Ο Αιγυπτιακός Οργανισμός Τουρισμού στην 32η Διεθνή Έκθεση PHILOXENIA


 

 

 

 

 

Ο Αιγυπτιακός Οργανισμός Τουρισμού συμμετείχε στην 32η Διεθνή Έκθεση PHILOXENIA που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 18 μέχρι τις 20 Νοεμβρίου. Στο περίπτερο του Οργανισμού φιλοξενήθηκε και ο επίσημος αερομεταφορέας της Αίγυπτου, η αεροπορική εταιρεία EGYPTAIR.

 

 

 

 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τα στελέχη του Οργανισμού και της EGYPTAIR, παρουσίασαν την Αίγυπτο ως τουριστικό προορισμό σε περισσότερους από 3.500 επισκέπτες, ενώ την ημέρα των εγκαινίων, η Υπουργός Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά, είχε σύντομη συνομιλία για θέματα του κλάδου, στο χώρο του περιπτέρου, με το Διευθυντή του Αιγυπτιακού Οργανισμού Τουρισμού στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Κύπρο και τη Μάλτα, κ. Emad F. Abdalla.

 

 

 

 

Στο πλαίσιο της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν δύο εκδηλώσεις για την καλύτερη προβολή της Αιγύπτου αλλά και της EGYPTAIR, με προσκεκλημένους δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες από τη Βόρεια Ελλάδα. Ο κ. Emad F. Abdalla παρουσιάζοντας την Αίγυπτο, αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς και στη συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο, η οποία ενισχύεται τα τελευταία χρόνια. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε: «Η Αίγυπτος είναι ένας εξωτικός, προσιτός προορισμός, μόλις δύο ώρες αεροπορικώς από την Ελλάδα. Επίσης, είναι ίσως ο πιο ιστορικός προορισμός εκτός Ελλάδας.

 

 

 

 

Συνδυάζει τους ιστορικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς με όμορφες παραλίες και ζεστό κλίμα. Και σε μία εποχή που οι Έλληνες αναγκάζονται να περιορίσουν τα έξοδά τους για τον τουρισμό και την αναψυχή, ένα ταξίδι στην Αίγυπτο δεν αποτελεί ακριβή πρόταση». Όσον αφορά στις ανησυχίες για θέματα ασφαλείας, ο κ. Emad Abdalla υπογράμμισε: «Αυτό που μπορώ να σας πω με μεγάλη βεβαιότητα είναι ότι πιστεύουμε πως η κρίση είναι πίσω μας και πιο σημαντικό είναι ότι και οι κύριοι εταίροι μας πιστεύουν το ίδιο. Το κλίμα αλλάζει κι επιστρέφουν οι μέρες που υπήρχε εμπιστοσύνη». Ολοκληρώνοντας την ομιλία του σημείωσε ότι: «Σήμερα η παρουσία μου εδώ είναι ένδειξη ότι θέλουμε να επενδύσουμε στην ελληνική αγορά και να σας δώσουμε όλη την υποστήριξη που μπορούμε για να προωθήσετε την Αίγυπτο ως έναν τουριστικό προορισμό».

 

 

 

 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής της EGYPTAIR για την Ελλάδα και την Κύπρο, κ. Salah Tawfik παρουσίασε την εταιρεία, το όραμά της, το ευρύ δίκτυο που διαθέτει, καθώς και τα προνόμια που προσφέρει στους επιβάτες της. Αφού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις συχνές προσφορές από την EGYPTAIR για τους Έλληνες ταξιδιώτες, υπογράμμισε ότι «η EGYPTAIR είναι κοντά στους Έλληνες, είναι η αεροπορική εταιρεία που συνδέει την Ελλάδα με την Αίγυπτο και τον υπόλοιπο κόσμο για περισσότερα από 60 χρόνια». Παράλληλα, ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι από την 1η Ιουνίου 2017 ξεκινά απευθείας αεροπορική σύνδεση, 4 φορές την εβδομάδα, της Θεσσαλονίκης με το Κάιρο.

 

 

 

 

Η Διεθνής Έκθεση PHILOXENIA λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη, απευθυνόμενη σε φορείς του  τουριστικού κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο. Φέτος, σύμφωνα με εκτιμήσεις των διοργανωτών, ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών αυξήθηκε κατά 72% και ο αριθμός των υπόλοιπων επισκεπτών αυξήθηκε κατά 17%, ενώ οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες και hosted buyers προέρχονταν από 34 χώρες.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης