Στέφανος Ταμβάκης, π. Πρόεδρος ΣΑΕ: «Εξοχότατε Πρωθυπουργέ, κε Τσίπρα, αξιοποιείστε την «άλλη Ελλάδα» των 6 εκατομμυρίων Αποδήμων Ελλήνων»


Την αξιοποίηση της τεράστιας δύναμης των έξι (6) εκατομμυρίων Αποδήμων Ελλήνων, ζητάει από τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, ο επί έξι χρόνια Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (2007-2012) κ. Στέφανος Ταμβάκης, σε επιστολή του, που τού έστειλε από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

 

Με την ιδιότητα του Επιτίμου Προέδρου της πιο ιστορικής και πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας στο εξωτερικό, της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, ο κ. Ταμβάκης τονίζει στον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα την ανάγκη σύστασης Υπουργείου για τον Απόδημο Ελληνισμό αλλά και την αναβάθμιση της αντίστοιχης Γενικής Δ/νσης σε Γενική Γραμματεία. Παράλληλα, επαναφέρει το ζήτημα της επιστολικής ψήφου αλλά και την ανάγκη επαναλειτουργίας του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού.

 

Και σε ένα χαρακτηριστικό σημείο της επιστολής του, ο κ. Ταμβάκης, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, τονίζει:

 

«Αξιοποιήστε μας, αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ!

Αξιοποιήστε μας  και δραστηριοποιήστε μας, βγάζοντάς μας από την «χώρα των λωτοφάγων και της λήθης» που κάποιες προηγούμενες κυβερνήσεις , (άθελά τους ;), μάς τοποθέτησαν.

 

Μπορούμε και πρέπει να προσφέρομε για την Μητέρα Πατρίδα, ιδιαίτερα αυτό το συγκεκριμένο  χρονικό διάστημα, που και τον πιο μικρό και τον πιο ασήμαντο αλλά αληθινό πατριώτη Έλληνα  χρειάζεται δίπλα της η Ελλάδα.

 

Είμαστε εδώ. Είμαστε παντού. Έξι περίπου εκατομμύρια Έλληνες σκορπισμένοι αλλά και ταυτόχρονα ενωμένοι, ζούμε και δραστηριοποιούμαστε επιτυχώς  σε όλο τον κόσμο .

Μπορείτε να μάς αξιοποιήσετε, αρκεί εσείς να πράξετε το διαφορετικό, το τολμηρό».

 

 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του πρώην Προέδρου του ΣΑΕ προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό έχει ως εξής:

 

 

 

Αλεξάνδρεια, 9 Φεβρουαρίου 2015

 

Κύριο Αλέξη Τσίπρα

Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Αθήνα

 

 

Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ

Αγαπητέ κύριε Τσίπρα,

 

 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συγκίνηση παρακολούθησα στην τηλεόραση, τις προγραμματικές σας δηλώσεις.

 

Αισθάνθηκα υπερήφανος ως Έλληνας, που έχω γεννηθεί και ζω στο εξωτερικό, στην Αλεξάνδρεια της Αίγυπτου.

 

Όσο η ώρα περνούσε, παρακολουθώντας να αναλύετε και να τεκμηριώνετε με ποιο τρόπο η Ελλάδα μας, η Πατρίδα μας, θα ξεπεράσει τις «Συμπληγάδες Πέτρες» και το πως o υπερήφανος Ελληνικός λαός θα πάψει πια να τρομάζει, από τους «τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες», αισθάνθηκα έντονα  την αγωνία, τον δυναμισμό, τη θέληση και τη συγκίνησή σας, να διαχέονται από την άψυχη οθόνη της τηλεόρασης προς όλους εμάς που σάς βλέπαμε και σάς ακούγαμε.

 

Αισθάνθηκα τις μεγάλες προσπάθειες που χρειάζονται από εσάς, από την Κυβέρνηση και από τα πολιτικά Κόμματα, που πρέπει να γίνουν, για να υλοποιήσετε τους δύσκολους αλλά πρακτικούς, «γήινους» στόχους, που θα μπορέσουν να αναμοχλεύσουν και να βγάλουν την Ελλάδα, το λαό μας, μέσα από το οικονομικό και όχι μόνο, τέλμα που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια.

 

Στην προσπάθειά σας αυτή, θα ήθελα να σκεφτείτε ότι έχετε δίπλα σας και άλλους συμμάχους, συναντιλήπτορες και συναγωνιστές.  Έχετε δίπλα σας ακόμα μια Ελλάδα!

 

Να είστε  βέβαιος ότι όλοι εμείς που ζούμε εκτός Ελλάδος, αγαπούμε και πονούμε την χώρα μας, το ίδιο με εσάς, ασχέτως χρωμάτων και κομμάτων, ασχέτως  «πιστεύω» και κομματικών πεποιθήσεων και για αυτό  είμαστε έτοιμοι να  βρεθούμε έμπρακτα δίπλα σας, σε ό,τι μάς  χρειαστείτε.

 

Αξιοποιήστε μας, αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ!

Αξιοποιήστε μας  και δραστηριοποιήστε μας, βγάζοντάς μας από την «χώρα των λωτοφάγων και της λήθης» που κάποιες προηγούμενες κυβερνήσεις , (άθελά τους ;), μάς τοποθέτησαν.

 

Μπορούμε και πρέπει να προσφέρομε για την Μητέρα Πατρίδα, ιδιαίτερα αυτό το συγκεκριμένο  χρονικό διάστημα, που και τον πιο μικρό και τον πιο ασήμαντο αλλά αληθινό πατριώτη Έλληνα  χρειάζεται δίπλα της η Ελλάδα.

 

Είμαστε εδώ. Είμαστε παντού. Έξι περίπου εκατομμύρια Έλληνες σκορπισμένοι αλλά και ταυτόχρονα ενωμένοι, ζούμε και δραστηριοποιούμαστε επιτυχώς  σε όλο τον κόσμο .

Μπορείτε να μάς αξιοποιήσετε, αρκεί εσείς να πράξετε το διαφορετικό, το τολμηρό.

 

Περιμένουμε από εσάς  την σύσταση ενός Υπουργείου Απόδημου-Απανταχού Ελληνισμού, την αναβάθμιση του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού σε Γενικό Γραμματέα, την υλοποίηση  του από χρόνια ανεκπλήρωτου  αιτήματός μας, την ψήφιση του νόμου για την επιστολική Ψήφο των ομογενών και βεβαίως την επαναλειτουργία του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ).

 

Ο Κ.Π. Καβάφης  με τον δικό του τρόπο « αποχαιρέτησε την Αλεξάνδρεια», ενώ  εσείς  και είμαι βέβαιος για αυτό, δίπλα σας μπορείτε να την επανατοποθετήσετε αυτήν την «Αλεξάνδρεια», μαζί με όλες τις άλλες οπού Γης «Αλεξάνδρειες», που περιμένουν ανυπόμονα  να συμμετάσχουν, να υποστηρίξουν και να τοποθετήσουν το μικρό τους λιθαράκι στην προσπάθειά σας αυτή, έτσι ώστε να γίνει  προσπάθεια όχι μόνο του Ελληνικού Λαού, αλλά ολόκληρου του Ελληνικού Έθνους.

Με δύναμη, επιμονή  και υπομονή, σάς εύχομαι να οπλιστείτε «Περιμένοντας τους Βαρβάρους»…

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και ελπίδα από την Ελληνική Αλεξάνδρεια,

 

Στέφανος Π. Ταμβάκης

Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας

Πρόεδρος Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (2007-2012) 

 

 

2 responses to “Στέφανος Ταμβάκης, π. Πρόεδρος ΣΑΕ: «Εξοχότατε Πρωθυπουργέ, κε Τσίπρα, αξιοποιείστε την «άλλη Ελλάδα» των 6 εκατομμυρίων Αποδήμων Ελλήνων»”

  1. θωμαιδης χριστης says:

    μπραβο στον κυριο ταμβακη.η ελλαδα ειναι πολυ μεγαλυτερη στον πλανητη .

  2. George Gecas says:

    bravo Ke Tamvaki san Ellinas pou zw ektos Elladas pou pistevw mono gia to kalo tis Elladas
    xwris politikes prokatalipseis symfwnw mazi sas kai efxome na min ypoxwrisi o kyrios Tsipras stous ekviasmous tou katestimenou kai twn tokoglyfwn.
    H Ellada kserei na epivioni kai na nika.

  3. Συγχαρητήρια! Πέστα βρε χρυσόστομε, ίσως κάποιος να τ” ακούσει και να προκόψουμε επιτέλους! Έτσι κάποτε έλεγαν και για την ψήφο των ομογενών, που έχουν εκλογικό αριθμό στα Προξενεία των χωρών της διαμονής τους κι ακόμα περιμένουμε. Για χτύπα τους αυτή τη φορά την καμπάνα του Αη Σάββα μήπως κατά σύμπτωση κι την ακούσουν !

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης