«Πρόθυμη η Ελλάδα να ενισχύσει τη συνεργασία με την Αίγυπτο», τονίζει από το Κάιρο ο Έλληνας Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστος Σπίρτζης


 

 

 

 

 

 

 

Αναπτυξιακές συνεργασίες σε πολλούς τομείς, όπως τα μεγάλα έργα και οι μεταφορές, η ενέργεια, η ναυτιλία, ο τουρισμός, θέματα ύδρευσης, στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου προώθησε ο Έλληνας Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ) κ. Χρήστος Σπίρτζης που επισκέφθηκε την Αίγυπτο, από τις 7 έως τις 10 Μαρτίου.

 

 

 

 

 

 

Η Ελληνική αντιπροσωπεία στην οποία συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γιώργος Τσίπρας, συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Αιγύπτου κ. Σερίφ Ισμαήλ.

 

 

 

 

 

Ο κ. Χρήστος Σπίρτζης υπογράμμισε, ότι αυτή η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης των διάφορων πτυχών της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, όπως έχουν συμφωνηθεί κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι στην Ελλάδα.

 

 

 

 

 

 

Ο Έλληνας Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ απηύθυνε πρόσκληση στον Πρωθυπουργό της Αιγύπτου να επισκεφθεί την Ελλάδα, προκειμένου να ενημερωθεί για τα μεγάλα έργα που υλοποιεί η Ελλάδα και στα οποία μπορεί να υπάρξει συνεργασία με την Αίγυπτο.

 

 

 

 

 

Ανέφερε, ότι η Ελλάδα είναι πρόθυμη να ενισχύσει τη συνεργασία και την ανταλλαγή εμπειριών με την Αίγυπτο στους διάφορους τομείς, ώστε να αντιμετωπίσουν τις οποιεσδήποτε οικονομικές προκλήσεις.

 

 

 

 

 

 

Επεσήμανε ακόμη, ότι οι ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Αίγυπτο επιδιώκουν να αυξήσουν τις επενδύσεις τους και τη συνεργασία τους με τις αντίστοιχες αιγυπτιακές, σε διάφορους τομείς, όπως οι τομείς: επικοινωνιών, κατασκευής αμαξοστοιχιών, λεωφορείων, έξυπνων μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας και μετρητών κατανάλωσης νερού, καθώς και στην ανάπτυξη των υποδομών. Εξετάζεται επίσης η δημιουργία κοινών επιχειρήσεων οργάνωσης τουριστικών και επιχειρηματικών ταξιδιών μεταξύ των δύο χωρών.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης