«Να μην ξεχάσει τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό», ζητάει η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα


 

 

Με την ευχή να στρέψει το βλέμμα του και στον Απόδημο και Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, πέραν όλων των άλλων πολλών υποχρεώσεών του, η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

 

Μέσα από την επιστολή που υπογράφουν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής και η Γενική Γραμματέας της ΕΚΚ κα Σούλα Σκουφαρίδου, επισημαίνεται στον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι «μέσα στα τόσα πολλά που αναμένουμε από εσάς, θέλουμε να πιστεύουμε πως θα στρέψετε το βλέμμα σας και την προσοχή σας και στα προβλήματα του Απόδημου Ελληνισμού γενικά αλλά και ειδικά στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, που έχει προσφέρει τόσα πολλά στην πατρίδα, για να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του στην νευραλγική ηγέτιδα χώρα του Αραβικού κόσμου, την αγαπημένη μας Αίγυπτο».

 

 

 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα έχει ως εξής:

 

 

 

 

 

«Προς: κ. Αλέξη Τσίπρα

Πρωθυπουργό της Ελλάδας

 

Κε Πρόεδρε,

 

από την καρδιά του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, από τον Ελληνισμό του Καΐρου, σάς μεταφέρουμε τις θερμότερες ευχές μας προσωπικά αλλά και σε όλους τους συνεργάτες σας για την σύσταση της νέας Ελληνικής Κυβέρνησης υπό την Προεδρία σας.

 

Γνωρίζουμε ότι αναλαμβάνετε ένα δύσκολο έργο με πολλές ευθύνες με έντονες καμπές και πολλές ουσιαστικές αποφάσεις. Ευχόμαστε το σθένος που επιδείξατε κατά την πορεία σας, να σάς συνοδεύει πάντα, και να σταθεί κινητήριος δύναμη στην επίτευξη των υπερβατικών στόχων σας, για το καλό της Πατρίδας και του Λαού μας.

 

Μέσα στα τόσα πολλά που αναμένουμε από εσάς, θέλουμε να πιστεύουμε πως θα στρέψετε το βλέμμα σας και την προσοχή σας και στα προβλήματα του Απόδημου Ελληνισμού γενικά αλλά και ειδικά στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, που έχει προσφέρει τόσα πολλά στην πατρίδα, για να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του στην νευραλγική ηγέτιδα χώρα του Αραβικού κόσμου, την αγαπημένη μας Αίγυπτο.

 

Καλή δύναμη, και κάθε επιτυχία στο έργο σας.

 

Με εκτίμηση

 

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Χ. ΣΚΟΥΦΑΡΙΔΗ                                  Χ. Θ. ΚΑΒΑΛΗΣ» 

 

 

 

 

 

epistoli ekk gia tsipra

One response to “«Να μην ξεχάσει τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό», ζητάει η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα”

  1. Κωστας Φερρης says:

    Υπενθυμίζω πως ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι γιός του Καϊριανού και Αμπετειανού Γεωργίου Βαρουφάκη (τάξη του 1943), και ανεψιός του επίσης Καϊριανού και Αμπετειανού Σταύρου Βαρουφάκη (τάξη του 1953).

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης