Επίσκεψη Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα στην Κύπρο, στις 8 Σεπτεμβρίου, με φόντο τα ενεργειακά


 

 

 

 

Τα θεμέλια για το πρώτο αποφασιστικό βήμα, για τη σύσταση νέας τριμερούς συνεργασίας Κύπρου Ιορδανίας Ελλάδας, με επίκεντρο τα θέματα ενέργειας αναμένεται να τεθούν στις 8 Σεπτεμβρίου, κατά την επίσκεψη στην Κύπρο, του Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα.

 

 

 

 

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την οικοδόμηση της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας για τα θέματα ενέργειας και το φυσικό αέριο, σε πολιτικό επίπεδο στοχεύει στην προώθηση σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

 

 

 

 

Όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1 Κύπρου, κατά την επίσκεψη του Βασιλιά της Ιορδανίας στην Κύπρο, αναμένεται να αποφασιστεί η σύσταση τεχνικών επιτροπών από τις δύο χώρες, για την αγορά κυπριακού φυσικού αερίου. Με επόμενο βήμα να ακολουθεί η επίσκεψη του Ιορδανού Υπουργού Ενέργειας στην Κύπρο.

 

 

 

 

Η Ιορδανία έχει εκφράσει επίσημα το ενδιαφέρον της για αγορά φυσικού αερίου από την Κύπρο, κατά την επίσκεψη στο Αμμάν του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδης, τον περασμένο Νοέμβριο.

 

 

 

 

Η επίσκεψη του Βασιλιά της Ιορδανίας χαρακτηρίζεται ως επίσκεψη εργασίας γενικής φύσεως, ενώ όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, δεν έχει ακόμη καθορισθεί η ημερήσια διάταξη της επίσκεψης.

 

 

 

 

Σύμφωνα ωστόσο με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Αμπντάλλα στην Κύπρο, θα συζητηθούν σημαντικά θέματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με την Λευκωσία να είναι πανέτοιμη να στηρίξει στην Ευρωπαϊκή Ένωση το αίτημα της Ιορδανίας για οικονομική στήριξη, λόγω των δύο εκατομμυρίων προσφύγων που φιλοξενεί η χώρα.

 

 

 

 

Παράλληλα, όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, η Ιορδανία επιζητεί συνεργασία και στους τομείς του τουρισμού, των επενδύσεων και ευρύτερων συνεργασιών στην περιοχή. Για τον τουρισμό, το Αμμάν θεωρεί ότι μπορούν να υπάρξουν κοινά πακέτα για την προσέλκυση τουριστών από την Ινδία, Κίνα και Ιαπωνία, προοπτική που αντιμετωπίζει ευνοϊκά και η Λευκωσία.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης