Διήμερη επίσκεψη στην Αίγυπτο πραγματοποίησε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου, Νίκος Κουγιάλης, από τις 22 έως τις 23 Φεβρουαρίου


 

 

 

 

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη συνάντηση κορυφής Κύπρου – Αιγύπτου – Ελλάδας τον Ιούνιο του 2016 ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου, Νίκος Κουγιάλης, πραγματοποίησε διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο στις 22 και 23 Φεβρουαρίου 2016.

 

 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση «ο κ. Κουγιάλης συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου στις 23 Φεβρουαρίου και ακολούθησε διευρυμένη σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο Υπουργός Άμυνας, με τους Υπουργούς Γεωργίας, Περιβάλλοντος, Επενδύσεων, Εμπορίου, Εσωτερικού Εμπορίου και Προμηθειών της Αιγύπτου».

Της διευρυμένης σύσκεψης είχαν προηγηθεί στις 22 Φεβρουαρίου, επιμέρους συναντήσεις του κ. Κουγιάλη με τους Αιγύπτιους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Εσωτερικών Προμηθειών και Εμπορίου.

 

 

 

Και από τις δύο πλευρές τονίστηκε η σημασία της αναβάθμισης των σχέσεων των δύο κρατών, καθώς και η προώθηση της τριμερούς συνεργασίας κι ότι στόχος είναι να υπάρξουν αποτελέσματα στο άμεσο διάστημα, όπως τέθηκε από τη Τριμερή Σύνοδο στην Αθήνα.

 

 

 

 

Στις συναντήσεις που είχε ο κ. Κουγιάλης συζητήθηκαν επίσης τρόποι προώθησης και ενίσχυσης της συνεργασίας στους τομείς που αφορούν στην παραγωγή, προμήθεια και διευκόλυνση εμπορίας γεωργικών προϊόντων και κατά κύριο λόγο του χαλουμιού, προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας και των εσπεριδοειδών.

 

 

 

 

Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα να εξάγονται προϊόντα πέραν της αιγυπτιακής αγοράς σε άλλους εξαγωγικούς προορισμούς που δεν έχει πρόσβαση η Κύπρος.

 

 

 

 

Κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Περιβάλλοντος της Αιγύπτου, ο κ. Κουγιάλης, υπογράμμισε την ανάγκη για υπογραφή τριμερούς Συμφωνίας μεταξύ των Κύπρου – Αιγύπτου – Ελλάδας, για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου από κινδύνους λόγω των δραστηριοτήτων εξόρυξης υδρογονανθράκων,

 

 

 

 

 

Συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν στην προσαρμογή στη κλιματική αλλαγή και τη σταδιακή μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, καταλήγει η επίσημη ανακοίνωση.

 

 

 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης