Επίσκεψη του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας στην Αθήνα


 

Επίσκεψη  πραγματοποίησε ο νεοεκλεγείς Προέδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Ανδρέας Βαφειάδης, στην Αθήνα, για μια σειρά εθιμοτυπικών και ουσιαστικών συναντήσεων με προσωπικότητες, θεσμικούς φορείς, σωματεία, οργανισμούς και συνέντευξη στην ΕΡΤ, ήταν εποικοδομητική.

 

Ο κ. Βαφειάδης αντάλλαξε απόψεις, εξέφρασε αιτήματα, διεκδίκησε το καλύτερο για την πορεία και το μέλλον του αλεξανδρινού ελληνισμού της παροικίας και κυρίως για την προοπτική της Ελληνικής Κοινότητας στην ιστορική πόλη.

 

Στα πλαίσια των επαφών του, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνάντηση με τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, [Ακαδημαϊκών Διεθνών Θεμάτων] κ. Διονύσιο Μαντζαβίνο και την καθηγήτρια Αρχαίας Φιλοσοφίας κα. Ειρήνη Βιλτανιώτη.

 

Στο γεύμα γνωριμίας που παρατέθηκε, ο Πρόεδρος της ΕΚΑ συνοδευόταν από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Κάβουρα και τον Κοινοτικό Επίτροπο κ. Βασίλειο Ζουέ της ανωτέρω Κοινότητος.

 

Αυτού του είδους οι συναντήσεις, μόνο καρπούς και οφέλη μπορούν αποφέρουν για την Πρεσβυγενή Κοινότητα, καθότι η προβολή της κι εκτός της αιγυπτιακής επικράτειας, αποτελεί αδήριτη ανάγκη.

 

Και τούτο, διότι σύμπασας ο Ελληνισμός επιβάλλεται να ενημερώνεται για το παρόν και το μέλλον της πλέον ιστορικής Παροικίας και Κοινότητας των Ελλήνων!

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης