Επίσημη επίσκεψη στο Κάιρο, του Έλληνα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη


 

 

 

Η αμυντική συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου, η πιθανότητα συνεργασία των αμυντικών βιομηχανιών αμφοτέρων των χωρών αλλά και γενικότερα θέματα γεωπολιτικής και ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή μας τέθηκαν στην ατζέντα της συζητήσεως του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Αιγύπτου, στο πλαίσιο της επισήμου επισκέψεώς του στη φίλη χώρα του Νείλου.

 

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Ναύαρχος Ευ.Αποστολάκης, στο πλαίσιο της επισήμου επισκέψεώς του στην Αίγυπτο, στις 15 Μαρτίου, συναντήθηκε με τον ομόλογό του Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των ΕΔ της Αιγύπτου, Αντιστράτηγο Mahmoud Hegazy, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο της περαιτέρω ενισχύσεως της υφιστάμενης ήδη (πολύ καλής) στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών, ιδίως στους τομείς της συνεκπαιδεύσεως, των κοινών ασκήσεων και της ανταλλαγής επιτελών και σπουδαστών στις παραγωγικές σχολές και στις σχολές επιμορφώσεως.

 

 

Ακολούθως, ο Έλληνας Αρχηγός συναντήθηκε με τον Υπουργό Αμύνης και Αμυντικής Παραγωγής της Αιγύπτου, Στρατηγό Sedki Sobhi, με τον οποίο συζητήθηκε η αμυντική συνεργασία των δύο χωρών, ενώ εξετάσθηκαν πιθανά πεδία συνεργασίας στην αμυντική και ναυπηγική βιομηχανία. Ακόμα, οι δύο άνδρες συζήτησαν όλες τις πρόσφατες εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα, καθώς και τις προκλήσεις ασφαλείας στο ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

 

 

Τέλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στο Μνημείο του Αιγύπτιου Προέδρου Sadat, συμφώνως με το Στρατιωτικό Πρωτόκολλο της φιλοξενούσας χώρας. Η επίσκεψη του Ναυάρχου Αποστολάκη ολοκληρώθηκε στις 16 Μαρτίου.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης