Εκδήλωση του ΣΑΕ: ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΜΑΓΕΙΑ. ΓΝΩΣΕΙΣ & ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ


 

Την Δευτέρα 04 Μαρτίου 2024 τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, παρακολούθησαν την εκδήλωση με θέμα «ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΜΑΓΕΙΑ. ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ».

 

Την παρουσίαση και οργάνωση του υλικού είχε ο Ιούλιος Κέρπης, φιλόλογος-λογοτέχνης που σε συνεργασία με τους ομιλητές την Αγγελική Βλαχάκη – Δημητρίου, φιλόλογο – λυκειάρχη και  τον Πάνο Κατέρη, ηθοποιό – σκηνοθέτη διάβασαν κείμενα σχετικά με την Αρχαία Αιγυπτιακή Μαγεία.

 

 

 

 

Την εκδήλωση άνοιξε η Έφορος Πολιτιστικών του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων Ηλιάνα Θεμιστοκλέους, μια εκδήλωση που μάγεψε και καθήλωσε το κοινό, το οποίο στο τέλος ξέσπασε σε θερμό χειροκρότημα. Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε και να δούμε οπτικοακουστικό υλικό σχετικό με το θέμα και τις θεματικές ενότητες της εκδήλωσης που αναπτυχθήκαν μέσα από τις ομιλίες των ομιλητών.  

 

 

 

 

Περιληπτικά, έγινε αναφορά για την παρουσία και τον ρόλο του μάγου στην Αρχαία Αίγυπτο, για τα μαγικά σύμβολα και τις τελετουργίες εκείνης της περιόδου, για την γλώσσα που χρησιμοποιούσαν στην αρχαία αιγυπτιακή μαγεία αλλά και για τις αρχαίες πηγές που υπάρχουν μέχρι σήμερα (από κείμενα του Θεόκριτου, του Λουκιανού και του Απουλήιου).  Σημαντική αναφορά έγινε στον τον ρόλο του Χριστιανισμού απέναντι στη μαγεία, μέσω της απόρριψης και της καταδίκης της.  Ολοκληρώνοντας οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην επιβίωση της αρχαίας αιγυπτιακής μαγείας μέχρι σήμερα, την μαγεία στην Έβδομη Τέχνη και την έννοια της μαγείας στην καθημερινή μας φρασεολογία.

 

 

 

 

Στην εκδήλωση συμμετείχε η Χορωδία του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Γιάννη Λαζαρίδη. Υπεύθυνος για την άρτια τεχνική επιμέλεια ο Τάκης Σφακιανόπουλος, ο Μάκης Κυριακίδης για την  βιντεοσκόπηση και ο Στέλιος Κυρίτσης για την φωτογράφηση. 

 

Για άλλη μια φορά, όπως συνηθίζεται, η πετυχημένη εκδήλωση έκλεισε με την επίδοση αναμνηστικών δώρων στους συντελεστές της εκδήλωσης από την Τούλα Πεκλάρη, Πρόεδρο του Δ.Σ. του συλλόγου Αποφοίτων Γυμνασίου Μανσούρας Αιγύπτου, και μέλη Δ.Σ. του Συνδέσμου, Γιώργο Μαρκουλή Έφορο Εντευκτηρίου, Ηλιάνα Θεμιστοκλέους, και τον Νικόλαο – Δημήτριο Δημητρίου Έφορο Χορωδίας & Επιμόρφωσης.

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης