Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης από τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών στην Αθήνα


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας (ΔΚΟΕ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο και με την υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ), διοργάνωσε την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015 μεταξύ 10.00 π.μ και 13.00 μ.μ. εκδήλωση με τίτλο «Θάλασσα Ειρήνης», στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών.

 

 

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η προώθηση των αξιών της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, της Ειρήνης και της Συμφιλίωσης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μαθητές της Δ’, Ε’, και ΣΤ’ Δημοτικού από τα σχολεία του Δήμου Αλίμου έλαβαν μέρος σε διαδραστικά, βιωματικά σεμινάρια καθώς και σε αθλητικά δρώμενα.

 

 

 

 

320_182_449540

 

Οι μαθητές κλήθηκαν να εκφραστούν δημιουργικά με καλλιτεχνικές δραστηριότητες και να μάθουν τις τεχνικές Ολυμπιακών αθλημάτων μέσα από το πρόγραμμα, των 5 κύκλων (βάσει των 5 Ολυμπιακών κύκλων).

 

 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Διευθυντής Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, Στέλιος Δασκαλάκης, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ο πρόεδρος του ΕΝΟΑ, Ρότζερ Γκαττ, ο Διευθυντής του ΔΚΟΕ, Δρ.Κωνσταντίνος Φίλης και η Β’ Αντιπρόεδρος του ΣΕΟ, Βιργινία Κραβαριώτη.

 

 

Οι μικροί μαθητές του Αλίμου δοκίμασαν τα κάτωθι Αγωνίσματα -Κωπηλασία με τους Ολυμπιονίκες Βασίλη Πολύμερο και Χρύσα Μπισκιτζή. -Ιστιοπλοϊα με την Ολυμπιονίκη Βιργινία Κραβαριώτη και τους πρωταθλητές Γιώργο Μαστραντωνάκη, Λεωνίδα Αλυγιζάκη, Χλόη Μακάρ και Αθανασία Φακίδη. – Τζούντο με την Ολυμπιονίκη Μαρία Καραγιαννοπούλου και τους αθλητές Αθανάσιος Γράψα, Ειρήνη Λαμπαούνα και Σπύρο Κόττα. -Τεννις παραλίας με τον πρωταθλητή Ελλάδας Γιάννη Δημόπουλο -Κανόε – καγιάκ με τον πρωταθλητή Ελλάδας Πέτρο Λαζόπουλο Ο διευθυντής του ΔΚΟΕ, Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης, έκανε ιδιαίτερη μνεία στη «Θάλασσα Ειρήνης» που στόχο έχει να γεφυρώσει τις διαφορές, να διευρύνει τους ορίζοντες των μαθητών σε ένα πνεύμα συνεργασίας και συμπράξεων, να μην επιτρέψει την εξάπλωση στερεοτύπων, ρατσισμού και ξενοφοβίας, καθώς και να αναδείξει τη σημασία της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των λαών.

 

 

Ειδικά στη σημερινή ευαίσθητη συγκυρία, όπου μετανάστες και πρόσφυγες μέσω θαλάσσιων οδών αναζητούν ασφαλέστερους προορισμούς, πολλές φορές πληρώνοντας το με την ίδια τους τη ζωή, η ελευθερία και τα όνειρα είναι συνυφασμένα με τη Θάλασσα!

 

 

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΔΚΟΕ κα. Ντόρα Πάλλη υπογράμμισε τη σημασία του αθλητισμού στην προώθηση των αξιών της ειρήνης και της φιλίας αλλά και του σεβασμού στα παιδιά. Οι μικροί μαθητές, όπως και η δημοτική αρχή του Αλίμου, ανανέωσαν το ραντεβού τους με το ΔΚΟΕ για τα εκπαιδευτικά του προγράμματα κατά του σχολικού εκφοβισμού για τη φετινή σχολική χρονιά.

 
Πηγή: www.in2life.gr

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης