Νέα σελίδα επιχειρηματικής συνεργασίας των πόλεων Πάφου της Κύπρου και Σοχάγκ της Αιγύπτου


 

 

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουν οι Αιγύπτιοι επιχειρηματίες από την πόλη Σοχάγκ στη συνεργασία που ήδη άρχισαν να αναπτύσσουν με τους συναδέλφους τους στην πανέμορφη Πάφο της Κύπρου, όπως φάινεται από την αποσοτολή που πραγματοποίησαν στη Μεγαλόνησο τις προηγούμενες ημέρες.

 

Στα πλαίσια μάλιστα της επίσκεψής τους στην Κύπρο, όπου εξεδήλωσαν το έντονο ενδιαφέρον τους για την ανάπτυξη στενών σχέσεων συνεργασίας με τις Αρχές και τους φορείς της κυπριακής πόλης, οι Αιγύπτιοι επιχειρηματίες από την πόλη Σοχάγκ έγιναν θερμά δεκτοί στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου από τον Δήμαρχο κ. Φαίδωνα Φαίδωνος.

 

 

 

Στενοί δεσμοί φιλίας

μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου 

 

 

 

Μιλώντας κατά την συνάντηση, ο κ. Φαίδωνος αναφέρθηκε, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, στους στενούς δεσμούς φιλίας που παραδοσιακά διατηρούν Κύπρος και Αίγυπτος και σημείωσε την ακόμη πιο στενή συνεργασία που αναπτύσσεται τον τελευταίο καιρό με αφορμή την ανακάλυψη  υδρογονανθράκων στην περιοχή.

 

Η χώρα μας και ιδιαίτερα η Πάφος, τόνισε ο Δήμαρχος, αποτελούν όντως τη γέφυρα που ενώνει την Βόρειο Αφρική και τη Μέση Ανατολή με την Ευρώπη, προσφέροντας έτσι μεγάλες δυνατότητες και ισχυρές προοπτικές για μια επωφελή και έντιμη συνεργασία μεταξύ των χωρών, των πόλεων και των πολιτών της περιοχής. 

 

Ο Δήμος Πάφου, υπογράμμισε ο κ. Φαίδωνος, είναι στη διάθεση του κάθε Αιγύπτιου επιχειρηματία που επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί στην επαρχία μας,  προκειμένου να  προσφέρει έγκυρη ενημέρωση και αξιόπιστη στήριξη σε οτιδήποτε χρειαστεί.

 

 

 

Έντονο το ενδιαφέρον

των Αιγυπτίων επιχειρηματιών

για συνεργασίες με την Πάφο της Κύπρου

 

 

 

Από την πλευρά τους, οι Αιγύπτιοι επιχειρηματίες, επεσήμαναν την πρόθεσή τους για την ανάπτυξη μιας γόνιμης, σταθερής, έντιμης και αειφόρου συνεργασίας με τους φορείς της Πάφου προς αμοιβαίο όφελος και παρουσίασαν τους τομείς που οι ίδιοι εκπροσωπούν, όπως η πετρελαϊκή βιομηχανία, ο τομέας παραγωγής τροφίμων, ο ξενοδοχειακός και τουριστικός τομέας και ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας.

 

 

Η αντιπροσωπεία των Αιγυπτίων επιχειρηματιών αποδέχτηκε επίσης πρόταση του Δημάρχου Πάφου όπως οργανωθούν στην κυπριακή πόλη, και αντιστοίχως στη Sohag, διμερείς συναντήσεις μεταξύ επιχειρηματιών του ιδίου κλάδου, προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν μεταξύ τους συγκεκριμένα θέματα συνεργασιών και συμφωνιών.  

 

 

 

Συνάντηση των Αιγυπτίων

με τους Κυπρίους επιχειρηματίες

στο Εμπορικό και Βιομηχανικό

Επιμελητήριο της Πάφου

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης συναντήθηκε και εκείνος με τους Αιγύπτιους επιχειρηματίες στα γραφεία του ΕΒΕ Πάφου, όπου τούς παρουσίασε το επιχειρηματικό περιβάλλον της Κύπρου και ιδιαίτερα της Πάφου.

 

 

 

 

ImageHandler

 

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε αναφορά στις διάφορες επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στους τομείς της ανάπτυξης γης, βιομηχανίας, εμπορίου αλλά και των υπηρεσιών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

 
Έγινε επίσης ανάλυση των σχεδίων απόκτησης μόνιμης παραμονής και υπηκοότητας που προσφέρονται από την Κυπριακή Δημοκρατία σε επενδυτές. 

 
Με βάση στοιχεία του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού το συνολικό εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών ξεπέρασε το 2014 τα 62 εκατομμύρια ευρώ , ενώ οι τάσεις που υπάρχουν είναι ανοδικές, όπως αναφέρεται.

 

 

 

Πηγή: onlycy.com

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης