Επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Μάρδα στο Μαρόκο


 

 

 

 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Δ. Μάρδας στο Μαρόκο, στο πλαίσιο της οποίας έγινε δεκτός από τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων του Μαρόκου, ενώ είχε εποικοδομητικές συναντήσεις με τους Υπουργούς  Ανώτερης Εκπαίδευσης, Επιστημονικής Έρευνας και Επιμόρφωσης Υπαλλήλων, Υποδομών, Μεταφορών και Διοικητικής Μέριμνας. Παράλληλα, ο κ. Μάρδας είχε διαβουλεύσεις με τους Υφυπουργούς  Εξωτερικών και Βιομηχανίας και Εμπορίου, καθώς και τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Βιομηχανιών Μαρόκου.

 

 

 

 

Κατά τις συναντήσεις διαπιστώθηκε το άριστο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ενώ παράλληλα δόθηκε έμφαση στην προετοιμασία της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής που προγραμματίζεται να λάβει χώρα στο Ραμπάτ κατά το 2017. Η επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών εντάσσεται στην στρατηγική ενίσχυσης των διμερών οικονομικών  σχέσεων της Ελλάδας με τις χώρες της Β. Αφρικής. 

 

 

 

 

Επίσης, κατά την επίσκεψη υπεγράφησαν Μνημόνιο Κατανόησης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την Ενεργειακή Αποτελεσματικότητα, Συμφωνία Επιστημονικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας, Συμφωνία για θαλάσσιες μεταφορές, καθώς και Μνημόνιο Κατανόησης αναφορικά με τη Συνεργασία μεταξύ των Διπλωματικών Ακαδημιών των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών. Ακόμη, ο κ. Υφυπουργός απηύθυνε ομιλία με θέμα «ο ρόλος της οικονομικής διπλωματίας στο νέο διεθνές περιβάλλον» στην Διπλωματική Ακαδημία του Μαρόκου. 

 

 

 

 

Πέραν των ανωτέρω, ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Μάρδας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη της ελληνικής κοινότητας και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Μαρόκο, ενώ είχε συνομιλίες με τον Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο του Μαρακές αναφορικά και με την ελληνική πρόταση περί αδελφοποίησης των Αγορών ειδών λαϊκής τέχνης Μοναστηρακίου – Μαρακές.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης