ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΟΛΟ ΟΥΤΙ ΣΤΟ EL-SAWY CULTURE WHEEL, CAIRO


 

Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος, δάσκαλος-στιχουργός

 

Ο Έλληνας δεξιοτέχνης στο ούτι, Νικόλας Δημητριάδης προσκεκλημένος του Αιγυπτιακού Πολιτιστικού πολυχώρου El Sawy Culture Wheel, θα δώσει μια μοναδική παράσταση σόλο ούτι με άρωμα Ελλάδας, στην οποία θα παρουσιάσει κλασικές μελωδίες της Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής αλλά και δικές του συνθέσεις.

 

 

 

 

Η παράσταση θα δοθεί στην κεντρική αίθουσα, World hall, του πολιτιστικού χώρου που βρίσκεται δίπλα στο Νείλο , στο Ζαμάλεκ, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, στις 8 μ.μ..

Η τιμή του εισιτηρίου της διοργάνωσης που ανήκει στον χώρο πολιτισμού, ανέρχεται στις 100 λίρες Αιγύπτου σύμφωνα με την ανακοίνωση.

 

Ο δεξιοτέχνης του ούτι και συνθέτης Νικόλας Δημητριάδης, με καταγωγή από τον Πόντο, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη . Ξεκίνησε εξερευνώντας  τις παραδοσιακές ρίζες του ούτι στον Αραβικό κόσμο, την Τουρκία  και την  Περσία, προσπαθώντας να δει τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους, αλλά και την σχέση που έχουν με τη Βυζαντινή μουσική. Μελέτησε θεωρητικά και πρακτικά διάφορες μεθόδους για ούτι και διάφορους σολίστες από τις παραπάνω χώρες. Ένα από τα αγαπημένα του θέματα στο ούτι είναι ο αυτοσχεδιασμός. Έχει συνεργαστεί με διάφορα σχήματα κι έχει παρουσιάσει την δισκογραφημένη δουλειά του σε πολλούς χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  

 

 

 

One response to “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΟΛΟ ΟΥΤΙ ΣΤΟ EL-SAWY CULTURE WHEEL, CAIRO”

  1. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ Χρηστο Νασαι καλά.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης