Θερμή υποδοχή από τον Έλληνα Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο, στον Διευθυντή της Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας Δρ Ισμαήλ Σεραγκελντίν


 

 

 

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στον Διευθυντή της Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας και Πρόεδρο της ΔΣ του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών της Βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας, Δρ Ισμαήλ Σεραγκελντίν.

 

 

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε τη σημασία της Βιβλιοθήκης και του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών για τη συνύπαρξη των πολιτισμών σε ένα κλίμα αρμονίας και πρόσθεσε ότι στην κρίσιμη εποχή που ζούμε μπορεί να βοηθήσει, ώστε μέσα από τον πολιτισμό να σβήσουν οι φωτιές του πολέμου. 

 

 

 

«Όταν γνωρίζουμε ότι είναι αυτές οι φωτιές του πολέμου που αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ανθρωπότητα. Και το προσφυγικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουμε όλοι σήμερα, είναι ένα δείγμα αυτού του κινδύνου, στον οποίο μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

 

 

 

 

Τον κ. Σεραγκελντίν συνόδεψαν η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέσβης καλής θελήσεως της UNESCO, μέλος του Advisory Board της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, Ιδρύτρια του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών της Βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας, και ο καθηγητής Χρήστος Ζερεφός, ακαδημαϊκός, μέλος του ΔΣ του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.

 

 

 
Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε τη συμβολή του Δρα Σεραγκελντίν, της κας Βαρδινογιάννη και του κ. Ζερεφού για να αναδειχθούν οι κοινές αρχές και οι αξίες που συνδέουν τη Βιβλιοθήκη με τις Ελληνιστικές Σπουδές.

 

 

 
Επίσης, ο κ. Παυλόπουλος αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Ζερεφού να τεθεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, το Ελληνιστικό Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το 2017, με δύο πόλους: Ο ένας πόλος θα είναι στην Αθήνα και ο άλλος στην Αλεξάνδρεια, για να παρουσιαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο, πλέον, η σημασία αυτής της εξαιρετικής περιόδου για την ανθρωπότητα.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio


Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης