Η επιστολή του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄, για τη μεγάλη εκδήλωση του ΠΥΡΑΜΙΣ για τα 150 χρόνια του Αιγυπτιώτικου Τύπου


 

 

 

 

Ιδιαίτερα τιμητική για το ΠΥΡΑΜΙΣ, αλλά και μία μεγάλη ευλογία, ήταν η επιστολή που απέστειλε προς τον δημοσιογράφο Νίκο Κάτσικα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, με αφορμή την εκδήλωση που η αιγυπτιώτικη ενημερωτική ιστοσελίδα πραγματοποίησε για τα 150 χρόνια του Αιγυπτιώτικου τύπου, τον περασμένο Νοέμβριο σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια και η οποία θα παρουσιαστεί και στην Αθήνα, στις 16 Μαρτίου, στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

 

 

 

 

 

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, ο οποίος μάλιστα τίμησε την εκδήλωση στην Αλεξάνδρεια και την ευλόγησε με τον λόγο Του, χαρακτηρίζει στην επιστολή του «θαυμάσια» την όλη εκδήλωση, ενώ δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για «το εντυπωσιακό φωτογραφικό λεύκωμα» που εξέδωσε ο Νίκος Κάτσικας, στο οποίο, όπως ο ίδιος τονίζει «αποτυπώνεται δειγματολειπτικώς η διαχρονική εκδοτική δραστηριότης των Ελλήνων εις την Αίγυπτον».

 

 

 

 

 

Συγκεκριμένα, η πατριαρχική επιστολή αναφέρει:

 

 

 

 

 

 

«Ελλογιμώτατε κύριε Νικόλαε Κάτσικα,

τέκνον της ημών Μετριότητος,

χάρις και έλεος εφ” υμάς και ειρήνη

παρά του Παντελεήμονος Θεού.

 

 

 

 

Με ιδιαίτερη χαρά παρηκολουθήσαμε την θαυμάσια εκδήλωση, της οποίας είχατε την ευθύνην διά τα 150 χρόνια του Ελληνικού Τύπου στην Χώρα του Νείλου και εθαυμάσαμε το εντυπωσιακό φωτογραφικό λεύκωμα το οποίον ευγενώς μάς αποστείλατε και εις το οποίον αποτυπώνεται δειγματολειπτικώς η διαχρονική εκδοτική δραστηριότης των Ελλήνων εις την Αίγυπτον καιευχαριστούμεν θερμώς.

 

 

 

Συγχαίροντες υμίν διά τε την θαυμασίαν εκδήλωσιν και δια την έκδοσιν του λευκώματος, ευχόμεθα ο Δωρεοδότης Κύριος να χαρίζη ακλόνητον υγιείαν και αδιάπτωτον δύναμιν εις κάθε δραστηριότητα υμών.

 

 

 

Διάπυρος προς Θεόν ευχέτης

 

 

+ Ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β”

 

 

Εν τη Μεγάλει Πόλει

της Αλεξανδρείας

τη 14η Δεκεμβρίου 2015″

 

 

 

 

 

 

 

 

 

epistoli patriarxi gia katsika

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης