Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας στις σχολικές μονάδες Αιθιοπίας


 

Γράφει ο  υπεύθυνος  του ελληνικού τμήματος του GCS, κ Γιαννακός Αριστείδης

 

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2023, εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στο Ελληνικό Κοινοτικό Σχολείο της Αντίς Αμπέμπα Αιθιοπίας.

 

Στην εορτή παρευρέθηκαν η επιτετραμμένη του Ελληνικού Προξενείου στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αιθιοπία εντιμοτάτη  κ. Βέρα Μαρκοπούλου, ο κ. Οδυσσέας Παρρής, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, ο Επίτιμος πρόεδρος κ. Συκάς, οι Δ/ντές κ.Thomas, Ranjedra και κ. Φίλης, εκπ/κοί του σχολείου, γονείς και μαθητές.

 

 

 

Η γιορτή άρχισε με χαιρετισμό της  εντιμότατης επιτετραμμένης του Προξενείου. Μίλησαν επίσης ο κ. Παρρής για την ελληνική γλώσσα στη διασπορά και οι εκπ/κοί Γιαννακός Αριστείδης, Ντοκούτσης Ελευθέριος και Γκίκας Νικόλαος, για την Ιστορία της ελληνικής γλώσσας και τη διδασκαλία αυτής σαν δεύτερης/ξένης γλώσσας.

 

Στη συνέχεια το Ελληνικό τμήμα του Σχολείου  και συγκεκριμένα  οι τάξεις 4 και 5, με την εργασία (Greek around us), παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία τα ευρήματα αυτής. Εντύπωση έκανε η άρτια εργασία των μαθητών και η παρουσίασή της. ¨Ολοι εντυπωσιάστηκαν από την ύπαρξη της ελληνικής γλώσσας σ΄όλες τις πτυχές της ζωής μας εδώ στην Αιθιοπία. Ονόματα, θρησκεία, επιχειρήσεις, φαγητά, δρόμοι, συνοικίες, σχολεία  κ.λ.π. Στη γιορτή επίσης  προβλήθηκε βίντεο για την ελληνική γλώσσα, το οποίο επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες του Μίχειου Γυμνασίου Λυκείου, Ντινάκη Μαρία και Δανάη Κρητικού.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης