Την Ιορδανία επισκέφθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, όπου συζήτησε με τον Βασιλιά Αμπντάλα το θέμα των προσφύγων


Την Ιορδανία επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και πρώην Έλληνας Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Βασιλιά Αμπντάλα, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών, Nasser Judeh, τον Πρόεδρο της Βουλής A. Tarawneh και παρακάθισε σε γεύμα που έδωσε προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής, Hazem Qashou.

 

Στις συναντήσεις αυτές, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, τα ζητήματα που δημιουργεί η μετακίνηση πληθυσμών λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στη Συρία και το Ιράκ καθώς και την ανάγκη ευαισθητοποίησης της διεθνούς κοινής γνώμης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

Ο Γιώργος Παπανδρέου, εξέφρασε την ανάγκη στήριξης της Ιορδανίας στην προσπάθεια που κάνει για την αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών προβλημάτων που δημιουργούν οι πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή και εξήρε τη συμβολή της στην προώθηση της σταθερότητας. Τόνισε επίσης ότι, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς αλλά και Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος για την Ολυμπιακή Εκεχειρία, θα συμβάλλει με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την προώθηση του «Μηνύματος του Αμμάν», για την ειρηνική συνύπαρξη θρησκειών και πολιτισμών.

 

Ο Γιώργος Παπανδρέου, με την ιδιότητα του μέλους του Παγκόσμιου Συμβουλίου Προσωπικοτήτων της ανθρωπιστικής οργάνωσης Mercy Corps, είχε την ευκαιρία να δει επιτόπου την υλοποίηση των προγραμμάτων εκπαίδευσης και απασχόλησης παιδιών και εφήβων – θυμάτων πολέμου, αλλά και τη δημιουργία έργων ύδρευσης στον Καταυλισμό προσφύγων Ζάταρι.

 

Τέλος, ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις με τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ιορδανία, Andrew Harper.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης