Θερμή υποδοχή για τον ΥΦΥΠΕΞ Κ. Βλάση από την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας (ΦΩΤΟ)


 

 

 

Τα θέματα που απασχολούν τον Αλεξανδρινό Ελληνισμό παρουσίασε στις 14 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος της πρεσβυγενούς Κοινότητας κ. Εδμόνδος Κασιμάτης και όλο το προεδρείο, στον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Κώστα Βλάση, που τον υποδέχτηκαν στο Ελληνικό Τετράγωνο του Σάτμπι στην Αλεξάνδρεια.

 

 

Παρουσία των Αντιπροέδρων Γιάννη Σιόκα και Μαίρης Παυλίδου, καθώς και του Γενικού Γραμματέα της Αλεξανδρινής κοινότητας Μιχάλη Καρυδιά, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας τόνισε ότι «εμείς οι Έλληνες της Αλεξάνδρειας. Λίγοι στον αριθμό, αλλά πολλοί στην Ελληνική ψυχή και την Ορθόδοξη πίστη μας, όχι μόνον φυλάττουμε τα υψηλά ιδανικά και τις παραδόσεις της φυλής μας, αλλά τα διαδίδουμε και στις νέες γενιές των Ελλήνων και των Αιγυπτίων».

 

 

Και ο κ. Κασιμάτης προσέθεσε, απευθυνόμενος προς τον Υφυπουργό κ. Βλάση:

 

 

«Η σημερινή σας επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια εποχή αβεβαιότητας και σύγχυσης στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά παράλληλα η Μητέρα Πατρίδα επιδεικνύει μία σοφή και ρεαλιστική αντιμετώπιση των γεγονότων. Η στάση σας αυτή μας εμψυχώνει και μας δίνει την ελπίδα ότι θα επακολουθήσουν καλύτερες ημέρες, ειρήνης, προκοπής και συνεργασίας για όλους τους γειτονικούς λαούς μας. Επίσης, η αγαστή συνεργασία και η φιλία όχι μόνον των δύο λαών μας, του Ελληνικού και του Αιγυπτιακού, αλλά και η αδελφική συμβίωση εμάς των Αλεξανδρινών με τους αδελφούς μας Αιγυπτίους εγγυώνται την ειρηνική διευθέτηση των θεμάτων στην περιοχή και την προκοπή όλων των λαών».

 

 

 

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΕΞ Κ. ΒΛΑΣΗ

 

 

 

«Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή και χαρά να συναντιέμαι με τα Μέλη του Προεδρείου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας, μία πόλη με ένδοξο παρελθόν», απάντησε ο Υφυπουργός, τονίζοντας όμως ότι «με λυπεί το γεγονός ότι όπως γνωρίζουμε και από μαρτυρίες, εδώ ζούσαν κάποτε 150.000 Έλληνες. Και ότι, όπου κυκλοφορούσες, άκουγες ελληνικά. Αλλά, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Και γι’ αυτό, παρέα με τη λύπη, έρχεται η χαρά. Η χαρά είναι το γεγονός ότι εδώ κάποιοι Έλληνες κρατάνε ακόμη ζωντανό τον Ελληνισμό. Παλεύουν, κρατάνε τα κτίριά μας, κρατάνε τις παραδόσεις μας, τα ήθη και έθιμά μας».

 

 

Να σημειωθεί ότι ο Υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε και τα ελληνικά σχολεία και συνομίλησε με τος μαθητές του Τοσίτσαιου Δημοτικού Σχολείου.

 

 

«Η παρουσία μου εδώ έρχεται ακριβώς να υποδηλώσει ότι η Ελληνική Πολιτεία είναι δίπλα σας, κε Πρόεδρε. Θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, χωρίς μεγάλες κουβέντες, αλλά με ρεαλισμό και ειλικρίνεια, να βοηθούμε όπου μπορούμε, με τις μικρές ή μεγάλες μας δυνάμεις. Είμαστε σίγουροι ότι το μέλλον θα δείξει ότι η προσπάθεια που κάνετε, φέρνει καρπούς, και μέσα από τα σχολεία μας, η ελληνική γλώσσα θα κρατιέται ζωντανή».

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Μαΐου 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης