Μεγάλη ανανέωση προσώπων στο νεοεκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου


Σε ποσοστό 43% ανανεώθηκε η σύνθεση του νεοεκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου, μετά και τις πρόσφατες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων, στις 22 Ιανουαρίου.

 

Έτσι, εξελέγησαν και οι τρείς νέοι υποψήφιοι οι οποίοι είναι οι κ.κ. Ε. Καραΐσκου, Μ. Ηλιάδη και Ν. Στρατής, ενώ από το απερχόμενο Δ.Σ. εξελέγησαν και πάλι οι κ.κ. Γ. Καρκασίνας, Κ. Κόκκινα, Μ. Μπίσκος και Κ. Παστίδης. 

 

Το νέο ΔΣ του ΣΕΚ θα συνέλθει σε σώμα και θα εκλέξει το νέο Προεδρείο του (για τα επόμενα 2 χρόνια) την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου.

 

Αναλυτικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Καΐρου αναφέρεται αναλυτικά:

 

Στις 22 Ιανουαρίου 2015, στην αίθουσα του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, ο Σύλλογος Ελλήνων Καϊρου  πραγματοποίησε με την παρουσία αρκετών μελών του, την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, που προέβλεπε εφέτος και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της διετίας 2015 – 2017.

 

Η Συνέλευση ξεκίνησε με την ανάγνωση από τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου κ. Γ. Καρκασίνα, των πρακτικών της Γενικής Συνέλευσης της προηγούμενης χρήσης 2013.

 

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μ. Μπίσκος παρουσίασε την δράση του Συλλόγου για το 2014. Οι κορυφαίες εκδηλώσεις της χρονιάς που μάς πέρασε, τόνισε ο Πρόεδρος, ήταν τα αφιερώματα που οργανώσαμε στον Καϊρινό εξαίρετο συντοπίτη μας Στιχουργό και Σκηνοθέτη κ. Κ. Φέρρη στις 29 Σεπτεμβρίου, καθώς και στον Αλεξανδρινό μεγάλο Συνθέτη Μάνο Λοΐζο στις 22 Οκτωβρίου.

 

Ακολούθησε η παρουσίαση από τον Αντιπρόεδρο και Έφορο της Πρόνοιας  κ. Παν. Σαραγά του πλούσιου έργου που πραγματοποίησε ο Σύλλογος, με τη στήριξη αναξιοπαθούντων Καϊρινών συντοπιτών σε παροχές υπό μορφή, οικονομικών βοηθημάτων, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εύρεσης εργασίας και πολλών άλλων υπηρεσιών.

 

Για την έως τώρα μεγάλη προσφορά του Αντιπροέδρου κ. Π. Σαραγά, μετά από εισήγηση του Προέδρου κ. Μ. Μπίσκου, η Γενική Συνέλευση ομόφωνα τόν ανακήρυξε Επίτιμο Πρόεδρο του  Συλλόγου.

 

Στη συνέχεια, ο Ταμίας κ. Κ. Παστίδης παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό του έτους 2014 και αναγνώστηκε η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής.

 

Πριν την έναρξη της ανοιχτής συζήτησης, ο Πρόεδρος κ. Μ. Μπίσκος, μέσα στα πλαίσια του προγράμματος ανανέωσης του ΣΕΚ και του Δ.Σ. με νέο αίμα, παρουσίασε και κάλεσε στο βήμα τους τρεις νέους υποψήφιους, την κα Ε. Καραϊσκου, την κα Μ. Ηλιάδη και τον κ. Ν. Στρατή οι οποίοι σημειωτέον συμμετείχαν για πρώτη φόρα στο ψηφοδέλτιο του ΣΕΚ.

 

Ακολούθησε η ανοιχτή συζήτηση των παρευρισκομένων στην Γενική Συνέλευση, με τις τοποθετήσεις που έγιναν από τις κυρίες Κρ. Τρίμμη, Π. Σκουλαριώτη, Ε. Γαϊτάνη και Β. Μίρρη, καθώς  και των κυρίων Κ. Μιχαηλίδη, Μ. Κωβαίου, Γ. Διαμαντή, Κ. Χριστιανού και Χ. Γιασεμίδη.

 

Την Γενική Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κα Κρ. Τρίμμη, ο Αντιπρόεδρος του ΣΑΕ κ. Κ. Μιχαηλίδης, ο Έφορος Πολιτιστικών κ. Μ. Κωβαίος και το μέλος του Δ.Σ. του ΣΑΕ η Καϊρινή κα. Μ. Χαραλαμπίδου.

 

Τέλος, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, δικαίωσε την προσπάθεια που ξεκίνησε ο ΣΕΚ όσον αφορά την ανανέωσή του. Εκλέχτηκαν και οι τρείς νέοι υποψήφιοι οι οποίοι είναι οι Ε. Καραΐσκου, Μ. Ηλιάδη και Ν. Στρατής, ενώ από το απερχόμενο Δ.Σ. εκλέχτηκαν και πάλι οι Γ. Καρκασίνας, Κ. Κόκκινα, Μ. Μπίσκος και Κ. Παστίδης. 

 

Το Δ.Σ. που προέκυψε, ανανεώθηκε με νέα πρόσωπα σε ποσοστό 43% και βάσει του καταστατικού θα συνέλθει σε σώμα, στην συνεδρίαση που καθορίστηκε για την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου.

 

 Έως τότε αναμένουμε την σύνθεση του νέου Δ.Σ., ευχόμενοι κάθε επιτυχία για το έργο που αναλαμβάνουν.

 

Ο Καϊρινός

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης