Ημερίδα για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Αίγυπτο, πραγματοποιείται στην Αθήνα, την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου


«Επιχειρηματική συνεργασία με την Αίγυπτο» είναι το θέμα της ημερίδας που συνδιοργανώνουν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων και το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας και Αιγύπτου, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος), την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014, από τις 12.30 έως τις 15.30.

 

Στην ημερίδα θα γίνουν παρουσιάσεις από στελέχη του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου, του Αιγυπτιακού Οργανισμού Επενδύσεων και Ελεύθερων Ζωνών (GAFI) και του Αιγυπτιακού Συνδέσμου Επιχειρηματιών (EBA) για το οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, τις πρόσφατες εξελίξεις και εκτιμήσεις, τα κίνητρα σε ξένες εταιρίες και διαδικασίες, τις προοπτικές και δυνατότητες σε διάφορους τομείς κ.λπ.

 

Επίσης, Έλληνες επιχειρηματίες αναμένεται να μεταφέρουν στους παρευρισκόμενους τις δικές τους εμπειρίες από τη δραστηριοποίησή τους στην Αίγυπτο, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με στόχο να αναδειχθούν τόσο οι ευκαιρίες όσο και τα θέματα που αφορούν στη δραστηριοποίηση ελληνικών εταιρειών στην Αίγυπτο.

 

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων οι ομιλητές θα είναι διαθέσιμοι για κατ” ιδίαν επαφές και ειδικότερη ενημέρωση επί ατομικών σχεδίων.

 

Τα συμπεράσματα από την ημερίδα θα τεθούν υπόψη του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς στις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η Μικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδας-Αιγύπτου στο Κάιρο, στο πλαίσιο της οποίας θα προγραμματισθεί επιχειρηματική αποστολή και συνάντηση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου. Να σημειωθεί ότι παρά τις δυσκολίες λόγω ανακατατάξεων και μεταβαλλόμενων συνθηκών, η Αίγυπτος των 85 εκατομμυρίων καταναλωτών παραμένει ψηλά στις προτεραιότητες πολλών ελληνικών εξωστρεφών εταιριών, είτε δραστηριοποιούνται σε αυτήν είτε σχεδιάζουν να εισέλθουν.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να απευθύνονται στον κ. Γ. Πατσιαβό, Συντονιστή, ΣΕΒ Επιχειρηματικό Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων (τηλ . 2115006144, [email protected].).

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio


Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης