του από όλον τον κόσμο, στον ελληνορθόδοξο ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Μέρυλαντ των ΗΠΑ, την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου.

 

Αιωνία του η μνήμη!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης