Επίσκεψη στη Βηρυττό του Λιβάνου, του επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, Μιχάλη Κόκκινου


Το μήνυμα ότι ο πολιτισμός είναι το σημείο επαφής των λαών και της ειρηνικής συνύπαρξής τους μακριά από πολέμους μισαλλοδοξίας είχε την ευκαιρία να στείλει η Ελλάδα από το Λίβανο και το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στη Βηρυττό που διεξάγεται ως θεσμός πλέον εδώ και χρόνια στο Λίβανο. Αυτό τόνισε ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού (Γ.Γ.Α.Ε.) Μιχάλης Κόκκινος ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα μας.

Ο κ. Κόκκινος κατά τη διήμερη παρουσία του στη Βηρυττό είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει γόνιμες επαφές με Λιβανέζους αξιωματούχους και μέλη της ελληνικής κοινότητας του Λιβάνου. Συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Λίβανο, Θεόδωρο Πασά, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών του Λιβάνου Wafic Rhayem και τον Γενικό Διευθυντή Αποδήμων Λιβανέζων Haytham Joumaa καθώς επίσης και με τον Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη Βηρυτού Elias Audi.

«Ήταν μια διαφωτιστική ημέρα» δήλωσε ο κ. Κόκκινος στην Φωνή Της Ελλάδας «έχοντας την ευκαιρία να ανταλλάξουμε γενικότερες απόψεις για την κατάσταση και τις σχέσεις των δυο κρατών ερευνώντας τις δυνατότητες ώστε οι δύο χώρες να έρθουν πιο κοντά με μοχλό τους απόδημους τους.

Με αυτή την ευκαιρία μετέφερα το μήνυμα του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά που είναι ένα μήνυμα συναδέλφωσης των δύο λαών που προχωρούν μαζί εδώ και πολλά χρονιά.»

Ειδικότερα με τον ομόλογό του, ο κ. Κόκκινος είχε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση γύρω από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται ο Λίβανος τον τεράστιο όγκο των ομογενών του ανά τον κόσμο και κυρίως τον τρόπο ενίσχυσης και προσέλκυσης αυτών να επενδύσουν στη χώρα τους. Επενδύσεις των ομογενών τους που αγγίζουν τα 70 δισ. ευρώ το χρόνο.

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio


Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης