Ιδιαίτερα σημαντική η επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Ριάντ ο Έλληνας Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης


Την προώθηση των διαδικασιών για την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας  Σαουδικής Αραβίας – Ελλάδας για την αμοιβαία προστασία των επενδύσεων, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των δύο χωρών, στο πλαίσιο των επαφών που είχε ο  Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης με ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας αλλά και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και επενδυτικών φορέων.

 

 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Ριάντ και συνοδευόμενος από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Enterprise Greece, Στέφανο Ησαΐα, ο κ. Μηταράκης συναντήθηκε με τον Κυβερνήτη του Ριάντ Πρίγκηπα Turki bin Abdullah bin Abdul Aziz Al Saud, τον υπουργό Γεωργίας Dr Fahd bin Abdul Rahman Balghunaim, τον υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας Dr Tawfiq Al-Rabiah, τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για το εξωτερικό εμπόριο Dr Abdullah Al Obeid, τον υπουργό Οικονομικού Σχεδιασμού Dr Muhammad Al Jasser, τον υφυπουργό, αρμόδιο για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις Dr Sulaiman Al Turki και την ηγεσία της Γενικής Αρχής Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (SAGIA).

 

 

Η πρωτοβουλία αυτή αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη και για τις δύο πλευρές καθώς η Σαουδαραβική πλευρά αποδίδει ιδιαίτερη προσοχή στα ζητήματα της νομικής ασφάλειας των επενδύσεων.

 

 

Ο κ. Μηταράκης έθεσε επίσης και το θέμα της σύστασης διμερούς Επιχειρηματικού Συμβουλίου, η συγκρότηση του οποίου θα διευκολύνει στην επίτευξη αμοιβαία επωφελών επιχειρηματικών συμφωνιών και παράλληλα θα συμβάλλει στην γενικότερη προσπάθεια των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων να μεγεθύνουν την παρουσία τους στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας.

 

 

Με την Σαουδαραβική πλευρά αποφασίστηκε επίσης να προταθεί στα αρμόδια Υπουργεία Εξωτερικών η σύγκλιση εντός του 2015 της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Σαουδικής Αραβίας – Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διυπουργική Επιτροπή δεν έχει συγκληθεί από το 2000, έτος κατά το οποίο συστήθηκε η Γενική Αρχή Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (SAGIA).

 

 

Κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Γεωργίας Dr Fahd bin Abdul Rahman Balghunaim, ο κ. Μηταράκης του μετέφερε επίσημη πρόκληση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.  Παράλληλα στη συζήτηση με τον Σαουδάραβα Υπουργό αποφασίστηκε η διοργάνωση Ελληνικής Αποστολής στο Ριάντ για την κατάρτιση προγραμμάτων Συμβολαιακής Γεωργίας και για τη διερεύνηση δυνατότητας συνεργασιών στον τομέα της Υδατοκαλλιέργειας.

 

 

Από την πλευρά του ο κ. Ησαΐας παρουσίασε στον  Πρίγκιπα Al Waleed bin Talal και σε αντιπροσωπεία επιχειρηματιών και επενδυτών του εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου τις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην χώρα μας και τονίστηκε ότι η ελληνική οικονομία μετά από πέντε έτη ύφεσης περνάει πλέον στην φάση της δυναμικής ανάκαμψης.

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης