Την Αλγερία θα επισκεφθεί to 2014 ο Έλληνας Πρόεδρος, Κάρολος Παπούλιας, με αφορμή τα 60 χρόνια της ανεξαρτησίας της χώρας από τη Γαλλία


Την Αλγερία, η οποία εφέτος εορτάζει τα 60 χρόνια από την έναρξη του απελευθερωτικού της αγώνα και της ανεξαρτησίας της από τη Γαλλία, θα επισκεφθεί στα τέλη του έτους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

 

 

Το Αλγέρι επισκέφθηκε και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, συνοδευόμενος από μια μεγάλη αποστολή επιχειρηματιών. Η επίσκεψη αυτή είναι πρωτοβουλία του Υφυπουργού και σημειώνει μια σοβαρή προώθηση των διμερών σχέσεων με την Αλγερία (τη μεγαλύτερη σε έκταση αφρικανική χώρα, η οποία διαθέτει επιπλέον πολύ σημαντικούς, σε διεθνή κλίμακα, ενεργειακούς πόρους).

 

 

Ο κ. Κούρκουλας, πέραν μίας σειράς επαφών που έχει με κυβερνητικούς παράγοντες, συμμετείχε σε επιχειρηματικό φόρουμ, στο περιθώριο του οποίου υπεγράφη συμφωνία για τη σύσταση Επιχειρηματικού Συμβουλίου ανάμεσα στον ΣΕΒ και τον αντίστοιχο φορέα της χώρας.

 

 

«Ούτε αυτό, όμως, από μόνο του αρκεί. Το Συμβούλιο πρέπει να γίνει ένα όργανο ζωντανό, μόνιμων διαβουλεύσεων, ανταλλαγής πληροφοριών, ιδεών, επαφών και προγραμμάτων, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν πλήρως οι μεγάλες επιχειρηματικές ευκαιρίες που διαφαίνονται σε πολλούς τομείς» τόνισε στην ομιλία του στο φόρουμ ο Υφυπουργός Εξωτερικών.
Ενδεικτικά, ο κ. Κούρκουλας υπογράμμισε ότι στο πρόγραμμα δράσης και δημοσίων επενδύσεων της Αλγερίας 2015- 2019 (που είναι ιδιαίτερα πλουσιοπάροχο σε επενδύσεις υποδομών), διανοίγονται ευκαιρίες συνεργασίας στους τομείς των δημοσίων έργων και των κατασκευών, καθώς και της κατασκευής των δομικών υλικών, ενώ επίσης πρέπει να δοκιμαστούν «αναξιοποίητες» ακόμη περιοχές συνεργασίας, όπως είναι η αγρο-διατροφή, ο τουρισμός, ο θαλάσσιος τουρισμός, η φαρμακοβιομηχανία, η γεωργία και η αλιεία.

 

 

Τέλος, αναφέροντας ότι οι ελληνικές τράπεζες πέρασαν με επιτυχία τα stress tests, υπογράμμισε ορισμένες ιδιαιτερότητες της χώρας μας που καθιστούν πολύ αποδοτική τη διμερή συνεργασία μαζί της, όπως είναι η τεχνογνωσία των εταιρειών μελετών και εκπόνησης προγραμμάτων με κεκτημένη διεθνή εμπειρία (από τις χώρες του Κόλπου ως τη βόρεια Αφρική), η μεγάλη εμπειρία στις κατασκευές (τόσο από εγχώρια έργα, όπως είναι τα Ολυμπιακά, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το Μετρό, αλλά και στο εξωτερικό σε έργα στην Ιορδανία, το Κατάρ, τη βόρεια Αφρική), οι πρώτες ύλες σε δομικά υλικά (όπως είναι το αλουμίνιο ή το μάρμαρο), που είναι σημαντικοί εθνικοί πόροι και η μεγάλη εμπειρία στον τουρισμό.

 

 

 

Πηγή: www.zougla.gr

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης