Επιχειρηματική συνάντηση στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, με τη συμμετοχή ελληνικών Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών


 

 

 

 

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) μαζί με το ITS Hellas (Intelligent Transportation Systems) εκπροσώπησε την Ελλάδα στην πρώτη επιχειρηματική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου 21-22/11/2017, στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδος της Κύπρου και της Αιγύπτου.

 

 

Σε αυτή την πρώτη συνάντηση, οι εκπρόσωποι από τις τρεις χώρες αντάλλαξαν εμπειρίες και απόψεις για την δημιουργία μιας κοινής επιχειρηματικής πλατφόρμας, ενώ παράλληλα παρουσίασαν προϊόντα και υπηρεσίες από τον χώρο των καινοτόμων εφαρμογών, με στόχο την εξεύρεση συνεργασιών μεταξύ των εταιρειών των τριών χωρών.

 

 

Στη συνάντηση, και μέσω τηλεδιάσκεψης, παρουσίασαν τις δραστηριότητές τους οι ακόλουθες εταιρείες – μέλη του ΣΕΚΕΕ: Telenavis, Regate, ATC, Softone, Vidavo, MPASS, Motivian, msensis, Simply POS, Nable, καθώς και το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών.

 

 

Τον ΣΕΚΕΕ εκπροσώπησε ο Κωνσταντίνος Χανιώτης, Πρόεδρος ΔΣ και CEO Telenavis και τo ITS Hellas ο Καθ. Γεώργιος Στεφανίδης, Γενικός Γραμματέας του ΔΣ.

 

 

Μέσα από τη συνάντηση αναδείχθηκε το ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών και των φορέων, οι σημαντικές δυνατότητες συνεργιών και εντοπίστηκε το εύρος των πραγματικών αναγκών που θα πρέπει να καλυφθούν.

 

 

Τα επόμενα βήματα προβλέπουν τη δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας – COIN, όπου οι εταιρείες και οι επιχειρηματικοί και ακαδημαϊκοί φορείς θα έρχονται σε επαφή και θα μπορούν να αναπτύσσουν κοινές συνεργασίες. Η πλατφόρμα COIN αναμένεται να μπει σε λειτουργία μέσα στο πρώτο 6μηνο του 2018, αλλά ήδη ξεκίνησαν αρχικές συζητήσεις για συνεργασίες.

 

 

Ο ΣΕΚΕΕ και τα  μέλη του έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις καινοτομικές επιχειρήσεις της Αιγύπτου και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, εξετάζοντας δυνατότητες συνεργασίας στο μεγαλύτερο συνέδριο της ψηφιακής επικοινωνίας, το Mobile World Congress (MWC), στο οποίο θα δώσουν και πάλι το παρόν από 26/2 – 1/3/2018 στη Βαρκελώνη.

 

 

Η διοργάνωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των αρμόδιων Υπουργείων των 3 χωρών (Ελλάδα – Υπ.Ψηφιακής Πολιτικής, Επικοινωνιών & Ενημέρωσης, Κύπρος – Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων και Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού, Αίγυπτος – Υπ. Τεχνολογίας, Επικοινωνιών & Πληροφορικής).

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης