Νέα σελίδα συνεργασίας με την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου ξεκινά η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη


Μία νέα σελίδα συνεργασίας ξεκινά με την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, η νέα Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη, η οποία ανέλαβε καθήκοντα από τις 14 Σεπτεμβρίου.

 

 

Έτσι, μετά την επίσκεψη στον ναό της Παναγίας Ηλιουπόλεως (στις 14 Σεπτεμβρίου) όπου έγινε θερμά δεκτή από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου κ. Νικόδημο, καθώς και την θερμή υποδοχή που τής επεφύλαξαν Μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής Καΐρου και συμπάροικοι στον ναό του Αγίου Κωνσταντίνου (στις 21 Σεπτεμβρίου), η κα Κομίνη πραγματοποίησε μία πρώτη επίσκεψη γνωριμίας, την περασμένη Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου,  σε δύο από τα πιο νευραλγικά τμήματα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου: το Μεταφραστικό Τμήμα της ΕΚΚ καθώς και τις εγκαταστάσεις του ενημερωτικού φυλλαδίου της ΕΚΚ, της παροικιακής εφημερίδας «ΝΕΟ ΦΩΣ», στο παράρτημα των Γραφείων της ΕΚΚ, στην οδό Σουλεϊμάν Ελ Χάλαμπι.

 

 

 

metafrastiko proxenos 01

 

 

 

Εκεί, την υποδέχτηκαν θερμά τόσο η Γενική Γραμματέας της ΕΚΚ κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου όσο και ο Προϊστάμενος της Επιτροπής Μεταφραστικού Κοινοτικός Επίτροπος κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, παρόντων του κ. Μανούσου Δαμουλάκη (μέλους της εν λόγω Επιτροπής), του Δ/ντή του Μεταφραστικού κ. Δημήτρη Καλατζή και του επικεφαλής του Τμήματος Μεταφραστών κ. Τουρκομανώλη.

 

 

Την κα Πρόξενο υποδέχτηκαν και ο αρχισυντάκτης του «ΝΦ» κ. Νίκος Κάτσικας με τον Καλλιτεχνικό Δ/ντή του «ΝΦ» Δρ Άτεφ Νάχλα.

 

 

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που Γενικός Πρόξενος επισκέπτεται το παράρτημα των Γραφείων της ΕΚΚ, δίνοντας ξεκάθαρα το μήνυμα της συμπαράστασης της Ελληνικής πολιτείας προς τα παροικιακά ιδρύματα.    

Στα πλαίσια της νέας αυτής σελίδας συνεργασίας, η νέα Γενική Πρόξενος τόνισε πως πραγματοποίησε την επίσκεψη για να γνωρίσει τα στελέχη της ΕΚΚ από κοντά και να επισημάνει ότι και των δύο Οργανισμών (Προξενείου και ΕΚΚ) ο σκοπός είναι κοινός, καθώς δουλεύουν μαζί για το καλό της παροικίας.

Ειδικότερα μάλιστα για τα στελέχη του Μεταφραστικού Τμήματος, τούς απηύθυνε πρόσκληση να τήν επισκεφθούν στο Προξενείο, έτσι ώστε από κοινού με τα στελέχη της Προξενικής αντιπροσωπείας να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τη συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων και να συζητήσουν εκτεταμένα το πώς μπορούν να αναβαθμίσουν έτι περαιτέρω την εξυπηρέτηση των Ελλήνων παροίκων αλλά και των Αιγυπτίων που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Ήταν χαρακτηριστική η φράση που χρησιμοποίησε η Γενική Πρόξενος ότι «ο σκοπός  μας είναι κοινός και δεν είμαστε «εμείς» και «εσείς» αλλά «μαζί», καθώς μόνον έτσι «μπορούμε να φτάσουμε σε καλύτερα αποτελέσματα».

 

 

Αμέσως μετά τη ωριαία συνάντηση, η κα Πρόξενος συνομίλησε επί μακρόν και με τον Αντιπρόεδρο της ΕΚΚ κ. Νικόλα Πολίτη, ο οποίος τήν ενημέρωσε για θέματα της Εφορείας των Αρχείων της ΕΚΚ, συστήνοντάς την και με το προσωπικό του τμήματος.

 

 

Τέλος, ο αρχισυντάκτης του «ΝΦ» κ. Νίκος Κάτσικας εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για την επίσκεψη της Γενικής Προξένου, προσφέροντάς της το βιβλίο που συνέγραψε το ίδιος το 2008, με αφορμή την επίσκεψη του Πατριάρχου Θεοδώρου Β΄ «Στα βήματα του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ» και ένα CD με ύμνους προς την Παναγία που ο ίδιος έχει εκδώσει με την ιδιότητά του ως Άρχοντος Πρωτοψάλτου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, και το οποίο έχει παραχθεί με την ευγενική χορηγεία του Κυριάκου και της Στέλλας Κυριάζη, ενώ προλογίζει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης