ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΣΕΑΑΣ: «Κε Χρήστο Καβαλή, παραιτηθείτε από την προεδρία της ΕΚΚ, ως ένας «δεινόσαυρος», όπως ομολογήσατε ο ίδιος ότι είστε…»

 

 

 

 

 

Επιστολή σε σκληρό ύφος απέστειλε το μεσημέρι της 4ης Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής (ΣΕΑΑΣ), με αποδέκτη τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή και τα Μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής Καΐρου.

 

 

 

Η επιστολή που εστάλη από το ΔΣ του ΣΕΑΑΣ με το πρωτόκολλο παραλαβής από ΕΚΚ, προς δημοσίευση στο «ΠΥΡΑΜΙΣ, έχει ως εξής:

 

 

 

 

 

 

 

Προς τον Πρόεδρο της ΕΚΚ Χρήστο Καβαλή

και τα Μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής Καΐρου

 

 

                                                                                           1 Δεκεμβρίου 2017

 

 

               Αξιότιμε Πρόεδρε του 10μελούς ΔΣ της ΕΚΚ,

 

επιτρέψετέ μας να σάς προσφωνήσουμε έτσι, δηλαδή ως ένα Πρόεδρο ενός ΔΣ, διότι στα μάτια μας έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί η εποχή που όλοι σάς θαυμάζαμε ως εκπρόσωπο της Παροικίας. Έναν Πρόεδρο, που κατά τις τελευταίες εκλογές ψηφιστήκατε μόλις ως ο προτελευταίος σε επιτυχία Κοινοτικός Επίτροπος με διαφορά λίγων ψήφων από τον τελευταίο σε ψήφους επιτυχόντα υποψήφιο, το μικρότερο σε ηλικία μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής της ΕΚΚ.

 

 

Είναι λυπηρό να χρησιμοποιείτε την Κοινότητα, την λεγόμενη «Μητέρα των εν Καΐρω Σωματείων» εναντίον των ίδιων των Σωματείων, δηλαδή… των παιδιών της και να γίνεστε εσείς… «παιδοκτόνος»…

 

 

 

Αξιότιμε Πρόεδρε του 10μελούς ΔΣ της ΕΚΚ,

 

 

είναι λυπηρό να χρησιμοποιείτε την ιστορική εφημερίδα «ΝΕΟ ΦΩΣ» και την ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου όπως σάς βολεύει, μιλώντας εναντίον άλλων ιστορικών σωματείων, εναντίον μελών της παροικίας, εναντίον μεμονωμένων ατόμων που κατηγορείτε απροκάλυπτα ως συκοφάντες παροίκους οι οποίοι απλά αγωνίζονται για να αποκαλυφθεί η αλήθεια των πραγματικά αποδεδειγμένων παρατυπιών από τις Αιγυπτιακές αρχές…

 

 

Είναι λυπηρό να χρησιμοποιείτε όλο τον υπαλληλικό μηχανισμό της ΕΚΚ, εναντίον όλων των παραπάνω, δημιουργώντας έναν εμφύλιο παροικιακό πόλεμο…

 

 

Είναι λυπηρό να αποφεύγετε να έρθετε στο τραπέζι των συζητήσεων (παρουσία αρχών) όποτε δε σας βολεύει και να απαιτείτε από τους άλλους να απαντήσουν όποτε εσείς θέλετε θετικά στο κάλεσμά σας.

 

 

Είναι λυπηρό εν τέλει να πιστεύετε ακόμη και σήμερα ότι εκπροσωπείτε την παροικία, που σύμφωνα με τον αιγυπτιακό νόμο είστε ένας Πρόεδρος ενός φιλανθρωπικού σωματείου, όπως είναι η Φιλόπτωχος και η Μαρία η Αιγυπτία.

 

 

 

 

Αξιότιμε Πρόεδρε του 10μελούς ΔΣ της ΕΚΚ,

 

αλοίμονο αν ο θεσμός της παροικίας ήταν ένα μόνο άτομο…

Αλοίμονο αν συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχουν βασιλιάδες και αυτοκράτορες…

Αλοίμονο αν κάποιοι επιχειρούν να φιμώσουν τις αντίθετες φωνές…

Αλοίμονο εάν δεν αλλάξουμε όλα τα κακώς κείμενα που εσείς με τον τρόπο σας δημιουργήσατε και χωρίσατε την παροικία σε παρατάξεις…

 

 

 

Αξιότιμε Πρόεδρε του 10μελούς ΔΣ της ΕΚΚ,

 

 

αν θέλετε πραγματικά να συμβάλλετε στην ανόρθωση της παροικίας που έχετε εσείς διχάσει, αφήστε τις άτυπες συζητήσεις για τις προσωπικές σας συγκεντρώσεις και για τα καφενεία… Και συγκαλέστε μία επίσημη έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου για να καταγραφούν επίσημα όλες οι αγωνίες μας για τον ιστορικό πρεσβυγενή Οργανισμό της ΕΚΚ.

 

 

Και πρώτα από όλα:

 

 

1.- Μιλήστε μας για τα σοβαρά παραπτώματα που καταγγέλλονται από την αρμόδια Ελεγκτική Επιτροπή του Υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων της Αιγύπτου που ήλεγξε τα πεπραγμένα σας μόνον αναφορικά στο πρώτο 5μηνο του διαχειριστικού έτους 2014, δηλαδή για 32 παρανομίες (23 οικονομικές και 9 διοικητικές) οι οποίες όχι μόνο επισημάνθηκαν στην πρώτη εκδοθείσα επίσημη αναφορά της εν λόγω Επιτροπής αλλά και μετά την παροχή δικών σας εξηγήσεων στην τρίτη αναφορά της Ελεγκτικής Επιτροπής θεωρήθηκε ότι όλες οι εξηγήσεις σας είναι αβάσιμες και σάς παραπέμπουν στο Διοικητικό Δικαστήριο βάσει του άρθρου 42 του νόμου 70/2017.

 

 

2.- Μιλήστε μας για τα 29 τακτικά μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου που μετατρέψατε σε αρωγά (για να μην έχουν δικαίωμα ψήφου και λόγου στις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΚΚ, σύμφωνα με το νόμο), σε μια εποχή που τα τακτικά μέλη της Κοινότητας δεν είναι πλέον (μετά την απόφασή σας αυτή) ούτε 250 στο σύνολό τους…

 

 

3.- Μιλήστε μας για το δικαίωμα υποβολής υποψηφιοτήτων στις εκλογές της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου που αφαιρέσατε εσείς σε πολλούς παροίκους δήθεν για το λόγο ότι πρέπει να είναι γραμμένοι σε Εφορείες και να πληρούν τις απαραίτητες παρουσίες, κρύβοντας με αυτόν τον τρόπο τα τερτίπια σας και απομακρύνοντας πολλούς παροίκους που δε θα θέλατε εσείς ο ίδιος να συμμετάσχουν στις εκλογές της ΕΚΚ. Για αυτό, ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ, αφήστε ελεύθερα τους παροίκους να συμμετάσχουν στις εκλογές, ως ύψιστο, αναφαίρετο και κορυφαίο δικαίωμα που το Ελληνικό Σύνταγμα έχει παραχωρήσει ακόμη και σε φυλακισμένους. Εσείς, ούτε αυτό το δικαίωμα δε σέβεστε και το αφαιρείτε από τους Έλληνες παροίκους με τους τρόπους σας…

 

 

4.- Μιλήστε μας για το αιγυπτιακό προσωπικό που έχετε προσλάβει κατά τη δική σας προεδρία στην ΕΚΚ, προερχόμενο από την εταιρεία «ΦΛΩΡΑ» της οποίας είστε ο Δ/νων Σύμβουλος… Και να μάς πείτε επίσης τί μισθούς παίρνουνε και τον λόγο για τον οποίον απολαμβάνουν πολλαπλάσιους μισθούς σε σχέση με τους άλλους επίσης Αιγυπτίους υπαλλήλους της ΕΚΚ (θέμα το οποίο δεν παρέλειψε να κατακρίνει και η Ελεγκτική Επιτροπή του Υπουργείου κατά τον έλεγχό της).

 

 

5.- Μιλήστε μας για το πόσοι Κοινοτικοί Επίτροποι κατά τη δική σας 18χρονη προεδρία στην ΕΚΚ, πήραν διαμερίσματα από την ΕΚΚ για τις οικογένειές τους, εκμεταλλευόμενοι ουσιαστικά την ακίνητη περιουσία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου; Και πόσοι άλλοι πραγματικοί βοηθούμενοι περίμεναν χρόνια να πάρουν μία γκαρσονιέρα και τελικά πεθάνανε, και η αίτησή τους παραμένει ακόμη και σήμερα και μουχλιάζει στα συρτάρια της Κοινότητας;

 

 

 

Πάντως, ένας από αυτούς τους «τυχερούς» Κοινοτικούς Επιτρόπους είναι σίγουρα ο κ. Μανούσος Δαμουλάκης (ο στενός σας συνεργάτης) που πήρε διαμέρισμα στο Ζαμάλεκ στο όνομα του γιου του, ακριβώς δίπλα από το παλαιό παλάτι και σημερινό υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Marriot», πάνω ακριβώς στα νερά του Νείλου μόλις με… περίπου 50.000 αιγυπτιακές λίρες, τον Σεπτέμβριο του 2012 (ένα ποσό που σήμερα αντιστοιχεί σε λιγότερο από 2.500 ευρώ!).

 

 

Και να υπενθυμίσουμε παράλληλα ότι είναι ο ίδιος (πρώην) Κοινοτικός Επίτροπος (έμπιστος συνεργάτης σας, κε Καβαλή) που παραλάβατε μόνοι σας, οι δυο σας, χωρίς την παρουσία κανενός άλλου Κοινοτικού Επιτρόπου, το ποσό των δέκα εκατομμυρίων λιρών από την πώληση της εκκλησίας του Σιμπίν Ελ Κομ, μεταφέροντάς τα οδικώς από το χώρο παραλαβής τους στο Σιμπίν Ελ Κομ μέχρι την Εθνική Τράπεζα Ελλάδας στο Κάιρο, σε μία εποχή που η Αίγυπτος περνούσε περίοδο επανάστασης, κινδυνεύοντας την περιουσία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου στους δρόμους, όπου εκείνη την εποχή υπήρχε αρκετά διαδεδομένο το αίσθημα της ανασφάλειας λόγω της κατάστασης που επικρατούσε τότε.

 

 

Και μέχρι σήμερα παραμένει η ερώτηση: «Γιατί η πληρωμή έγινε με αυτόν τον τρόπο και όχι με επιταγή στο όνομα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου;» Πρόκειται για τη συγκεκριμένη ερώτηση που τέθηκε στην άτυπη ανοικτή σας συνάντηση της 24ης Οκτωβρίου που διοργανώθηκε στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου στην οποία πάλι δεν πήραμε ξεκάθαρη απάντηση γιατί τα λεφτά μεταφέρθηκαν με αυτόν τον παρεκινδυνευμένο τρόπο…

 

 

Καθώς επίσης, κε Καβαλή, ΤΩΡΑ είναι ο ίδιος στενός σας συνεργάτης που κάνει ψεύτικες καταγγελίες στις αιγυπτιακές αρχές εναντίον ελληνικών σωματείων, καταγγέλλοντας ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο διαπρεπείς παροίκους. Και τέλος, έρχεται και πάλι ο ίδιος στενός σας συνεργάτης να σάς υποστηρίζει με το δικό του τρόπο στις ανοικτές άτυπες συναντήσεις που κάνετε δήθεν για την παροικία (μετατρέποντάς τες σε… γαλαρία!!!).

 

 

Και μετά από όλα αυτά, κε Πρόεδρε, μάς καλείτε για άτυπες ανοικτές συναντήσεις για να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις καταγγελίες.

 

 

ΕΛΕΟΣ, ΠΙΑ, κε ΚΑΒΑΛΗ !!!

 

 

Αυτό το… θέατρο πρέπει να σταματήσει. Από τη μία πλευρά, να καταγγέλλει ο κ. Μανούσος Δαμουλάκης (ο στενός σας συνεργάτης) τα Ελληνικά σωματεία στις αιγυπτιακές αρχές και από την άλλη πλευρά, εσείς να μάς μιλάτε για άτυπες συναντήσεις και να χρησιμοποιείτε το «ΝΕΟ ΦΩΣ» και την ιστοσελίδα της ΕΚΚ για να λασπολογείτε τα αδελφά ελληνικά σωματεία και να τούς κατηγορείτε ότι αδρανούν και αμαυρώνουν την ελληνική παρουσία στην πρωτεύουσα της Χώρας του Νείλου, όπως κάνετε συνήθως με το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, με τον Σύλλογο των Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής και λίγα χρόνια νωρίτερα με τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Καΐρου όταν ήταν Πρόεδρος ο κ. Δάκης Πάτσαλης.

 

 

Τέλος, να τονίσουμε πραγματικά με πόνο ψυχής ότι η αξέχαστη Μάνα της παροικίας μας, η αείμνηστη Αρχόντισσα Στέλλα Κυριάζη, που δυστυχώς δεν υπάρχει πια κοντά μας, μάς μιλούσε πάντα για αγάπη και ομόνοια. Εσείς, το μόνο που καταφέρατε μαζί μας είναι το μίσος και η διχόνοια.         

 

 

 

               Αξιότιμε Πρόεδρε του 10μελούς ΔΣ της ΕΚΚ και μόνον,

 

 

αναλάβετε πραγματικά τις ευθύνες σας. Έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, της κρίσιμης καμπής της ιστορίας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

 

 

Για αυτό και μετά από 18 χρόνια προεδρίας σας, που σάς τιμήσαμε ως το μακροβιότερο Πρόεδρο της ΕΚΚ, σάς καλούμε ευθέως και χωρίς καμία καθυστέρηση ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ άμεσα, για να σταματήσει η κατηφόρα που έχετε εσείς ο ίδιος οδηγήσει την περήφανη ελληνική παροικία του Καΐρου.

 

 

Και αφήστε επιτέλους τους νέους να χαράξουν μία νέα ΚΑΘΑΡΗ σελίδα στην ιστορία της Κοινότητάς μας, μακριά από τους μεγάλους ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ, που εσείς ο ίδιος, στην πρόσφατη ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΑΑΣ, ομολογήσατε ότι είστε ένας από αυτούς!!… 

 

 

Από την πλευρά μας, εμείς θα συζητήσουμε μαζί σας ΜΟΝΟΝ στα επίσημα πλαίσια μίας Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου με όλη την παροικία. Και εκεί, θα έχουμε να πούμε πολλά και με στοιχεία.

 

 

Μέχρι τότε, ο Θεός μαζί σας!

 

 

 

      Η Γ. Γραμματέας                                                                                                      Ο Πρόεδρος

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ                                                                                  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ

 

 

 

 

Κοινοποίηση:

 

 

Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, Σεβ. Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο.

Εξοχώτατο Πρέσβη της Ελλάδος στην Αίγυπτο κ. Μιχαήλ Χρήστο Διάμεση.

Εξοχώτατο Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο κ. Χάρη Μορίτση.

Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Κάιρο  κ. Γιώργο Δασκαλόπουλο.

Πρόεδρο Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδο Κασιμάτη.

Πρόεδρο Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κώστα Μιχαηλίδη.

Πρόεδρο Κυπριακής Αδελφότητος στο Κάιρο κ. Ανδρέα Μαυρομάτη.

Πρόεδρο Ελληνικού Κέντρου Καΐρου Νικόλα Βαδή.

Πρόεδρο Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως  κ. Ζαχαρία Φούμελη.

Πρόεδρο Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ελληνίδων Κυριών κα. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου.

Φιλανθρωπικό Σωματείο Ελληνίδων Κυριών Ηλιουπόλεως «Μαρία η Αιγυπτία».

Πρόεδρο Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου κ. Γιώργο Χαγιάτ.

Πρόεδρο Χιακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Λάμπρο Μπενοβία.

Πρόεδρο Πανηπειρωτικού Συλλόγου Καΐρου κ. Γιώργο Καλλίδη.

Πρόεδρο Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Καΐρου κ. Αντώνη Διαμαντίδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “ΣΕΑΑΣ: «Κε Χρήστο Καβαλή, παραιτηθείτε από την προεδρία της ΕΚΚ, ως ένας «δεινόσαυρος», όπως ομολογήσατε ο ίδιος ότι είστε…»

  1. Είναι λυπηρό ενώ μείναμε (υπάρχοντες στην Αιγυπτο) να υπάρχουν τέτοιες διαφωνίες, για να μην κάνω χρήση άλλης λέξης. Ας κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω να βρεθούν εκείνες οι συντεταγμένες που θα φέρουν όλους στο (στρογγυλό) τραπέζι της συζήτησης.
    Αυτός ο περήφανος Ελληνισμός της Αιγύπτου να μη χάσει τις αξίες του. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες διότι ζω στην Ελλάδα αλλά πάντα παρακολουθώ και καμαρώνω οτι είμαι ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΗΣ, διαβάζω ανελειπώς τα νέα απο τον δυαδικτιακό τύπο. Κλείνω με την ευχή και με αφορμή τον ερχομό των εορτών να έχουμε σύντομα ΚΑΛΑ ΝΕΑ.
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

  2. ΔΥΣΤΥΧΏΣ , ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ΕΙΚΌΝΑ , ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ ΕΞ ΑΙΓΎΠΤΟΥ
    ΈΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΎΠΩΣΗ ΌΤΙ ΚΡΑΤΟΎΝ ΤΟΝ ΠΆΠΑ ΑΠΌ ΤΑ ΓΈΝΙΑ.
    ΞΕΧΝΟΎΝ ΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΗΜΈΡΑ ΠΟΥ ΕΊΧΑΝ ΕΚΛΕΓΕΊ ΣΑΝ ΠΡΌΕΔΡΟΙ , ΚΑΙ ΕΠΙΜΈΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΝΟΎΝ ΌΤΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΊΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΙΚΊΑΣ ΜΑΣ , ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΊΠΟΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΌ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΌ .
    ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΤΡΈΠΟΜΑΙ ΝΑ ΠΩ ΌΤΙ ΕΊΜΑΙ ΕΞ ΑΙΓΎΠΤΟΥ .
    ΔΙΌΤΙ ΜΕ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΈΧΩ ΖΉΣΕΙ ΚΑΙ ΖΩ , ΜΕ ΚΆΝΟΥΝ ΝΑ ΤΡΈΠΟΜΑΙ .
    ΑΥΤΆ ΤΑ ΛΊΓΑ ΑΛΛΆ ΠΙΚΡΆ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΆ .

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *