Επίσκεψη υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας Μουσουλμάνων της Ελλάδας στο Κάιρο και συνάντηση με τον Υπουργό Βακουφίων της Αιγύπτου


 

 

 

 

Τις βάσεις για μία νέα σελίδα συνεργασίας των ιδρυμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας της Ελλάδας, με τους μουσουλμανικούς οργανισμούς της Αιγύπτου, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης, έθεσαν οι μουφτήδες Κομοτηνής, Τζεμάλι Μέτσο και Ξάνθης, Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου, που επισκέφθηκαν από τις 14 έως τις 17 Νοεμβρίου το Κάιρο, επικεφαλής υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας μουσουλμάνων της Ελλάδας.
Οι δύο μουφτήδες έγιναν θερμά δεκτοί από τον υπουργό Βακουφίων της Αιγύπτου, δρ Μοχάμεντ Μοχτάρ Γκόμαα και από τον σύμβουλο του Αιγυπτίου προέδρου Αλ Σίσι, τον αρμόδιο για τις Θρησκευτικές Υποθέσεις, δρ Οσάμα Ελ Αζχάρι, παρουσία και του Έλληνα πρέσβη στην Αίγυπτο, Μιχαήλ Χρήστου Διάμεση.

 

 

 

Στη συνάντηση, όπως αναφέρει η αραβόφωνη έκδοση της εφημερίδας «Αλ Αχράμ», «τα δύο μέρη συμφώνησαν για την εκπαίδευση ιμάμηδων και ερευνητών θρησκευτικής γνωμοδότησης από την Ελλάδα, μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν στην Αίγυπτο και στην Ελλάδα. Υπήρξε επίσης συμφωνία, για τον εφοδιασμό των μουσουλμανικών κέντρων και τζαμιών στην Ελλάδα με έντυπο υλικό από το Ανώτατο Συμβούλιο Ισλαμικών Υποθέσεων του υπουργείου Βακουφίων. Τέλος, συμφωνήθηκε η αποστολή στην Ελλάδα δύο ιμάμηδων, από τους νέους ουλεμάδες του υπουργείου Βακουφίων, κατά τη διάρκεια του επόμενου Ραμαζανιού».

 

 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Βακουφίων της Αιγύπτου, επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας όσον αφορά τη διαφύλαξη και καλή αξιοποίηση των αιγυπτιακών βακουφίων στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι τα βακούφια αυτά επιβεβαιώνουν τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών και λειτουργούν θετικά για την υποστήριξη των σχέσεων αυτών στο μέλλον.

 

 

Τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας εξήραν τις ιστορικές ρίζες του αιγυπτιακού πολιτισμού, το ειδικό βάρος της Αιγύπτου στην περιοχή και στον κόσμο, καθώς και τον κεντρικό ρόλο της στην εξάπλωση της μετριοπαθούς ισλαμικής ιδεολογίας και την αποκατάσταση λανθασμένων αντιλήψεων.

 

 

Τέλος, επισκεπτόμενοι το Ελ Άζχαρ, από τα σημαντικότερα θρησκευτικά κέντρα του μουσουλμανικού κόσμου, έγιναν δεκτοί από τον μουφτή, δρ Σάουκι Αλάμ.

 

 

 

 

 

20161116_220147

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης